Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 43.3 Problem z uruchomieniem
Autor Wiadomość
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-11-02, 21:04   

bronek105,
No to ładnie uwaliłeś navi. Pośpiech jest złym doradcą .
Pomoże teraz tylko wgranie nowego Firmware odpowiednie dokładnie do twojego modelu , bo inne uwali już nieodwracalnie , lub serwis.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
bronek105
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Paź 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-11-03, 10:53   

Firmware też nie da się wgrać. Skopiowałem go na kartę sd i próbowałem wkładać ją na wyłączonej i włączonej navi. Nie zareagowała i nadal był tylko ekran powitalny. Próbowałem też całkowitego rozładowania baterii i nie pomogło. Wiem, że najprawdopodobniej posadziłem nawigację, ale tli się we mnie jeszcze iskierka nadziei, że ktoś miał podobny problem i wyszedł z tego. Może jest jakiś program, dzięki któremu uda się mi połączyć z nawigacją i naprawić problem. Bardzo proszę o pomoc.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2387
Skąd: Google
Wysłany: 2012-11-03, 10:55   

bronek105 napisał/a:
Bardzo proszę o pomoc.
Może pomoże czyszczenie pamięci jak w Lark 43.1 . Link w podpisie.

Po czyszczeniu lark startuje z oryginalnym menu i jest zablokowany.

[ Dodano: 2012-11-03, 10:58 ]
bronek105 napisał/a:
Może jest jakiś program, dzięki któremu uda się mi połączyć z nawigacją i naprawić problem.
Jest jeszcze CeRegEditor ale tu musi się komputer z nawigacją. Możesz też użyć edytora rejestru w windows uruchamiając go z karty.

_________________
Poradniki
 
 
bronek105
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Paź 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-11-03, 11:07   

Czyszczenie pamięci nie jest możliwe, gdyż nawigacja wiesza się na ekranie powitalnym. Zresztą robiłem to czyszczenie chcąc przywrócić nawigację do pierwotnego stanu i to właśnie spowodowało zaistniałą sytuację.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2387
Skąd: Google
Wysłany: 2012-11-03, 11:47   

Teraz tylko serwis pozostał. Nie wiem po co ją odblokowywałeś poprzez rejestr skoro można było zrobić to z karty. Jak działało nawet z Windows trzeba było tak zostawić.
_________________
Poradniki
 
 
bronek105
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Paź 2012
Posty: 5
Wysłany: 2012-11-23, 13:44   

Nawigacja właśnie wróciła z serwisu. Teraz działa. Temat do zamknięcia.
 
 
Cygaa
azymut


Dołączył: 02 Gru 2012
Posty: 2
  Wysłany: 2012-12-02, 15:06   Lark 43.3 odblokowanie ekran powitalny

Witam,
Jestem nowy na forum skąd moje problemy. Próbowałem odblokować według tej instrukcji http://chomikuj.pl/marcin...c3*b3ch+krokach następnie wyłączyłem urządzenie i gdy spróbowałem ponownie włączyć pokazuje się tylko ekran powitalny i na tym koniec, jak naciska na ekran to jest dźwięk jakbym w jakieś opcje wchodził ale 0 reakcji. Komputer nie bardzo chce mi wykryć urządzenie i nie mam dostępu nawet do pamięci. Co teraz mogę z tym zrobić żeby naprawić?. Bardzo mi zależy na czasie ponieważ potrzebuje nawigacji. Z góry dziękuje za pomoc.
pozdrawiam,
Cygaa
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-12-02, 15:24   

Cygaa,
Spróbuj przywrócić wpisy jakie , były przed odblokowaniem.
Google napisał/a:
Może pomoże czyszczenie pamięci jak w Lark 43.1 . Link w podpisie.
Po czyszczeniu lark startuje z oryginalnym menu i jest zablokowany.
http://www.my-navia.pl/vi...p=366403#366403

[ Dodano: 2012-12-02, 15:32 ]
Cygaa napisał/a:
nie mam połączenia z kompem.

To pozostaje tylko serwis . Jesteś kolejną ofiarą tego odblokowania.
Google napisał/a:
Teraz tylko serwis pozostał. Nie wiem po co ją odblokowywałeś poprzez rejestr skoro można było zrobić to z karty
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
chmurzasty 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2012
Posty: 41
Wysłany: 2012-12-29, 00:58   Nie można uruchomić nawigacji

Wgrałem na kartę pamięci plik setting.exe, dokładnie to co pisał użytkownik Google z tematu
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=33692

Tylko ja wybrałem
Mass_Storage_Class i gps2 lub jeden tak mi się wydaję już nie pamietam.

Nawigacja się łączy z komputerem ale, nie mogę włączyć nawigacji w sensie, czy ją odłączę od komputera czy nie to nawigacja, się włącza i stoi w miejscu tzn jest logo nawigacji Welcome bla bala bla i nic dalej nie idzie.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9628
Wysłany: 2012-12-29, 11:26   

Jeśli wybrałeś GPS2 to zrób jak http://www.my-navia.pl/vi...p=356458#356458
A czemu nie zaznaczyłeś EXPLORER, jak kol. Google kazał?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
chmurzasty 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2012
Posty: 41
Wysłany: 2012-12-29, 14:57   

A tak kurde jakoś wyszło :( a tu co podałeś link to w sumie nic takiego tam nie piszę, a ile kosztuje ewentualna naprawa w serwisie?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-12-29, 15:16   

chmurzasty napisał/a:
a ile kosztuje ewentualna naprawa w serwisie?
Około 120 zł
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
chmurzasty 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2012
Posty: 41
Wysłany: 2012-12-29, 15:23   

No to się nie opłaca moim zdaniem nową całkiem mogę kupić za 160zł-170zł darmowa wysyłka.
A obecną bym musiał wysłać do serwisu to ze 25zł w dwie strony zapłacę za przesyłkę, a i tak myślałem o nowym urządzonku bo ten lark jak według mnie jest zbyt mułowaty dla automapy i ogólnie, trzeba pomyśleć nad szybszym urządzeniem, co byście polecali?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4558
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-12-29, 15:25   

chmurzasty napisał/a:
co byście polecali?
O tym to już czytaj tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=254
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Sychro
azymut


Dołączył: 17 Maj 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-05-17, 23:16   Jak wgrać Windowsa na nawigacje Lark 43.3

Witam.
Zakupiłem nawigacje lark 43.3 chciał bym wgrać skórkę windowsa (pulpit pasek start itp.).
Czy ktoś mógł podesłać link lub wyjaśnić co krok po kroku zrobić :).
W nawigacji nic nie było modyfikowane .
Z góry dzięki ;)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9