Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozkalibrowany ekran 43.2
Autor Wiadomość
makkoo
azymut


Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-06-19, 12:39   Nie reaguje ekran

Witam
Zgodnie z informacjami na forum chciałem dokonać aktualizacji 43.2 aby uniknąć problemów ze strefą czasu i wszystko przebiegało zgodnie z opisem
http://www.lark.com.pl/fb432aktualizacja.htm
do chwili zresetowania systemu i wówczas ekran przestał reagować na dotyk.

Nie wiem co poszło nie tak. Mam w pamięci Apteczkę tak że może jakieś wskazówki jak ożywić ekran w Larku.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-06-19, 14:03   

Masz połączenie z komputerem?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
makkoo
azymut


Dołączył: 11 Cze 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-06-19, 15:48   

Tak ma połączenie. Myślę że coś podczas kalibracji ekranu nie poszło. Mam dostęp do wszystkich plików w Larku tak ze prosiłbym o jakaś instrukcję jak ożywić ten ekran.


Można liczyć na jakieś wskazówki.


już dałem sobie radę. Przycisk Menu przytrzymać ok. 3s i jest dostęp do kalibracji ekranu. Po prawidłowym skalibrowaniu wszytko wróciło do normy.
 
 
Grooberto
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 37
Wysłany: 2011-01-12, 19:52   Rozkalibrowany ekran 43.2

Witam posiadam nawigację 43.2, zaraz po zakupie przy pierwszej zabawie tą nawigacją postanowiłem ją wykalibrować, kalibracja się zawiesiła, i nawigacja została rozkalibrowana, co nie pozwoliło na ponowną - poprawną jej kalibrację. Sprzęt został wymieniony w sklepie na nowy. Do nowej postanowiłem wsadzić AM. i przy pierwszym uruchomieniu wszystko było OK. Kilka dni później nawigacją zaczął się bawić ojciec z wujkiem ( prezent dla wujka). AM się włączyła bez problemowo, ale po kliknięciu menu( klawisz na górze nawigacji) ponownie wyskoczyła kalibracja również zakończona niepowodzeniem.



Nawigacja była restartowana bez karty pamięci, co nic nie daje ponieważ nie wraca do ustawień fabrycznych jeżeli chodzi o kalibrację.


Sprzedaję tych nawigacji trochę (pracuję w sklepie RTV AGD) i nigdy nikt nie wracał z tym problemem. Mój teść posiada tą nawigację również z tą samą wersją AM i wszystko jest dobrze.


Co może być przyczyną jak się z tym problemem uporać czy wysyłać do serwisu?
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2011-01-12, 20:57   

czy to są larki w wersji LM ?
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
Grooberto
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 37
Wysłany: 2011-01-12, 22:56   

Tak wersja LM
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2011-01-13, 06:14   

szkoda bo te larki nie mają nawet opcji aktualizacji oprogramowania :cry:
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
Grooberto
Waypoint


Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 37
Wysłany: 2011-01-18, 20:00   

jakoś udało mi się metodą prób i błędów wejść ponownie w kalibrację. narazie wszystko działa dobrze.
 
 
dexter339837 
Waypoint



Wiek: 38
Dołączył: 20 Lis 2009
Posty: 34
Skąd: Wlkp.
Wysłany: 2011-08-02, 20:42   

W moim przypadku wystarczyło przytrzymać przycisk "menu" na górze nawigacji kilka sekund i wyskoczył ekran kalibracji. Poprawiłem kalibracje ekranu i wszystko działa bezbłędnie. Może u was też zadziała.
 
 
kluseq 
azymut


Dołączył: 16 Paź 2010
Posty: 1
Wysłany: 2012-02-20, 18:58   Lark 43.2 LM kalibracja ekranu wgranie automapy

Witam.
Otóż po wgraniu Automapy 6.10 nie na karę a przez windows'a i odinstalowaniu jej i ponownym wgraniu już na kartę wystąpił problem z panelem dotykowym.

Próbowałem naprawić problem My mobiler lecz nie połączył się z urządzeniem mimo przestawienia z 0 na 1 w pliku ini
No i stoję w miejscu.
Jakieś propozycję?

edit.
Problem rozwiązany przytrzymałem przycisk menu tam mi się pojawił program do kalibracji.
Przepraszam za zaśmiecanie forum można temat usunąć
Ostatnio zmieniony przez kluseq 2012-02-20, 19:08, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-02-20, 19:01   

1. Jak wgrywałeś AM? Do którego folderu i z jakim dodatkiem?
2. Jak odinstalowałeś? Przez odinstaluj, czy kasowałeś ręcznie?
3. Masz połączenie z komputerem przez ActiveSync lub MobileDeviceCenter?
4. RESET ani przytrzymanie MENU nie pomogło?

No i jaki to problem? Słyszysz klikanie przy dotyku?

P.S. Scaliłem
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10