Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 43.1 zwis, działa ActiveSync
Autor Wiadomość
djart 
azymut


Dołączył: 06 Maj 2010
Posty: 3
Skąd: Łomża
Wysłany: 2010-05-06, 15:37   

1. COM ustawiałeś w AutoMapie, czy cos kombinowałes z Larkiem?
2. Jak instalowałeś AM - na kartę, czy do larka (do jakiego folderu)?
3. Zmieniałes cos w rejestrze? Usuwałeś jakies pliki?
4. Spróbuj przywrócić z kopii zapasowych - powinny byc na forum


1. COM ustawiłem z ikonki Pulpitu w Windowsie, Były tam 3 opcje Com2- odpalał się programik "nakładka". Można z niej było wejść w Zdjęcia, Muzykę, Filmy, podstawowe ustawienia no i opcja "Wybierz nawigację". Po ustawieniu na COM0 odpalał się windows i było prawie ok, ponieważ po wywaleniu skrótów na pulpit i po wyłączeniu (ON-OFF) i tak wracało do ustawień począdkowych. Com1 ustawiłem jako ostatnią opcję przez "zawiechą" więc to chyba o te ustawienie chodzi.
2. AM instalowałem na pamięć SD. SD/Automapa EU/
3. Nic nie zmieniałem i nic nie kasowałem.
4. Poszukam a nawet jak znajdę to nie wiem jak się za to zabrać - chyba że będzie instrukcja krok po kroku - dla jaików. :)
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2010-05-06, 15:59   

Tu masz krok po kroku jak robic kopie zapasowe i jak je przywracac
http://gpslab.pl/article_strona_4429_2.html jest tu o kopi ActiveSync i CeRegEditor
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
djart 
azymut


Dołączył: 06 Maj 2010
Posty: 3
Skąd: Łomża
Wysłany: 2010-05-06, 21:49   

no dobra... Podłączam Larka pod USB, na ekranie pojawia się obrazek z zieloną kartą SD strzałkami ------> do monitorka PC i w Moim Komputerze mam tylko dostęp do pamięci wewnętrznej (G:TFAT) oraz karty SD (K:dysk wymienny). Mam Win Vista x64 i Active Sync 4.5 mi nie idzie (tylko pod XP) więc nakładka pod Centrum Obsługi urządzeń z Win Mobile + ściągnięta aktualizacja z witryny MS: Windows Mobile Device Center 6.1. Tak jak wcześniej system mi widział urządzenie z systemem MS WIN CE gotowe do synchronizacji, tak teraz po podłączeniu USB go nie widzi, za to widzi dysk wymienny gotowy do synchro, urządzenie z WINCE jest nie podłączone... :roll: jestem w kropce bo w sumie nie mam co odzyskiwać, bo nie mam dostępu do pamięci roboczej Larka, na której jest system... nie wiem co mam robić...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18699
Wysłany: 2010-05-06, 22:05   

W ostateczności:
http://www.my-navia.pl/vi...p=179194#179194
http://www.my-navia.pl/vi...43.1+hard+reset
http://www.my-navia.pl/vi...reset+lark+43.1
_________________

 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2010-05-07, 22:49   

Tak jest jeszcze takie wyjscie ja sam uratowalem tak Larka 43.1 ale to ryzykowna zabawa zawsze jest jakies ale
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
kaeres
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 64
Wysłany: 2010-07-16, 10:52   Let`s start w Lark 43.1

Witam.
Po raz kolejny mam problem z Larkiem oraz ze znalezieniem rozwiązania na tym forum.
Byłem w Chorwacji podczas gdy wystąpił problem z moim Larkiem 43.1 ponieważ zawisnął na ekranie Let`s start.
Byłem w kafejce internetowej i przez godzinę nie znalazłem odpowiedzi więc teraz na spokojnie próbowałem poszukać ale po jeszcze dłuższym czasie postanowiłem założyć wątek bo szukanie nie ma sensu.

