Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Iphone Menu - bardzo ciekawe rozwiązania
Autor Wiadomość
_RUSER_
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2012
Posty: 7
  Wysłany: 2012-04-20, 10:54   

Marek_aa
To była przyjemność odkryć swoją pracę.
Chciałbym, aby sprawdzić wyniki.
Proszę podać link do swojej pracy, poprzez Prywatna wiadomość PM ... (Free - Bezpłatne udostępnianie plików)

Rozkładam ją za darmo. Mam nadzieję podzielić się częścią zysku? ;-)

Link do pierwszego źródła (320x240 480x234 480x240 480x272 800x480):
http://4pna.com/showthread.php?t=8441

PS \ przepraszam za nieprawidłowo polską ...
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2012-04-20, 18:17   

_RUSER_ napisał/a:
Marek_aa
To była przyjemność odkryć swoją pracę

Witamy Cię na polskim forum GPS, mam nadzieję że będziesz także i z nami dzielił się ze swoimi świetnymi pomysłami.
Pozdrawiam !
 
 
KamilP
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2012
Posty: 23
Wysłany: 2012-04-30, 22:26   

Witam. Mam kilka pytań co do tego pulpitu, który osobiście bardzo mi przypadł do gustu :-) Jest możliwość żeby po włączeniu tego pulpitu automatycznie wyłączał mi sie larkmenu? Bo tak to chyba tylko sie minimalizuje. Po drugie, menu podręczne, ten mały trójkącik na dole z lewej strony, też bardzo fajna opcja ale dało by sie przestawić czas żeby tak szybko nie znikał? I przydał by się tam jakiś manager zadań.. Szukałem czegoś takiego na WinCE ale jakoś nie mogę znaleźć.. I dobrze by było jakby się dało zamienić np z opcją USB z tego paska podręcznego, która ta opcja i tak mi nie działa. Co do tego paska to też fajna opcja by była podczas odtwarzania muzyki żeby były przyciski play, pause, next itp sporo mniej klikania by było, szybko łatwo i przyjemnie, np podczas korzystania z programu nawigacyjnego klik trójkącik i next :-) I jeszcze jak troche czasu znajdę to sobie ściągnę full wersję rosyjską z tymi programami (chyba ze gdzieś PL albo EN jest :) ) może coś sobie jeszcze wybiorę :) Ogólnie program mi się baaardzo podoba :mrgreen:

Mój sprzęt to Lark Freebird 50.6 HD
 
 
_RUSER_
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-05-02, 09:25   

KamilP
Może nie rozumiem, na wszystkie pytania prawidłowo ...
1) * exe Język menu może zabić w skrypcie zapusknoe \ _iPhoneBoot_ \ _Autostart_ \ Autostart.mscr:
Kill ("***. Exe")
2) Zwiększenie czasu trwania wyświetlania MINIBAR-2 mogą być w skrypcie: \ _iPhoneBoot_ \ _SCRIPTS_ \ QLON.mscr:
Sleep(2000), na przykład, jeśli Sleep(3000) = 3 sekundy.
3) Sorry. Nie rozumiem pytania ...
 
 
KamilP
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2012
Posty: 23
Wysłany: 2012-05-02, 14:31   

_RUSER_, dzięki wielkie, killa już zrobiłem, działa elegancko, z tym czasem wyświetlania coś mi nie działa, ale tam do każdej pozycji jest sleep, ale dobra to już być nie musi. Z ostatnimi dwoma pytaniami chodziło mi o to czy dało by sie podmienić którąś ikonkę na pasku na inny program np coś jak taskmgr.exe w windowsie, chodzi mi o manager zadań żebym w razie czego mógł zamknąć niedziałającą aplikacje czy coś takiego, tylko nie mogę znaleźć takiego programu na WinCE. Bo z podmianą myślę że bym sobie poradził w plikach bym coś pozmieniał, widziałem że chyba sie da. Tylko programu potrzebuję. A ostatnie to chodziło mi o to żeby podczas odtwarzania muzyki po kliknięciu w ten trójkącik pokazały się na pasku ikony play, pause, stop, vol+ itp, to by ułatwiło zmianę muzyki podczas np nawigowania gps ;-) Bo tak pojawia się tylko ikonka Player ale i tak nie jest źle :) I jeszcze zauważyłem że gdy w AM lektor coś mówi to muzyka zamiast się ściszać to się podgłaśnia.. :lol: Ale tylko jak jest włączone sterowanie głośnością. Bo tak to normalnie nie zmienia się. A chyba powinna muzyka się przyciszać podczas głosu lektora.. :-)

