Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:28
Mireo - problem z uruchomieniem oryginalnego programu
Autor Wiadomość
meisteranker
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-07-11, 11:15   Mireo - problem z uruchomieniem oryginalnego programu

Witam
Posiadałem nawigację goclever 3550a z orginalną mapą mapamap 5.0. Po 3 krotnej nie udanej próbie naprawy wymieniono mi moją nawigację (bez pytania) na nową nawigację goclever 3535. W slocie sd była moja stara karta z mapa mapamap5.0 (chodzi bez problemu). Przeczytałem, że ta nawigacja ma swoją pamięć flash 2 gb. Sprawdziłem, że w pamięci flash jest wgrana orginalna mapa dla tego modelu via 3.0 gps. Jednak jest problem, bo przy próbie uruchomienia przy wczytywaniu "langugage resurances" czy jakoś tak bo nie zdążyłem dokładnie spisać, wywala mi do głównego menu. Czy moja nawigacja jest zablokowana, żeby odtwarzać orginalną mapę, czy co ? Wie ktoś co z tym zrobić ? Nie wiem, czy orginalna goclever ma dodatkowo kartę z tą mapą ale w instrukcji nie jest napisane, że dołączona jest jakaś mapa wiec wątpie. Za wszelkie uwagi i propozycje dotyczące rozwiązania mojego problemu, dziękuję

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-01-18, 12:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18616
Wysłany: 2009-07-11, 11:35   

Sprawdź ustawienia języka.
Ten komunikat pojawia się przy uruchamianiu oryginalnego programu nawigacyjnego, czy MM z karty SD? Jeżeli przy uruchamianiu oryginalnej mapy, to do serwisu, dali Ci niepełnowartościowy towar.
_________________

 
 
meisteranker
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Sty 2009
Posty: 6
Wysłany: 2009-07-11, 13:13   

Orginalna mapa dla tej nawigacji to via gps 3.0 (ja mam ta mape zainstalowana w pamieci flash) i ta mi nie chodzi. Orginalna mapa z 3550 byla mapamap 5.0 zainstalowana na karcie sd, i ta mapa mi chodzi :)
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-07-18, 15:46   

Z tego co pamiętam mapa jest przypisana do karty SD wiec tylko na niej będzie działać, chyba ze ściągniesz jakąś posłodzoną. W tych modelach nie dawali nic na dysku, znajomy miał taką samą sytuacje i dostał viaGPS na SD. Przy czym ma wbudowane 1GB a pisze za są 2GB, mógłbyś zobaczyć jak jest u Ciebie??
Możesz spróbować skopiować ją na inną kartę SD i odpalić z oryginalnego menu.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
egon olsen
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-12-25, 11:12   Mapy do GC 5065FMBT

Proszę uzytkwonika GC 5065 BTFM o wrzucenie na jakiś serwer plików oryginalnej mapy jaka jest w nawigacji , niestety przed wgraniem firmware nie zrobilem backupu i mapy się skasowały , przez co mam nawigacje bez map. Mapa z postu "Prosba o udostępnienie mapy do urządzenia GC 5065 BTFM " nie uruchamia się na mojej nawigacji dlatego piszę nowy post.
Z góry dzieki !!
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez egon olsen 2009-12-25, 17:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-25, 15:30   

Musi sie choć pokazać logo GC z mapy i się wysypać, jak się nie uruchamia nic to źle skopiowałeś.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
egon olsen
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-12-25, 15:37   

Pojawia się logo mapy i wraca do menu głównego.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-25, 17:20   

to coś czuje ze żadna Ci nie ruszy ale być może ktoś sie znajdzie i Ci podrzuci.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
egon olsen
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-12-25, 18:48   

Przy próbie uruchomienia mapy wywala do głownego menu na "LOADING LANGUAGE RESOURCES" Jak ewentualnie reklamować nawigacje korzystając z gwarancji czy lepiej powołać się na niezgodność towaru z umową ?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-25, 18:51   

Ale po co reklamować?? wystarczy inną mapę wgrać. Jak bardzo Ci zależy to pisz do GC żeby Ci mapę udostępnili. Możesz tez dograć witaminki i ruszy.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
egon olsen
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-12-25, 19:04   

Zależy mi by mapa była bez witaminek ale jak nic innego nie znajde to pomyśle nad witaminką .Mógłbyś podać przykład standardowej mapy z witaminkami ?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-25, 19:07   

Jeśli pisząc standardową masz na myśli seryjną to masz TUTAJ
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
egon olsen
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Mar 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-12-25, 19:21   

Dziękuję za informacje - dam znać czy ruszyły u mnie te mapy.

[ Dodano: 2009-12-25, 20:47 ]
Niestety dalej to samo , zastanawiam się czy nie robię czegoś zle podczas wgrywania tych map.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8311
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-12-25, 21:48   

Nadal znika w tym miejscu?? jak tak to nie ma witaminek.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
gibos
azymut


Dołączył: 30 Lip 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-07-30, 13:57   Mireo - Fatal Application Error / Illegal operation

witam,

Chciałbym Was prosić o pomoc, jestem kompletnie zielony w zabawie z GPS..
Gdy po włączeniu ukazał mi się taki błąd:

Fatal Application Error

Application MOBILENAVIGATOR.exe has performed an illegal operation and will be shut down. If the problem persists, concat the program vendor...

Program MOBILENAVIGATOR.exe
Exception: 0xC0000094
Address: 03FD32F0



Myślałem, że za jakiś czas samo przejdzie, ale nie.. Skopiowałem pliki, sformatowałem kartę i teraz w ogóle nie rusza (tzn. pojawia się ekran z playerem/odtwarzaczem muzyki gdy klikam na nawigację).

skopiowałem jakiś inny soft (Cardinale 2.5 lub 3.0) i nie działa dalej mapa (europy i pl). Po wejściu w nawigację jest problem, gdyż pojawia się ekran startowy (GoClever MAP VIAgps 3.0) (ładuje się nawigacja) i zaraz wraca do menu...

Czy mógłby mi ktoś doradzić co zrobić, co pobrać? jak zainstalować jakieś mapy. Program i mapy obojętnie byle by działała ta nawigacja...

Dzięki wielkie za pomoc
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-04-29, 09:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 13