Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 14:04
Primo Android - głos AGATKA i inne TTS (problemy)
Autor Wiadomość
RadarA 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Sty 2011
Posty: 64
Wysłany: 2012-07-31, 10:52   Primo Android - głos AGATKA i inne TTS (problemy)

Niestety u mnie bez zmian czytanie ulic nie funkcjonuje poprawnie. :oops:
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-08-12, 11:24, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2012-07-31, 11:18   

RadarA napisał/a:
Niestety u mnie bez zmian
Podaj wiecej szczegolow - model sprzetu, wersja Androida, model i glos syntezatora itd, konfiguracja sys.txt i gdzie jest sys.txt polozony... Czy prawidlowo nie czyta ci komunikatow nawigacyjnych, czy tylko nazw ulic, wszystkich ulic czy tylko wybranych np. wieloczlonowych, zawierajacych polskie znaki, cyfry itp...
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Shaom
Waypoint


Dołączył: 04 Kwi 2012
Posty: 42
Wysłany: 2012-07-31, 12:12   

U mnie działa rewelacyjnie, czyta nazwy ulic. Wielkie dzięki Janusz!

Telefon: SE Xperia x8
Android: 2.3.7 CM7
TTS: Ivona
Ostatnio zmieniony przez Shaom 2012-07-31, 12:48, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
Cledus 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 11
Wysłany: 2012-07-31, 13:59   

Działa elegancko na Galaxy Ace 2.3.5 z SVOX Eva ;-)
Tylko nie wiem czemu w trybie prezentacji nie ostrzega np. o przejazdach kolejowych itp.? Może trzeba coś sys.txt dodać?
_________________
Samsung Galaxy Ace 2.3.5
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2012-07-31, 14:30   

Cledus napisał/a:
nie wiem czemu w trybie prezentacji nie ostrzega np. o przejazdach kolejowych itp.?
Nie bedzie ostrzegal o przejazdach lecz tylko o radarach zawartych w pliku speedcam.txt. W symualcji ostrzezenia przed radarami nie dzialaja, tylko w realnej jezdzie..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
QbasQ1 
GPS instruktor



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 01 Cze 2009
Posty: 660
Skąd: sosnowe klimaty
Wysłany: 2012-07-31, 18:20   

Witam. Na Samsung Galaxy SII / Android 2.3.6 działa bardzo ładnie.
Dzięki janusz_40
_________________
Lucca 5.3 (480x272) i TravelPilot 500 (480x272) / TravelPilot 700 (480x272) oraz Galaxy S5 - Android 6.0.1
 
 
RadarA 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 29 Sty 2011
Posty: 64
Wysłany: 2012-07-31, 19:21   

naczelnik napisał/a:
Zmodyfikowany plik definicji od janusza_40


Wielkie dzięki naczelnik. Zaoszczędziłem dzięki Tobie kilka nieprzespanych nocy. Wszystko działa perfekt. Jurto sprawdzę jak ma się ta wersja "w praniu". :mrgreen: ;-)
_________________
HTC One - Android Revolution HD
 
 
Domanoid
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Mar 2009
Posty: 22
Wysłany: 2012-08-04, 01:32   

Telefon: Galaxy S
Android: CM9 latest
TTS: IVONA

Z pierwszego postu pliczek wgrany, wszystko ruszyło za pierwszym razem bez żadnego problemu. Nazwy ulic oraz cała reszta jest wygłaszana bardzo poprawnie (jak na Ivone... szkoda że Agatka nie działa - ma taki seksowny głos :P).

W niedziele jadę bardzo długą trasę, i w następną niedzielę wracam. Także przetestuję gruntownie. Jeśli mogę coś potestować to jestem chętny do mieszania w plikach i na telefonie. Raczej będę miał dostęp do neta, ale wolę leżeć na plaży a wieczorem pić zimne mohito :)

Pozdro
 
 
richie
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sty 2010
Posty: 9
Wysłany: 2012-08-12, 11:18   

RadarA napisał/a:
janusz_40 napisał/a:

Oczywiscie oczekuje na informacje, czy dziala i jak dziala..


Najważniejsze że ulice czytane są poprawnie (sprawdzone na symulacji trasu) z komendami nawigacyjnymi też nie ma problemu. W praniu sprawdzę w weekend i zdam relacje. 8-) .

Janusz mam pytanie czy poza zmianą LCIDa, są jeszcze jakieś inne zmiany. ;-)


Symulacja trasy...- moze glupie pytanie,ale tego wlasnie szukam w programie---- i niestety nie potrafie jakos znalezc.Moja wersja :Primo 2 9.6.7.235654.Dzieki za podpowiedz.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2012-08-13, 08:07   

richie napisał/a:
Symulacja trasy...- moze glupie pytanie,ale tego wlasnie szukam w programie
Ustaw trase.. kliknij "moja trasa", teraz na dole ekranu "wiecej" i tam masz "symulacja trasy" jesli nie widzisz, przewin nizej..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
richie
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sty 2010
Posty: 9
Wysłany: 2012-08-13, 19:24   

janusz_40 napisał/a:
richie napisał/a:
Symulacja trasy...- moze glupie pytanie,ale tego wlasnie szukam w programie
Ustaw trase.. kliknij "moja trasa", teraz na dole ekranu "wiecej" i tam masz "symulacja trasy" jesli nie widzisz, przewin nizej..

Rzeczywiscie.Niby banalnie proste,ale nie bylo widoczne.Ech......Dzieki !
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2012-08-13, 20:09   

richie napisał/a:
banalnie proste,ale nie bylo widoczne
W wielu miejscachmenu jest przwijane i czesto aby cos ustawic nalzey zajrzac nizej..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
menteith
Navi Expert


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 231
Wysłany: 2012-08-15, 20:36   

janusz_40,
Kolega Edgar jakis czas temu opracowal mozwliosc sterowania glosem w igo (beckera). Daloby sie cos takiego opracowac dla androida?:)
_________________
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2012-08-15, 21:04   

menteith napisał/a:
Kolega Edgar jakis czas temu opracowal mozwliosc sterowania glosem w igo (beckera).
Nie tylko dla Beckera - Primo 9.6.5.22xxx mozna sterowac glosem, niestety polskich komend nie rozpoznaje (brak jednego pliku - nie ma go w polskej wersi)... Primo dla Androida na dzien dzisiejszy nie da sie sterowac glosem, glownie dlatego, ze w Androidzie program kozysta z systemowego syntezatora, a te Polskojezyczne (Ivona, Svox) tego nieumozliwiaja (zreszta nie wiem czy jakikolwiek syntezator umozliwia sterowanie glosowe systemu Android..
Czyli musimy poczekac na syntezator, za pomoca ktorego caly system Android bedzie mozna obslugiwac glosowo, wtedy Primo rowniez..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2012-08-16, 21:22   

geranium napisał/a:
cyberon voice commander (dostępny w markecie) umożliwia sterowanie telefonem w języku polskim
Nie mowiilem o aplikacji wspmagajacej lecz syntezatorze (aplikacji jest sporo ale to nie jest systemowa obsluga lecz obsluga okreslonych funkcji za pomoca dodatkowej apki)..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12