Pozdrawiam :)

EDIT:
Udało mi się podmienić itaskmgr.exe do ikony z usb, działa ładnie więc jest gites :)

[ Dodano: 2012-05-05, 23:22 ]
Dobra jeszcze jedna sprawa, dało by się ten program jakoś zoptymalizować żeby w tło wrzucić jakąś własną grafikę, tapetę? Ja ustawiłem, ale kurcze tnie się wtedy strasznie.. :-/ A tapetę zmieniłem w pliku settings.xml dokładniej tutaj:
Cytat:
<TopBar>
<IconWidth>0</IconWidth>
<IconsPerRow>0</IconsPerRow>
<MinHorizontalSpace>0</MinHorizontalSpace>
<AdditionalVerticalSpace>0</AdditionalVerticalSpace>
<ShrinkToFit>0</ShrinkToFit>
<Offset left="0" top="0" right="0" bottom="0" />
<Font facename="" size="0" color="#FFFFFF" weight="0" offset="0" shadow="0" roundrect="0" />
<Background gradient="0" color1="#0" color2="#0" image="" alphablend="0" fitwidth="0" fitheight="0" center="0" tile="0" />
</TopBar>
<Circles diameter="9" distance="96" offset="-32" alignTop="0" colorActive="#FFFFFF" colorInactive="#9F9F9F" colorOuter="#9F9F9F" singletap="1" doubletap="1" />
<Header facename="" size="21" color="16777215" weight="0" offset="3" shadow="1" roundrect="0" />
<Background transparent="1" color="#313031" static="0" fitwidth="0" fitheight="0" center="0" tile="0" factor="1.000" wallpaper="backgrounds\wallpaper-44.jpg" />
<Movement MoveThreshold="21" MaxVelocity="120" MinVelocity="1" RefreshTime="15" FactorMov="6" VerticalScroll="1" FreestyleScroll="0" />
<DayOfWeek facename="hooge_RUSER_" color="#FFFFFF" width="9" height="20" weight="0" left="-229" top="45" right="229" bottom="0" UseLocale="1" Sunday="Sun" Monday="Mon" Tuesday="Tue" Wednesday="Wed" Thursday="Thu" Friday="Fri" Saturday="Sat" />


Pogrubiony tekst to właśnie lokalizacja do grafiki. Pomożecie? :) Program bardzo mi się podoba ale jakby jeszcze w tle grafika była to już w ogóle chyba wtedy byłby to program idealny.. :-D Wiem że to wiązało by się z podmianą ikon, ale.. z tym bym sobie poradził.
 
 
_RUSER_
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-05-07, 11:58   

KamilP
Najprawdopodobniej będzie musiał wybrać albo szybki rysunek okien, ale bez Vallpaper (prędkość). Lub z obrazem, ale z hamulcami ...
Istnieje kilka opcji ... Ale ja rozwiązać ten problem nie może ...
Możesz spróbować umieścić obraz nie jest w "tapety". Spróbuj ustawić obraz w "Ekran> Ekran główny> Ustawienia tła" ... Następnie na ekranie poruszają się szybko, ale obraz będzie poruszać się z ekranu ...

http://4pna.com/showthread.php?p=181146#post181146
post #459 #460
http://4pna.com/showthread.php?p=191812#post191812
post #601 #602 #603
http://www.youtube.com/wa...ayer_embedded#!
http://www.youtube.com/watch?v=oF5mllwzatI
 
 
KamilP
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2012
Posty: 23
Wysłany: 2012-05-08, 20:32   

_RUSER_, hah nie wiedziałem że ustawienia takie są :-D W pliku modyfikowałem heh ;-) Dobra jak ustawiłem tak żeby mi się przewijało z tłem to chodzi ładnie płynnie. Ewentualnie i ten efekt mnie zadowala. Tylko gdyby ktoś jeszcze miał oryginalne ikonki, czyli bez tych całych obramówek tylko sama ikonka i tutaj wrzucił to bym był na prawdę wdzięczny..

