Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 43.3 Problem z uruchomieniem
Autor Wiadomość
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2012-04-29, 10:09   

jacula6 napisał/a:
byłem w serwisie w KrK i powiedzieli że nie da się nic z nim zrobić ? fajnie że ktoś tu nic mi nie napisał że żeby nie używać funkcji GPS1 :cry: :cry: :cry: :cry:

To dla przypomnienia o istniejącym o tym zapisie : http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=86376#86376

Cytat:
najważniejsze że ją naprawiłem bo każdy na forum pisał NIC NIE zrobisz tylko SERVIS i co? servis nic nie zrobił a ja naprawiłem :mrgreen: i nawet się łączy z AS


To teraz zrób opis tego w obrazkach dla potomnych na forum. Na pewno się przyda.
_________________
Poradniki
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2012-04-29, 19:32   



klik

 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-05-04, 18:06   

jacula6 napisał/a:
napisałem tylko modowie kasują moje posty i usunęli mój sposób

Żaden Mod nie wywalał twoich postów. Nie napisałeś żadnego swojego sposobu reanimacji Larka. Dwa twoje posty, w których podskakiwałeś z radości i o mały włos nie osiągnąłeś orgazmu ja wywaliłem osobiście. W owych postach po za samozachwytem nie było nic. Powtórzę, wrzuć screeny oraz opis ratunku a jeśli nie masz ochoty tego zrobić nie pisz bzdetów bo cierpliwość jest na wyczerpaniu.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
mati373737
azymut


Dołączył: 03 Lip 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-07-03, 21:02   Lark 43.3 nie uruchamia sie

Mam problem z larkiem 43.3 ktorego dzis dostalem. Otoz po nacisnieciu przycisku do wlaczenia wlancza sie tylko ekran powitalny i na tym koniec nie przechodzi do menu itd. Problem istnieje od pierwszego uruchomienia. Po wcisnieciu przycisku reset nawigacja wlaczyla sie normalnie ale gdy chcialem ja wlaczyc 2 raz juz niestety sie nie wlaczyla. Nie pomaga nic zadne kombnajce z przytrzymywaniem klawisza z resetowaniem kompletnie nic ;/ Co moge z tym zrobic ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2012-07-04, 08:23   

Jak widac z wątku, do którego dołączyłem Twój post - albo reset przez całkowite rozładowanie baterii, albo serwis
_________________

 
 
Mathew007
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2012
Posty: 30
Wysłany: 2012-07-08, 16:37   

jacula6 napisz jak naprawiles Twój problem z tą nawigacja bo mam to samo ;/
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2012-07-08, 19:59   

Mathew007, jacula6 był w maju ostatnio tu i jak do tej pory tu nie zaglądał. Zapewne napisze ci to samo co sam napisał tu: http://www.my-navia.pl/vi...p=356963#356963
_________________
Poradniki
 
 
mikpol
azymut


Dołączył: 09 Lip 2010
Posty: 1
Wysłany: 2012-07-24, 13:30   

Witam u mnie Lark 43.3 wstał po resecie 9 nóżki sprawdzone polecam ;-)
 
 
aktywny27
azymut


Dołączył: 26 Lip 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-07-26, 16:55   Nie chce się włączyć gps?

Witam.Nazywam się Paweł i mam 29 lat i kupiłem sobie nawigację GPS z firmy Lark FreeBird 43.3 i nie chce się włączyć nie wiem co jest za przyczyna proszę o pomoc w tej sprawie.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2381
Skąd: Google
Wysłany: 2012-07-26, 17:00   

aktywny27 napisał/a:
i nie chce się włączyć
Naładuj go.
_________________
Poradniki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2012-07-27, 05:47   

Przeczytaj wątek, do którego dołączyłem Twój post.
I punkt 4 regulaminu forum
_________________

 
 
ciekawy55
Waypoint


Dołączył: 12 Sty 2008
Posty: 27
Wysłany: 2012-07-27, 14:47   

mikpol napisał/a:
Witam u mnie Lark 43.3 wstał po resecie 9 nóżki sprawdzone polecam

Opisz jak to wykonałeś. Jak pozbyłeś się ekranu z kości. Opisz gdzie znajduje się ta kość na płycie i gdzie jest 9 nóżka. Będą to bardzo pomocne informacje dla innych.
 
 
bronek105
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Paź 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-11-02, 20:38   Zablokowanie windows w Lark 43,3

Witam serdecznie.
Szukałem w google i na tym forum i nic nie znalazłem na ten temat. Proszę o wyrozumiałość, gdyż jestem zielony w takich sprawach. Tytuł tematu wskazuje na chęć zablokowania przeze mnie windowsa w moim Larku, ale nie o to chodzi. Odblokowałem windowsa, ale chcę wrócić do stanu pierwotnego, czyli nie chcę, aby windows uruchamiał mi się automatycznie. Powiem tak. Zrobiłem odblokowanie zgodnie z tą instrukcją:
Cytat:
Zanim przystąpisz do tego tutoriala upewnij
ze masz dostęp do pulpitu windows!!!
(opis znajdziesz poniżej)

Za pomocą narzędzia TRE można sprawić, że windows
będzie się uruchamiał po starcie urządzenia.

Odpalamy TRE (upewniając się żę poprawnie wykonaliśmy poprzednie kroki i pulpit windows jest widoczny.) Teraz trzeba pokombinować z klawiaturą ekranową zeby była na wierzchu nad odpalonym TRE.exe

w gałezi
HKEY_LOCAL_MACHINE odnajdujemy INIT
Edytujemy wpis Launch50 i zmieniamy wartość
z LOADER.exe na Explorer.exe (dlatego potrzebna jest klawiatura).

W ustawieniach Scieżka nawigacji podmienic explorer2.exe (juz nie bedzie potrzebny) na Automape lub LarkMap
Gotowe!!

Teraz z Explorer.exe powróciłem na LOADER.exe i nic nie pomogło. Po restarcie dalej uruchamia się windows. Co mam zrobić, aby wrócić do pierwotnej nawigacji?

edit. Próbowałem już wszystkiego. Teraz sformatowałem partycję nand czy jakoś tak i nawigacja pokazuje tylko ekran startowy (welcome wherever you are)i na tym się zawiesza i nie idzie dalej.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-02, 20:54   

bronek105,
A ma jeszcze połączenie z komputerem :?:
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
bronek105
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Paź 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-11-02, 20:57   

Nie ma już nic tylko ten ekran a komputer nie wykrywa nawigacji
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9