Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 43.3 Problem z uruchomieniem
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2011-11-21, 14:00   

W takim razie czemu nie zastosowałeś sie do moich opisów:
W folderze z tym menu na moim chomiku:
Cytat:
Wszystkie pulpity i odblokowania w tym folderze są przeznaczone wyłącznie do testów i żadne znalezione w nich błędy nie będą poprawiane. Używanie bez kontaktu ze mną na własną odpowiedzialność
Do użytku proszę instalować gotowe wersje - w innych folderach

Na forum w wątku http://www.my-navia.pl/vi...p=300326#300326 :
Cytat:
Opis
0. Wyłączyć autostart programu nawigacyjnego
4. Gdy karta SD będzie w czytniku uruchomi się AdJa jeśli w nawi nie będzie karty wystartuje fabrycznie zainstalowany program nawigacyjny

I kiedy go pobrałeś - bo już dawno temu usunąłem ten plik z chomika

A co sie dzieje, gdy włączasz Larka bez karty z slocie?
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-11-21, 14:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
rafalsr
młodszy inspektor GPS
Lark FreeBird 43.3


Dołączył: 21 Lis 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-11-21, 14:02   

jacekp1313 napisał/a:
A co sie dzieje, gdy włączasz Larka bez karty z slocie?


To samo
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2011-11-21, 14:05   

Widzisz zawartośc urządzenia przez ActiveSync?

I czemu nie czytasz opisów? Wyraźnie pisałem o wyłączeniu autostartu
_________________

 
 
rafalsr
młodszy inspektor GPS
Lark FreeBird 43.3


Dołączył: 21 Lis 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-11-21, 14:08   

Nie widzę zawartości urządzenia.

AUTOSTART - nie pamiętam czy go wył czy był wł jak wgrałem pliki, teraz nie mogę nic zrobić w tej nawigacji, nic zmienić, nic wyłączyć.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18864
Wysłany: 2011-11-21, 14:23   

Rozładować albo FW. A najlepiej serwis

[ Dodano: 2011-11-21, 14:25 ]
Autostart sam się nie włączył od wgrania czegokolwiek
No i Adja nie startuje z pulpitem Windowsa ani ustawieniami audio/wideo - coś musiałeś zdrowo namieszać
Co masz w pliku startx.mscr? Bo pewnie masz go jeszcze na SD lub w kompie.
_________________

 
 
Naix
azymut


Dołączył: 28 Sty 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-01-28, 16:59   Problem z nawigacją lark 43.3

Witam, mam problem z nawigacją Lark 43.3, na początku rozkalibrował mi się ekran, chciałem go ustawić ale ciężko było trafić w opcja kalibracji, po godzinie prób udało się jednak kalibracja nic nie pomogła, znalazłem więc na necie pliki rejestru z działającej nawigacji więc podmieniłem wszystkie pliki jakie się dało programem CERegEditor i teraz nawigacja włącza się tylko do momentu ekranu startowego i dalej już nic nie idzie dodatkowo teraz mam też problem z komunikacją z komputerem a wcześniej wszystko było ok, może macie jakieś rady co zrobić aby ją uruchomić ?? Za pomoc z góry dziękuję
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2012-04-24, 16:11   

coś innego wcisnąłem i tera tapety cały czas stoi w larku ?
dokładnie zrobiłem tak: i wybrałem GPS1 teraz nic nie startuje (brak pliku GPS1.EXE).
A PRZEZ as się nie łaczy ? czy jest na to rada?
poszukuje innego programu do łącznosci z larkiem niż AS ...pomocy
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-04-24, 20:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2012-04-24, 17:49   

jacula6 napisał/a:
wybrałem GPS1
Tyle postów na forum i nie zdążył przeczytać aby tego nie wybierać i teraz jest
jacula6 napisał/a:
teraz nic nie startuje (brak pliku GPS1.EXE).
A PRZEZ as się nie łaczy ? czy jest na to rada?
Ręce opadają.
_________________
Poradniki
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2012-04-24, 17:52   

wiem wiem sorry ale pomóż proszę :roll: co teraz ? :oops: :oops:
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2012-04-24, 17:59   

jacula6 napisał/a:
co teraz ?
Hard Reset ale tu tylko z Mio miałem styczność aby to wykonać .

Ewentualnie czytaj to http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=99477#99477
_________________
Poradniki
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2012-04-24, 18:18   

ale z tyłu mamRESET i wciskam tam rysik navi się wył. wł. i to samo nic zawieszona tapeta nadal ? pomóżcie :cry:

Może jest inny program niż AS ? do połączenie z PC ? napewno jest jakię wyjście z tego problemu ?

Może powiedzcie o co chodzi z tym:reset za pomocą 9 nozki ?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2012-04-24, 18:56   

jacula6 napisał/a:
Może powiedzcie o co chodzi z tym:reset za pomocą 9 nozki ?
Przeczytałeś chodź z kilka postów z linka który ci podałem?

Tam chodzi o całkowite rozładowanie nawigacji (baterii) do zera gdzie nie da się go już uruchomić. Fakt że dotyczy innego Larka ale duże prawdopodobieństwo że zadziała i u ciebie.

Zatem czytaj i czyń.
_________________
Poradniki
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2012-04-24, 19:06   

czytałem :oops: czekam jak się rozładuje bo ja muszę go dzisiaj oddać właścicielowi :oops:

nie pomogło każda próba łączenia z AS jest komunikat :

Runtime Error
Program: C;/Program Files\ActiveSync\astu.exe

This application has requested the Runtime to terminite in an unsusual way
PLEASE contact the application,s support team formore informtion
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2390
Skąd: Google
Wysłany: 2012-04-24, 20:57   

jacula6 napisał/a:
ie pomogło każda próba łączenia z AS jest komunikat :
Serwis.
_________________
Poradniki
 
 
jacula6
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 750
Wysłany: 2012-04-24, 21:39   

a nie ma innego sposoby ? może programu ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11