Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MioMoov 310 - reanimacja, backup
Autor Wiadomość
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1084
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2010-12-08, 19:01   

Witam wszystkich
poszukuje Backupa do Mio Moov 310 gdyż padł system całkowicie a nie posiadam żadnej kopi czy może ktoś mi pomóc , nawet po podłączeniu do kompa on jej nie widzi

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-12-08, 19:29 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku MioMap » usunałem całe oprogramowanie :( co teraz??
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
_________________
"Modecom MX2" i SG A40
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-12-08, 19:15   

d.marco szukaj na tym chomiku :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 40
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2010-12-08, 20:35   

PC widzi urządzenie ?
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1084
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2010-12-08, 20:58   

marek216, właśnie, że nie widzi i tu jest tez ból :cry:
gustawox1, po włączeniu Mio pojawia sie na chwile ekran Mio i pada komunikat "Das Hintergrundbild kann nicht gelunden werden oder es ist keine gultige Bitmapdate:"\My Flash Disk\\Program Files\System\Icons\tapety\vistaset.bmp" i tyle z tego mam :cry:
Po wyłączeniu komunikatu mam pulpit z ikonkami AM,IGO,MIO,TomTom,Explorer, Vol, Ust.Mio, Reset i to wszystko z tym, że działa tylko ikonka AM lecz nie może ona złapać fiksa.
_________________
"Modecom MX2" i SG A40
Ostatnio zmieniony przez d.marco 2010-12-08, 20:59, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 40
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2010-12-08, 20:59   

Cytat:
marek216, właśnie, że nie widzi i tu jest tez ból :cry:


Jeśli rozładowanie i podpięcie pod PC nie pomoże to tylko kość na programator.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1084
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2010-12-08, 21:05   

marek216, "kość na programator" możesz mnie bardziej uświadomić o co tu chodzi
_________________
"Modecom MX2" i SG A40
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-12-08, 21:31   

Nie tak szybko.
Rozumiem że po włączeniu masz panel , w którym działa ikona Automapy i Automapę masz na karcie SD?
Potwierdź , jeżeli tak to nie ma problemu , da się uratować.
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1084
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2010-12-08, 21:45   

Foto, tak z tym, że jak podłącze kabel do PC to wyskakuje ten komunikat i jest tylko sama ikonka AM a nawet ten komunikat pojawia sie gdy włączę navi
_________________
"Modecom MX2" i SG A40
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-12-09, 08:56   

Zrób fotkę jak wygląda panel. Jeżeli jest możliwość przechodzenia na inne strony panelu to też i tamtych stron zrób.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 40
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 754
Wysłany: 2010-12-09, 09:07   

Jeszcze inaczej. Panel jest w tej chwili mało istotny.

Ikona startowa AM jest na SD ?
Jeśli tak i po kliknięciu rusza ci AM to podłóż pod AM totalcomandera i z poziomu nawigacji pozmieniaj pliki.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-12-09, 09:07   

@d.marco

Teraz musisz zrobić tak , że jak naciśniesz przycisk Automapy , żeby wystartował np. Totalcommander. Tzn. na karte SD do katalogu Automapy kopiujesz TC (albo inny explorer) , nazwę AM.exe zmieniasz na np.old a explorera nazywasz dokładnie tak jak się nazywała AM.exe ( z reguły Wceam.exe albo automapa.exe )

Jak wystartujesz Totalcommandera , to wchodzisz nim do katalogu Windows i uruchamiasz
ręcznie połączenie USB.

pozdr


ps. pisaliśmy równocześnie :mrgreen:
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-12-09, 09:15   

marek216 napisał/a:
eszcze inaczej. Panel jest w tej chwili mało istotny.

Może być istotny bo może mieć ikonę do explorera lub panelu ster. a wtedy tak jak napisał Foto, można będzie uruchomić ręcznie usb.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
d.marco 
guru



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 1084
Skąd: z nad Bałtyku
Wysłany: 2010-12-09, 13:09   

Foto, ok zobaczę co mi z tego wyjdzie jak cos to dam znać ;-)
_________________
"Modecom MX2" i SG A40
 
 
lukasz21
Waypoint


Dołączył: 04 Lut 2008
Posty: 37
Wysłany: 2011-11-17, 23:11   MioMoov 310 - reanimacja, backup

witam serdecznie. Jak z poziomu win ce odczytać plik uboot.bin i uboot.cks?
Program discrw tworzy tylko obraz flash
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-07-18, 20:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3470
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-11-17, 23:47   

To zależy o co Ci chodzi . Jeżeli o wgranie romu do nawi ( najlepiej z karty) to tu jest dobry opis:
Kod:
http://www.gpspassion.com/forumsen/topic.asp?TOPIC_ID=127723

Jest tam paczka UPGRADE_MIO_11Jun10 z instrukcją.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11