Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-06-14, 08:23
GoClever 5070 w Biedronce
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9556
Wysłany: 2012-08-09, 10:38   

Daszek albo folia: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 32
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Akej
Waypoint


Dołączył: 08 Cze 2011
Posty: 30
Wysłany: 2012-08-09, 10:46   

Potwierdzam,
Biedronkowa nawigacja Goclever 5070 PL posiada :
- procesor MSTAR 500 Mhz
- 1280 MB RAM
- 4 GB flash
- akumulator Li-lon 1100 mAh
- system Microsoft WinCE.NET.6.0
Przed chwilą zakupiona za 179 zł
Pozdrawiam
 
 
kowjanko
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-08-09, 12:24   

Ja też kupiłem. Jako że to moja pierwsza navi to to forum będzie mi raczej pomocne w zgłębianiu tajników nawigacji GPS.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9556
Wysłany: 2012-08-09, 12:40   

To zacznij od czytania, nie - jak niektórzy - od grzebania w rejestrze.
A potem płacz "bo nie napisaliście, żeby tego nie robić..."

I dla wprawy używaj nawigacji na znanych Ci trasach - szybciej zrozumiesz, czemu na prostej drodze każe skręcać w prawo...


...a to tylko zmiana z drogi zwykłej na dwa pasy rozdzielone trwnikiem http://www.emapi.pl/?zoom...NNNNNNNNNNNNTTT
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
kowjanko
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 08 Sie 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-08-09, 13:13   

Hehe, czytam, czytam. Nie mam problemów z takimi sytuacjami jaką przytoczyłeś (chodzi o rejestry itp.) Powoli będę sobie wszystko przyswajał. A w razie problemów skorzystam z Waszej wiedzy.
 
 
rymi
Waypoint


Dołączył: 26 Cze 2009
Posty: 27
Wysłany: 2012-08-09, 13:21   

Akej napisał/a:
- 4 GB flash


Z tego dostępne dla użytkownika jest tylko 3,56GB

Siedzi też tu od razu oryginalna mapa i obniża tą wielkość o 175MB.

Po wgraniu Automapy Polski zostało mi już tylko 3,05GB na MP3 i wtedy okazało się, że nie ma to wyjścia słuchawkowego minijack ;-) Jak ja teraz będą słuchał mojej muzy na wbudowanym kaseciaku jaki mam jeszcze w aucie :-)
 
 
tombarton 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 23 Gru 2008
Posty: 65
Wysłany: 2013-01-07, 09:51   

Biedronka w swojej najświeższej gazetce informuje, że od 14 stycznia będzie w sprzedaży GoClever GC-5070. Niestety nie piszą jaką wersję czy PL czy PLUA, bo takie znalazłem na stronie GoClevera. Pytanie jakie to ma parametry, bo nigdzie nie napisali tego. Orientuje się ktoś, bo nie wiem czy warto, a cena zachęcająca.
_________________

 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9556
Wysłany: 2013-01-07, 10:10   

Parametry pewnie bez zmian - bo niby czemu mieliby coś zmieniać? Pytanie, czy wersja z RF2, czy bez
Mapy PL-UA były jednorazowo na Euro2012
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1273
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2013-01-07, 10:19   

jeśli PL to powinno być z RF2 i 4GB. Na Euro wypuścili uboższa wersję PLUA
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
tombarton 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 23 Gru 2008
Posty: 65
Wysłany: 2013-01-07, 10:20   

Sory ale nie jestem w temacie - co to jest RF2 ??
No to skoro wersja PLUA była na Euro, oznacza to, że ta wersja to PL.
Teraz powstaje pytanie co ma na pokładzie. Jak zajrzę na stronę GoClevera to info jest takie:
RAM 128/64
Flash 256MB (PL) / 2GB (PLUA)

Pytanie teraz jest czy PL ma 128 RAM czy 64, bo w kwestii pamięci wewnętrznej jak rozumiem ma 256MB czyli mapy trzeba trzymać na karcie.
_________________

 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1273
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2013-01-07, 10:23   

tombarton, Jak ja kupowałem PL to miałem 128RAm/4GB pamięci wewnętrznej i RF2 ( czyli resident flash 2 ). Nie zgadzało to się z tym co mieli na stronie GC.
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9556
Wysłany: 2013-01-07, 10:25   

RF2 to ukryta partycja na której sa pliki do uaktywnienia mp3, avi i wejścia do Windowsa

Ale w ostatnim wypuście było 64MB RAM, mapa PL i brak RF2.
Jeżeli nie chwalą sie parametrami, to raczej będzie ubogo.
Link do reklamy: http://fanbiedronki.pl/fi...13.01.14_23.jpg
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
tombarton 
Waypoint


Wiek: 39
Dołączył: 23 Gru 2008
Posty: 65
Wysłany: 2013-01-07, 10:39   

Właśnie tego się obawiałem. No nic trzeba będzie się na wszelki wypadek ustawić w poniedziałek rano, wziąć do ręki, rozpakować i przeczytać co to w środku ma. Tylko tak chyba sprawdzimy, bo tak jak piszecie, skoro się nie chwalą parametrami to może być cienka wersja.
Dzięki za odpowiedź.
_________________

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18656
Wysłany: 2013-01-07, 10:42   

Ostatnie GC leżały w Biedronce po kilka dni, więc rybek się już chyba nasycił i ten też szybko nie zniknie.
Co do parametrów - autorytet w sprawach GC twierdzi
dasior591 napisał/a:
Wersje dla biedronki PL i PLUA mają 128MB ramu. Wersje "pudełkowe" mają 64mb ramu i menu jak w 5060.
_________________

 
 
ahmed
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Lis 2012
Posty: 10
Wysłany: 2013-01-14, 10:06   

GC 5070 z biedronki ma 128 mb RAMu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10