PS można w tym dziale dawać pochwały? :mrgreen:

[ Dodano: 2012-05-09, 22:29 ]
Ściągnąłem oryginalny pulpit z pierwszego posta chyba.. czy drugiego i lipa, tam też ikonki są takie jak w przeróbce.. Najgorsze jest te tło poza kwadratem zaokrąglonym, i to w jednych jest w innych nie ma..
 
 
_RUSER_
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-05-10, 09:23   

1. Źródło PSD _MINIBAR-2_+_ICO_.rar:
http://ifolder.ru/23129819
2. To jest jeden przycisk MINIBAR *.psd:
http://4pna.com/showpost....8&postcount=641
3. Jest to podręcznik, w jaki sposób stać się ikona:
http://4pna.com/showpost....2&postcount=512
 
 
KamilP
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2012
Posty: 23
Wysłany: 2012-05-10, 20:24   

_RUSER_, jak z tego badziewia pobierać? Namotane.. i jeszcze po rusku.. I rejestracja na tamtej stronie mi się strasznie nie podoba, pobrać plik z kodem i wpisać przy rejestracji, do tego w pliku jest 10mb plik mp3 który z tego serwera ściąga sie 15 min.. Porażka całkowita..
Tylko z tego co tu widze co mi napisałeś to może chodzi Ci o ten plik psd którym można tworzyć ikony takie jak w tym temacie, a mi chodzi żeby były same środki, czyli ikony bez obramówki, gołe ikony programów. A ten plik PSD jest nawet w plikach programu z chomika

[ Dodano: 2012-05-10, 21:27 ]
Noo pierwszy plik jakoś pobrałem.. ale tam chyba jakiś program jest.. nawet dwa, articons pro i restrator2007 full rus.. Co to jest w ogóle? ;-)
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2012-05-11, 06:25   

KamilP napisał/a:
jak z tego badziewia pobierać? Namotane.. i jeszcze po rusku..
a mi chodzi żeby były same środki, czyli ikony bez obramówki, gołe ikony programów. A ten plik PSD jest nawet w plikach programu z chomika


Kol. KamilP, Skoro korzystasz z rosyjskiego programu to nie dziw się że wszystko jest w tym języku.
Zwróć także uwagę na fakt że kol. _RUSR_ (twórca tego menu) jest także Rosjaninem a tu na naszym forum pomaga Ci grzecznościowo.
Plik ".psd" który Ci zapodał jest plikiem bazowym do Photoshopa na którym się tworzy wszystkie te ikony. Skoro nie odpowiadają Ci takie gotowe ikony to niestety nie możesz żądać od kogokolwiek aby specjalnie dla Ciebie takowe robił.
To czego Ty potrzebujesz to po prostu zwykłe ikony w formacie .png, których tysiące gotowych jest w internecie.
Z tego co widzę to musisz troszeczkę postarać się zapoznać z podstawami i obsługi plików graficznych, choćby po to aby już te gotowe ściągnięte ikony umieć dopasować do odpowiedniej wielkości.
Na dobry początek podaję Ci linka gdzie można sobie pobrać tematyczne ikony w formacie .png, reszta to już zależy od Ciebie, powodzenia !.
LINK:
http://www.iconfinder.com/icondetails/8833/64/
 
 
_RUSER_
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2012
Posty: 7
Wysłany: 2012-05-11, 09:44   

KamilP
Jeszcze łatwiejsze. Otwierasz ją w "Photoshop" i powyżej (nowa warstwa), aby wstawić zdjęcie. Zapisz jako *. PNG . Wszystko.

http://narod.ru/disk/4876...VI-ICO.PNG.html
lub:
http://ifolder.ru/30411350
Ostatnio zmieniony przez imar42 2012-05-11, 11:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
KamilP
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2012
Posty: 23
Wysłany: 2012-05-12, 11:57   

Marek_aa napisał/a:
Zwróć także uwagę na fakt że kol. _RUSR_ (twórca tego menu) jest także Rosjaninem a tu na naszym forum pomaga Ci grzecznościowo.

Aaaa no to przepraszam, nie wiedziałem.. Sorki
Marek_aa napisał/a:
Plik ".psd" który Ci zapodał jest plikiem bazowym do Photoshopa na którym się tworzy wszystkie te ikony.

