Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 43.3 Problem z uruchomieniem
Autor Wiadomość
FRYCIU 
młodszy inspektor GPS
Jestem Jaki Jestem


Dołączył: 16 Sie 2008
Posty: 10
Wysłany: 2011-07-03, 16:03   Lark 43.3 - nie uruchamia się

witam szanownych kolegów czy ma ktoś może kopie zapasową plików z larka 43.3??

Mój znajomy próbował wgrać inne mapy i nie wiem w jaki sposób uwalił nawi
teraz włącza się z pozycji explorera.exe ale nic nie da rady zrobić ekran nie reaguje na nic.
Proszę o pomoc z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-08-04, 08:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2011-07-03, 16:33   

Połącz z PC i zobacz, czy reaguje na klikanie z MyMobilera.
Może rozkalibrowany ekran, może awaria dotyku, może zwalone pliki - będzie wiadomo.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
votex
azymut


Dołączył: 09 Sie 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-08-09, 07:12   Lark 43.3 Biały ekran po usunięciu 3 plików

Witam zakupiłem wczoraj Lark Free Brid 43.3 i wgrałem AutoMape 6.8.1 Polska, a zapomniałem o Europie, dzisiaj chciałem wgrać Europe ale przez przypadek usunąłem 3 pliki Automapa coś tam, nie pamiętam dokładnie tych plików, i po uruchomieniu nawigacji pokazuje się biały ekran. Chciałem zmienić szybko folder docelowy żeby nie czytało mi tej AutoMapy a LarkMap ale się nie dało ponieważ włącza się za szybko ekran biały i dupa :(. I ani teraz usunąć tego folderu ani zainstalować na nowo ponieważ wyskakuje mi że mam wyłączyć AutoMape.

Poradzicie coś ? Bardzo PILNE
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2011-08-09, 08:55   

Urok właczonej opcji "Autostart programu nawigacyjnego" przy grzebaniu w plikach.
Zysk - 3 sekundy podczas uruchamiania, strata - 200 złotych na nowego larka

Spróbuj metod z innych larków - ten temat wraca jak bumerang
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
votex
azymut


Dołączył: 09 Sie 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-08-09, 09:33   

A da się jakoś wyczyścić pamięć ? Czy po prostu nic nie ruszać i dać na gwarancje ?

OK, już poradziłem sobie, miałem pare sukund tylko na to żeby zmienić opcje ale się udało
 
 
cepilek
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Lut 2011
Posty: 63
Wysłany: 2011-11-09, 18:34   

Na chomiku o nicku takim jak tu w katalogu Programy/Lark433 posiadam zgrane pliki systemu Larka 43.3 programem Active Sync z końcówką .stg - czy ktoś wgrywał te pliki z powrotem do nawigacji w celu uratowania jej i czy to pomogło i w jakiej sytuacji? Czy ktoś próbował wgrywać te pliki do nawigacji za pomocą Active Sync gdy nawigacja nie posiada połączenia z PC? Są tam też oryginalne pliki rejstru z końcówką .ceimg spod CERegEditor.
 
 
rafalsr
młodszy inspektor GPS
Lark FreeBird 43.3


Dołączył: 21 Lis 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-11-21, 09:37   Mega zawiecha!

Witam,
mam mały problem z nawigacją 43.3. Chciałem wgrać pliki, aby odblokować nawigację, lecz bezpośrednio przez kabel nie chciało się, była jakaś blokada. Wgrałem te pliki na kartę SD, po odpaleniu wina (explorer.exe) z karty, skopiowałem wszystkie pliki na nawigację, ustawiłem plik startowy z dysku nawigacji (start.exe). W chwili włączenia uruchamia się okienko z ustawieniami wideo/audio i zawiesza się, nie mogę nic zrobić... jedyna pomoc to reset, ale potem znów to samo. Nie odwiesza się nawet po 30min, po 2godzinach.

