Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2017-01-15, 11:16
DYNAVIN do radia Pioneer EDYCJA MENU
Autor Wiadomość
pepe_lodz 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-10-13, 10:23   DYNAVIN do radia Pioneer EDYCJA MENU

Witam
Mam urządzenie firmy DYNAVIN na WINDOWS CE 5 ( chinska produkcja nawet windows po chinsku) podlaączone do Radia Pioneer które zastępuje fabryczną nawigacje od Pioneera. ALe o co chodzi. Na pamieci NANDFlash wgrane jest menu ktore działa po uruchomieniu stacyjki w aucie i jednoczesnie wtedy startuje urządzenie. Odpala sie menu. W procesach w win CE zobaczyłem ze startuje tez moduł od bluetootha powiazany z tym menu gdzie to urzadzenie nie ma bluetootha(byly wersje z bluetoothem). Chcialbym aby to modul nie startowal gdyz zajmuje pamiec a czasem brakuje mi pamieci na tym urzadzeniu... Modul uruchamia sie z pliku BTAPP.EXE
Boje sie usunac badz zmienic nazwe tego pliku gdyz zeby nie okazalo sie ze przez brak tego pliku wogole menu nie uruchomi sie i nie bede mial jak przywrocic menu poprawnego na urzadzeniu. Gdyz mowi startuje wszystko z pamieci NANDFLASH. Czy ktos jest w stanie zlikwidowac aby nie uruchamial sie ten modul ?

Czy jest dobry emulator na przetestowanie tego na PC. Sciagnalem z Microsoftu emulator WIN CE 5 ale jak chce odpalic ta aplikacje to wyskakuje komunikat ze aplikacja is not valid Windows CE application.

Nawet innego menu z innych naweigacji stworzonych na forum nie moge na tym emulatorze uruchomic. Prosze o porade.

Czy jest szansa stworzyc nowe menu na takie urzadzenie ?

W linku menu zgrane z urzadzenia z pamieci NANDFLASH

MENU DYNAVIN
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9633
Wysłany: 2011-10-13, 10:59   

Spróbuj innego emulatora Na przykład tego: http://www.przeklej.pl/pl...0033ee7vhb033sp
Na nim uruchomiłem Twoje menu
Przed uruchomieniem podaj w pliku config_CE5.xml który folder ma być traktowany przez emulator jako karta pamięci (i tam wrzucaj testowany soft)

[ Dodano: 2011-10-13, 12:47 ]
A co do edycji - w łatwy sposób dodałem przycisk NAVI, rozsuwając sekcje
W folderze UI480x234_Qcd edytowałem plik Main_Menu_Script.xml dodając sekcję
Cytat:
<BUTTON>
<BtnActionID value="2">PGS</BtnActionID>
<BtnIrHotKey value="0xC9"/>
<BtnArea LocX="80" LocY="105" Width="318" Hight="71"/>
<BtnImgUp MapId="0025">Main_Navi_up.bmp</BtnImgUp>
<BtnImgDn MapId="0024">Main_Navi_dn.bmp</BtnImgDn>
<BtnImgIr MapId="0024">Main_Navi_dn.bmp</BtnImgIr>
<BtnTxtId value="3"></BtnTxtId>
<BtnIrDirect Left="11" Rigth="11" Top="-1" Bottom="-1"/>
</BUTTON>
W pierwszym pogrubionym wierszu jest położenie przycisku, cyfa w drugim pogrubionym - cyfra decyduje o wyświetlanym tekście
Teraz pozostaje sprawdzić, jak zmienić BtnActionID value="2" (uruchamia program nawigacyjny) najakąs inna akcje (lub inny program)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
pepe_lodz 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-10-13, 12:44   

Chcialbym aby wogole nie uruchamialo aplikacji od BLUETOOTHA...
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9633
Wysłany: 2011-10-13, 12:54   

Toc hyba jest zaszyte w Launcer.exe

Przy okazji - program uruchamiany spod NAVI jest Config.xml w wierszu
<GPS_MAPPATH>\StorageCard\LEKI\CECMD\\CECMD.EXE</GPS_MAPPATH>
a jego autostart włączamy/wyłączamy
<GPS_AUTORUN Value="0"> </GPS_AUTORUN>
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
pepe_lodz 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-10-13, 13:04   

TO wiem wiem . To rozgryzłem...
A czy myslisz ze dałoby sie zrobić zamiast tego menu startowego takie jak robia do Larków i innych nawigacji na zasadzie MostScript, SystemInfo itd... Proste do zrobienia i mogłbym sobie nawet swoje tło wrzucic i ikonki... Tylko czy uruchomi sie... Trzeba by zrobic nazwe pliku uruchamiającego Launcher.exe...