I ten plik byl w plikach IPhoneBoot z chomika z pierwszej strony tematu
Marek_aa napisał/a:
Skoro nie odpowiadają Ci takie gotowe ikony to niestety nie możesz żądać od kogokolwiek aby specjalnie dla Ciebie takowe robił.

Chodziło mi o to że jak Kolega _RUSER_, tworzył te ikony pod ten szablon, to te ikonki oryginalne miał gdzieś zapisane (chodzi mi o same ikonki bez tej obramówki) Bo to co mi przesłałeś czyli link z posta powyżej to właśnie to chcę usunąć, żeby była goła ikona np , to wtedy by zgyrwało się ładnie z tłem. Program jest na prawdę super i do pełni szczęścia brakuje mi obrazka w tle, i jedyną przeszkodą do tego są ikonki. Ale jak coś to kiedyś jak będę miał więcej czasu to sobie przerobię bo fakt, w google duużo ikon jest np z linka Marka za które również bardzo dziękuję, przydadzą mi sie nie raz :-) A z tym pobieraniem to miałem problem bo mimo iż chyba 3 reklamodawców wybrałem strona dalej nie pozwalała mi pobrać pliku.. I tu nie chodzi o język bo w nim akurat trochę się orientuję

[ Dodano: 2012-05-12, 13:00 ]
Aaa właśnie tutaj:
Marek_aa napisał/a:
Z tego co widzę to musisz troszeczkę postarać się zapoznać z podstawami i obsługi plików graficznych, choćby po to aby już te gotowe ściągnięte ikony umieć dopasować do odpowiedniej wielkości.

kolego się trochę mylisz bo nawet dość zaawansowane (jak na początkującego bo brak czasu na razie mi nie pozwala) prace w PS potrafię wykonać :-P

[ Dodano: 2012-05-12, 15:24 ]
Dobra posłużę się jeszcze przykładem, chodzi o to żeby chociaż nie było w tych ikonach tego prostokąta, tła głównego, które i tak przy oryginalnym kolorze tła było by nie widoczne. Niektóre ikony to mają niektóre nie. I kolega _RUSER_, w swoim rosyjskim temacie na filmiku pokazał że tło można zmienić, super ale te ikonki troche w tym przeszkadzają. Chodzi mi o to:


Na pierwszym screenie motywy (wiem że to zrobił Kolega Marek a nie RUSER) a na drugim programy wordpad i INKWRITE, jest takich ikon więcej ale nie robiłem wszystkich.. Może będe próbował usunąć to tło żeby wyglądało tak jak na przykład ikona opery mini, voplayer'a, kalkulatora i innych. Już taki efekt by mnie zadowolił ale taka przeróbka może nie być idealna.. Dlatego zapytałem Was czy nie macie oryginalnych ikon lub ikon z przyciskiem ale bez tła.

[ Dodano: 2012-05-12, 19:00 ]
Aaa jednak zrobiłem to sam.. I chyba nawet nieźle wyszło :) Dziękuję za wszystko i przepraszam za złe :mrgreen:
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2012-05-12, 19:46   

Cytat:
Aaa jednak zrobiłem to sam.. I chyba nawet nieźle wyszło :) Dziękuję za wszystko i przepraszam za złe :mrgreen:


Nie masz za co przepraszać, właśnie chodziło o to aby zachęcić Ci do samodzielnego działania, myślę że się udało, z czego bardzo się cieszę !
 
 
KamilP
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Kwi 2012
Posty: 23
Wysłany: 2012-05-12, 20:07   

Marek_aa, gdyby nie matura to już dawno bym to zrobił.. :mrgreen: Chociaż na początku myślałem o czystych ikonkach ale doszedłem do wniosku że i taki efekt mnie zadowala ;-)
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2012-05-12, 20:22   

KamilP napisał/a:
Chociaż na początku myślałem o czystych ikonkach ale doszedłem do wniosku że i taki efekt mnie zadowala ;-)

Wcale mnie to nie dziwi, wrzucenie na graficzkę ikon bez tła na pewno powodowało zlewanie się ikon z tłem i w efekcie ekran robił się bardzo nie czytelny. Człowiek całe życie się uczy.

P.S. Ale ucz ty się chłopie teraz do matury, pulpit to sobie zrobisz później :lol:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11