Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
SmartGPS SG 630 - uwalony?
Autor Wiadomość
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-28, 18:55   

Jeśli przez mobilera działa a normalnie nie to raczej ekran padł.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
MATIX_2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 12
Wysłany: 2011-10-28, 18:58   

Bo ekran jest czarny, ale jednak nieraz tak zamigota przy uruchomieniu programu do nawigacji... A jest możliwość jakoś rozebrać ją? Warto wymienić ten wyświetlacz czy zaglądnąć za nową nawigacją?
 
 
PONTIKOS 
Waypoint
serwis GPS



Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 78
Wysłany: 2012-11-10, 16:03   Smart GPS SG630 - poszukuje Firmware/ROM

Posiadam Smart GPS SG630 - urzadzenie sie nie wlacza (zero odglosow, czarny ekran), dioda ladowania pali sie na czerwono.

Ale ciekawostka - po podlaczeniu kablem USB do komputera, a nastepnie wcisnieciu RAZEM reset+PowerOn nastepuje moj ulubiony odglos "blink" i urzadzenie zglasza sie w systemie jako unknown USB device" !

DNW oraz nie wykrywaja polaczenia USB.

Pomyslalem, ze pomoze ponowne wgranie FW via SD. Prosba / pytanie - czy ktos ma Firmware / ROM do tego wlasnie modelu,
lub mogl by podpowiedziec inne rozwiazanie..
_________________

Gość -Zapraszam na CHOMIKA
:)
"..a dla Chomyka, kupyli coś dla Chomyka? ":)
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4519
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-10, 16:31   

PONTIKOS,
Zobacz tu :arrow: http://chomikuj.pl/januszek2245/SMART+GPS/SG+630 może to Ci pomoże .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
PONTIKOS 
Waypoint
serwis GPS



Dołączył: 22 Maj 2008
Posty: 78
Wysłany: 2012-11-10, 16:38   

Dzieki za checi, ale problem lezy na zupelnie innym poziomie :)
To co ma Januszek (szacun!) mam od momentu pojawienia sie tego modelu na rynku :)

Potrzebuje Firmware, a nie zawartosci Flash ani odblokowania..
_________________

Gość -Zapraszam na CHOMIKA
:)
"..a dla Chomyka, kupyli coś dla Chomyka? ":)
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4519
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-10, 16:44   

PONTIKOS napisał/a:
Potrzebuje Firmware

Z tego co wiem to Firmware do Smarta 630 nie jest ogólnodostępne . Napisz do serwisu Smarta ,może Ci udostępnią .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 38
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 755
Wysłany: 2012-11-11, 11:34   

Serwis nie udostępnia firmware.
Jedynie sprawna sztuka i zgranie programatorem zawartości kości.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
ersa
Waypoint


Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 29
Wysłany: 2013-01-14, 22:10   wisi na logo Smart GPS

Witam,

mam uwalogego Smarta GPS GS630.
Urządzenie włącza się i komunikuje z Activ Synciem. Zrobiłem kopie rejestru itd.
Brakuje w urządzeniu katalogu "fash_storage" mimo skopiowania go do urządzenia po restarcie katalog znowu znika - chyba robi się HARD RESET, albo pamięć uszkodzona ale katalog WINDOWS jest kompletny.
Klient uważa że stało się to podczas normalnej pracy. NIc nie wgrywał do urządzenia.
MOże pliki w rejestrze się zmieniły. Dziwne.

Proszę o jakąś solucje

Pozdrawiam
ERSA
Seb
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9543
Wysłany: 2013-01-15, 07:12   

A jakie objawy uwalenia?

Gdzie wgrywasz ten folder? (nie "fash_storage" a "flash_storage")
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ersa
Waypoint


Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 29
Wysłany: 2013-01-15, 12:00   GS630 wisi na logo

objaw jest taki jak temat mojego postu.

Po starcie wisi na logo SMART GPS, pojawia się kolorowy pasek wgrywania u dołu ekranu,
dochodzi do końca i nawigacja wisi. Po kliknięciu w ekran słychać dźwięk w nawigacji czyli nie jest zawieszona do końca.
Po podłączeniu do PC normalnie komunikuje się z Activ Synciem.
Widze zawartość urządzenia.

"flash_storage" wgrywam do katalogu głównego - obok katalogu Windows.
Zawartość pobrałem z tąd http://chomikuj.pl/januszek2245/SMART+GPS/SG+630
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9543
Wysłany: 2013-01-15, 12:45   

Po wgraniu, a przed wyłączeniem (resetem) folder jest widoczny?
Póbowałeś najpierw uśpić, a potem wyłaczyć?
A jak obok Windowsa i ProgramFiles utworzysz inny folder, to on zostaje po resecie?

Sprawdź jeszcze w rejestrze co jest w
-Hkey_Current_User\ControlPanel\Desktop
-Hkey_Local_Machine\System\Explorer\Shell Folders
Może coś tu było zmieniane i dlatego nie próbuje czytać z tego folderu.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
ersa
Waypoint


Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 29
Wysłany: 2013-01-15, 13:55   GS630 wisi na logo

Po wgraniu, a przed wyłączeniem (resetem) folder jest widoczny? TAK
Póbowałeś najpierw uśpić, a potem wyłaczyć? TAK i efekt ten sam jak opisywałem powyżej
A jak obok Windowsa i ProgramFiles utworzysz inny folder, to on zostaje po resecie? TEŻ ZNIKA

Sprawdź jeszcze w rejestrze co jest w
-Hkey_Current_User\ControlPanel\Desktop : \Windows\WindowsCE.bmp
-Hkey_Local_Machine\System\Explorer\Shell Folders : dane w poniższym linku

http://imageshack.us/photo/my-images/72/gs630.jpg/

Pozdrawiam
Seb
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2013-01-15, 14:22   

Rejestr nie ruszany, pamięć jakby OK - bo inaczej nie dałoby sie utworzyć folderu.
Nie kojarzę takiego przypadku - z reguły nawet inie dało sie utworzyć folderu

Można by poszukać FW, ale obawiam się, że nie opublikowano.
Odblokowanie przez zmianę w rejestrze może nić nie dać, bo i tak trzeba w pamięci urządzenia stworzyć folder np. START czy DESKTOP ze skrótami.
Mam na myśli HKLM/init i zmianę w launch xx na explorer.exe - wówczas wystartuje Windows, ale nie da się zrobić nieznikających skrótów
_________________

 
 
ersa
Waypoint


Dołączył: 20 Mar 2008
Posty: 29
Wysłany: 2013-01-15, 15:19   

Zmiana w rejestrze HKLM/init launch50 na explorer.exe.
Po restarcie pojawił się pulpit i odpaliłem AM bez problemu.

Czyli do pełnej pracy może pomóc tylko pełny UPDATE FW?

Dzięki i pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2013-01-15, 18:06   

A spróbuj teraz utworzyć folder...
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10