Czy jest jakiś program, ale nie ten ze strony lark, aby dostać się na dysk nawigacji z kompa przez kabel i skasować te pliki które wgrałem? W takim stanie nawigacja jest bezużyteczna :cry:

Z góry dzięki za pomoc!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18791
Wysłany: 2011-11-21, 10:06   

Szkoda, że nie wyłączyłeś autostartu programu nawigacyjnego przed zabawą. Skąd brałeś to menu?
Teraz spróbuj wszystkich metod z wątku, do którego przenioslem Twój post.

rafalsr napisał/a:
bezpośrednio przez kabel nie chciało się, była jakaś blokada.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 p.2
_________________

 
 
rafalsr
młodszy inspektor GPS
Lark FreeBird 43.3


Dołączył: 21 Lis 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-11-21, 11:26   

jacekp1313 napisał/a:
Skąd brałeś

Od kolegi parę postów wcześniej w tym temacie (z chomikuj.pl)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-11-21, 13:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18791
Wysłany: 2011-11-21, 11:34   

A konkretnie?
Jaki to pulpit? Z którego postu:
http://www.my-navia.pl/vi...p=250409#250409
http://www.my-navia.pl/vi...p=264585#264585
http://www.my-navia.pl/vi...p=300326#300326

Wszystkie pliki kopiowałeś na właściwe miejsca (zgodnie z opisem)?
_________________

 
 
rafalsr
młodszy inspektor GPS
Lark FreeBird 43.3


Dołączył: 21 Lis 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-11-21, 11:53   

jacekp1313 napisał/a:
Jaki to pulpit? Z którego postu:

Z tego http://www.my-navia.pl/vi...p=300326#300326

Wydaje mi się, że zrobiłem wszystko wg. instrukcji, jedynie skopiowałem pliki inaczej. Skopiowałem je w nawigacji z SD na nawigację bo w kompie nie mogłem skopiować na nawigację.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-11-21, 13:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18791
Wysłany: 2011-11-21, 12:08   

1. Nie odpowiedziałes na pytanie co masz po starcie Larka
2. Gdzie masz plik AdJa.exe?
3. We wskazanym poście napisałem:
Cytat:
Opis
0. Wyłączyć autostart programu nawigacyjnego
Wyłaczyłes autostart?
Cytat:
Wersja bez większości programów, przycieta poniżej 1MB, aby pobrać bez rejestracji. Po testach powstanie wersja pełna
_________________

 
 
rafalsr
młodszy inspektor GPS
Lark FreeBird 43.3


Dołączył: 21 Lis 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-11-21, 12:53   

Po starcie Larka wyskakuje mi okienko z wina z ustawieniami wideo/audio i na tyle kontaktu z nawigacją, nic nie mogę wybrać, na nić nawigacja nie reaguje.

Pliki AdJa.exe zapewne są na dysku nawigacji ;)

Po załadowaniu plików ustawiłem na autostart plik Start.exe z tych co wgrałem, teraz nic nie mogę zrobić, nawet ustawień autostartu nie mogę zmienić. W przeciwnym wypadku wyłączyłbym autostart i skasował sobie te pliki.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-11-21, 13:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18791
Wysłany: 2011-11-21, 13:42   

rafalsr napisał/a:
o starcie Larka wyskakuje mi okienko z wina z ustawieniami wideo/audio
Czyli nie panel AdJa. Może na tym razem powiedz dokładnie - jaki panel wgrałeś. I DOKŁADNIE - które pliki i gdzie kopiowałeś. Najlepiej wrzuć gdzieś na neta ten instalowany panel.

Tobie to niewiele pomoże - ale może ktoś inny Twojego błędu nie powtórzy. Jeszcze jedno: zobacz, czy Lark jest widziany przez kompa (link z mojego postu z godziny 10.26)
Pozostaje Ci rozładować akumulator do zera (ze dwa dni nie wyłączaj larka, a potem zresetuj ze 20 razy). Jak nie pomoże- spróbuj innych metod z tego wątku

P.S. Nie cytuj całej wypowiedzi przedmówcy - posprzątałem
_________________

 
 
rafalsr
młodszy inspektor GPS
Lark FreeBird 43.3


Dołączył: 21 Lis 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-11-21, 13:57   

http://chomikuj.pl/jajace...3,771347845.zip

Wgrałem pliki z linka powyżej do pamięci nawigacji... folder "Flash"


Lark jest widziany przez komputer, w programie Lark Sync wyskakuje, że jest np podłączony, ale już nie mogę skopiować na niego żadnych plików. W Mój komputer wyskakuje jedynie pomarańczowa ikonka (urządzenie przenośne chyba), jak w to wchodzę to nie mogę nic na to skopiować. Wyskakuje błąd uniemożliwiający skopiowanie plików na nawigację.
Ostatnio zmieniony przez rafalsr 2011-11-21, 14:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 13