Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
SmartGPS SG 630 - uwalony?
Autor Wiadomość
wlazz 
azymut
wlazzmen


Wiek: 28
Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-08-22, 16:20   SmartGPS SG 630 HELP !!!!

SmartGPS SG 630 - Pomocy - po wlaczeniu guzika POWER pokazuje sie tylko na bilaym ekranie logo smart Gps i tekst ze bezpiecznie do celu czy cos tam i nic nie moge zrobic nie moge wlaczyc org mapy ani wejsc do windows... pomocy

powiem tylko ze przekladalem karty i nie wiem co jest
 
 
hyzu
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Kwi 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-04-24, 09:58   

Witam, mam ten sam problem! Co mam zrobić ? Proszę o odpowiedź. Jeszcze nigdy nie wgrywałem aktualizacji Automapy, a mam dwie darmowe. Czy mam z nich skorzystać? Jeśli tak to jak się to robi? Pozdrawiam!
 
 
mattis
azymut


Dołączył: 28 Maj 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-05-28, 20:34   SmartGps SG 630 - twardy reset

Chciałbym się dowiedzieć jak wykonać twardy reset na tym sprzęcie? Zmieniłem dane w autorun.inf i nie wiem jak teraz zresetować żeby się odpalił windows.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9543
Wysłany: 2010-05-28, 20:57   

A łączy się z kompem? Jeśli tak, to możesz poprawić
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mattis
azymut


Dołączył: 28 Maj 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-05-28, 21:08   

Łączy się, poprawiłem autoruna już, tylko co zrobić aby wprowadzić "w życie" te zmiany?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9543
Wysłany: 2010-05-28, 21:30   

Skopiowac poprawiony plik do nawigacji i wyłączyć lub zresetowac - z zalezności od modelu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mattis
azymut


Dołączył: 28 Maj 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-05-28, 21:45   

nic to nie dało... :/
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9543
Wysłany: 2010-05-29, 21:31   

Wrzuć autorun.inf jako załącznik - po spakowaniu zipem lub rarem
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
MATIX_2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 12
  Wysłany: 2011-10-26, 17:37   SmartGPS SG 630 - uwalony?

Witam!
Mam problem z moją nawigacją. Jakiś czas temu chciałem ją uruchomić bo akurat potrzebowałem dojazdu i niespodzianka - nie uruchamia się. Wziąłem ją do domu, podładowałem przez USB i gdy nacisnę przycisk uruchamiania to ekran się jakby załączył, podświetla go tylko że na czarno, nic nie widać, ale słychać dotyk przy dotknięciu ekranu. Słychać jak się ładuje podłączenie Windowsa z komputerem, ten charakterystyczny dźwięk. Ale nawigacja stoi na czarnym ekranie, mogę klikać na ekran, nie reaguje,jest tylko dźwięk dotknięcia ekranu... Na nawigację wgrałem Automape ale to już dobry kawał czasu temu i wszystko ładnie chodziło. Stało się tak po dość dłużej przerwie... Co może być problemem? Dodam że mam połączenie usb i dostęp do wszystkich plików, zarówno karty jak i urządzenia...

Proszę o pomoc
Pozdrawiam
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 106
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-10-26, 17:42   

MATIX_2, zresetować urządzenie próbowałeś :?: ewentualnie rozładuj nawkę do całkowitego zera potem ponownie naładuj na max.( na niektóre urządzeniach działa to jak twardy reset ) .
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9543
Wysłany: 2011-10-26, 17:52   

Spróbuj połączyć się z nawi przez Mobilera.
Jeśli na Mobilerze będziesz widział wszystkie funkcje, to uszkodzony wyświetlacz
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-10-26, 17:56   

MATIX_2 napisał/a:
Wziąłem ją do domu,

Gdzie leżakowała? Jeśli w minusowych temperaturach może być zonk.
MATIX_2 napisał/a:
podładowałem przez USB

Po całkowitym rozładowaniu podłącz ją do ładowarki samochodowej a najlepiej sieciowej i naładuj do pełna.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
MATIX_2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 12
Wysłany: 2011-10-26, 23:26   

A wiec tak, urzadzenie restartowalem tym przyciskiem z dolu poprzez nacisniecie czyms cienkim ale nic to nie dalo... uruchomil sie czarny ekran...

Podlaczalem przez program MyMobiler ktorego uzywalem do mojego starego telefonu z Windowsem, ale nie uruchamia sie... chyba ze jakies pliki z komputera przeniesc na nawigacje? Bo bralem "install" z menu programu...

Nie, na mrozach nie byla, lezala w aucie a wtedy byly plusowe temperatury... byla rozladowana do zera, i ladowalem ja juz ladowarka samochodowa... sieciowej nie posiadam... chyba ze sprobowac przez USB naladowac...? mimo ze usb nie naladuje do konca...


Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z telefonu...
Pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2011-10-27, 07:16   

Problemy z uruchomieniem mobilera: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.17
_________________

 
 
MATIX_2
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2010
Posty: 12
Wysłany: 2011-10-28, 18:23   

jacekp1313 napisał/a:
Problemy z uruchomieniem mobilera: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.17


A więc robiłem to z pkt 17, tj zmieniłem w tym pliku z 0 na 1 jednak nie wykrywa nawigacji dalej, mymobiler gdy robię connect myśli i nadal jest niepodłączony...

P.S. Ok, udało się, ściągnąłem po prostu inna wersje Mymobilera i działa.

A więc nawigacja działa i przez program idzie ją obsługiwać, jednak wyświetlacz czarny... Co zrobić? Czeka wymiana? Czy może jakiś hard reset albo aktualizacja go ruszy?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9