Aha tylko czy uda sie uruchomic to w rozdzielczosci jaka ma radio czyli 480x234 ???
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9633
Wysłany: 2011-10-13, 13:09   

Tego nie wiem - mozna spróbowac dac exe od menu zamiast launchera - ale czy sprzet to przezyje...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
pepe_lodz 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-10-13, 13:33   

chyba ze sprobowac zrobic menu i z karty odpalic...

Ale jak zrobic w tej rozdzielczosci 480x234?
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-10-13, 17:10   

pepe_lodz napisał/a:
chyba ze sprobowac zrobic menu i z karty odpalic...
Ale jak zrobic w tej rozdzielczosci 480x234?

Tak jak każde inne menu na sysinfo - byle nie przekraczać rozdzielczości ekranu. Być może da się nawet stosunkowo łatwo dopasować menu na 272 piksele (odrobinę podnosząc w górę ikony i opisy, gdyby się nie mieściły).
 
 
 
pepe_lodz 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-10-15, 15:03   

No wiec stworzylem swoje menu, wgralem do pamieci NANDflash i dziala. Wkoncu pozbylem sie badziewnego menu od chinczyka...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18884
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-10-15, 15:07   

Zrób krótki opis + jakiś link dla potomności...
_________________

 
 
pepe_lodz 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-10-16, 06:57   

Menu stworzyłem na bazie jakiegos menu znalezionego w internecie na bazie systeminfo... Edytowałem plik main.ini odpowiadający za konfiguracje menu. Tam tez ustawiłem nietypowa dla nawigacji chyba rozdzielczosc 480x234...oraz umieszczałem tam pliki ikon, teksty pod ikonami i miejsce polozenia ikonek od odpiwiednich funkcji... Ikonki znalazłem w innym menu od innej nawigacji. Poprostu szukałem takich aby mnie sie podobały. Tapeta widoczna w menu to main.bmp
Tez sam sobie stworzyłem i podmieniłem plik. Nastepnie na moim urzadzeniu jako sciezke dalem do odpalenia CECMD(tzw total commander) wykasowałem zawartosc z NFLASH stare menu(najpierw menadzerem procesow ubiłem uruchomione chinskie menu) nastepnie zmieniłem nazwe pliku exe mojego menu na taka sama nazwe jak bylo chinskie menu exe i za pomoca CECMD wrzucilem do pamieci Nflash. Wylaczylem urzadzenie odpalilem jeszcze raz i super dziala z nowym menu :) Ponizej link do mojego menu...(Wrzuce jutro z rana)



Zastanawiam sie jeszcze tylko czy jest mozliwe aby zrobic z poziomu menu zmienianie sciezek dostepu dla odpowiednich zdefiniowanych ikonek ? Chodzi mi ze mam np ikonke NAVI i mam ustawiona sciezke dla automapy. Wgralem np teraz mape IGO i chcialem zmienic sciezke na IGO ale bez edycji pliku main.ini na komputerze PC tylko siedzac w aucie przez jakis eksplorator aby mozna bylo wskazac sciezke do IGO. Tak maja niektore nawigacje i tak mialo tez to CHINSKIE MENU co mialem na poczatku... Moze ktos podpowie ?
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-10-16, 08:59   

Owszem, jest możliwość ustawienia ścieżki do przycisku w sysinfo, ale musisz wykorzystać zewnętrzny "program" a konkretnie Mortscripta i jego polecenie SelectFile. Później podstawiasz. Po wskazaniu ścieżki musisz ją tym samym skryptem zapisać do pliku ini sysinfo (polecenie IniWrite).
 
 
 
pepe_lodz 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 19 Lip 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-10-16, 09:47   

a mozesz mi dokladniej to wyjasnic albo wrzucic na jakis serwer menu do jakiejs nawigacji gdzie taka opcja jest zastosowana...?

A czy taka opcje bedzie potrafiła zapisac zmieniona sciezke do pliku main.ini w odpowiednim miejscu w tym pliku ?(odpowiednim dla odpiwiedniej ikony)

W moim menu widzialem ze był plik mortscript.exe odrazu jak przerabialem wiec chyba nie powinno byc problemu z tym...


Czy jakbym podeslal ci moje menu to dodalbys mi taka opcje ? a potem sam z ciekawosci bym zobaczyl jak to sie robi...bo niestety nie mam pojecia jak to zrobic. Bede wdzieczny. pewnie dla Ciebie to 5 min roboty.

Obiecane menu mojego autorstwa

Menu Pioneer

[ Dodano: 2011-10-26, 07:43 ]
A czy wie ktos czy da sie jakos wylaczyc skryptem dzwieki klikania w wince ? Bo jak odpale nawi to w automapa tez mam dzwieki klikania a to wkurza mnie...
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10