Słynny ekran Let`s start, a winXP nie widzi Larka i nic nie mogę naprawić.
Proszę o rady.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-07-16, 11:44 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-07-16, 10:56   

Funkcji Szukaj do tego celu używałeś :?: ja znalazłem sporo wątków na ten temat :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
kaeres
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 64
Wysłany: 2010-07-16, 10:58   

gustawox1 napisał/a:
Funkcji Szukaj do tego celu używałeś :?: ja znalazłem sporo wątków na ten temat :roll:

Jedyną możliwością jaką odnalazłem jest reset nóżki 9.
Przy istniejącej gwarancji nie jest to jednak najmądrzejsze rozwiązanie.
Szukam pomocy nadal.

Jednym słowem czy jest sposób na Let`s start bez nóżek 9, rączek 10 i szamańskich wyładowań baterii ?
 
 
Salwinek91 
azymut


Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 2
Skąd: WWY
Wysłany: 2010-11-09, 19:57   

Witam kolegów. Mam ten sam problem jak w temacie. stalo sie tak jakis czas temu ale ze nie byla mi navi potrzebna to lezala sobie w szafce.
probowalem tej nozki 9 ale nic nie pomogło, rozladowanie baterii tez nie pomoglo, zastanawiem sie nad odlutowaniem na chwile baterii ale czy to pomoze?
dodam jeszcze ze problem wystapil po tym jak po odblokowaniu larka zrobilem format pamieci urzadzenia.
jak go odpalam to tylko jest napis powitalny i nic dalej nie idzie. nie ma polaczenia z kompem. nie wiem co z tym zrobic.
jak myslicie da sie jakos go odratowac?
czekam na wasza pomoc
 
 
dawidryba
azymut


Dołączył: 31 Sty 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-01-31, 22:05   Lark- problem: tylko ekran powitalny

Witam serdecznie, dzisiaj odpaliłem sobie exploer w moim larku i chciałem powrócić do poprzedniego wyglądu. Tak więc wszedłem do setting i zaznaczyłem nie chaco to 2 opcje zamiast 3. Po zrestartowaniu larka jest tylko ekran powitalny. Gdy podłączam pod usb otwiera się okno exploera że jest połączone, active sync tez widzi poprawnie sprzęt. Jak zrobić, aby znów odpalał się na exploerze?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-02-02, 21:26 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Sprecyzowałem tytuł
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-02-02, 21:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
slawomirmarczak 
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Wiek: 57
Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 198
Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-01-31, 22:43   

Może lepiej poszukać ?


http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9856
_________________
Lark-FreeBird-43.1 + MapaMapTOP-7.2.8-2012Q2
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9740
Wysłany: 2011-02-01, 01:41   

dawidryba, HKEY_LOCAL_MACHINE\init:Launch (chyba 50, ale nie jestem pewny, wiec musisz podać kopie swoich kluczy)="explorer.exe"
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kaeres
Waypoint


Dołączył: 05 Mar 2010
Posty: 64
Wysłany: 2011-02-25, 13:25   

U mnie była walnięta pamięć.
Wróciła z serwisu po miesiącu.
Jak dotąd odpukać śmiga lepiej niż nówka :)
 
 
rs8
Waypoint


Dołączył: 07 Paź 2009
Posty: 35
Wysłany: 2011-09-02, 13:46   Lark 43.1 ekran powitalny, brak reakcji

Witam, ostatnim czasem mam problem z moim larkiem, gdy załączałem nawigacje to ona nigdy sie nie załadowała. A dziś staneło na tym ze wyswietla sie lark let's start! i nie wyswietla sie tzw. pulpit.
Panowie pomózcie bo w sobote wyjeżdzam a nawigacja jest mi bardzo potrzebna :-?

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-09-06, 13:16 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-09-02, 14:13   

rs8, :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...s+start&start=0
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10