Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: gustawox_1
2011-10-08, 20:39
Poszukuję nawigacji 5-7 cali + SIM
Autor Wiadomość
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-10-20, 20:30   

Dodal bym jeszcze port USB do zyczen,to by byl dopiero wypas!
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2011-10-20, 22:47   

Port USB nie jest potrzebny, to ma być tylko nawigacja z opcją odpalenia karty SIM by korzystać z dobrodziejstw AM w pełni :)
 
 
Solos 
azymut


Wiek: 39
Dołączył: 10 Maj 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-05-10, 14:25   Jaka nawigacja na Androidzie z gniazdem SIM?

Witam,

Czy możecie polecić nawigację, którą chciałbym kupić z myślą o używaniu na niej Automapy jak już wyjdzie na Androida? Wymagania co do nawigacji to:

- System operacyjny Android
- Wbudowane gniazdo na kartę SIM
- ekran 5" lub 6"
- wysoka rozdzielczość (np. 800x480)
- możliwie dobry ekran jeśli chodzi o widoczność w słońcu

Jak na razie najbliżej tych wymagań są nowe urządzenia Navroad - Auro AND i Vivo AND. Niestety nie mają wbudowanego gniazda na karty SIM (możliwość korzystania z AM Traffic), a nie chcę za każdym razem musieć łączyć nawigacji z telefonem ani wpinać osobnego modemu 3G. Jest w ogóle w tej chwili na rynku coś co spełnia moje wymagania?
 
 
perinoid 
Navi Expert



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 15 Lip 2008
Posty: 304
Skąd: W-wa
Wysłany: 2012-05-10, 14:33   

Te wymagania to chyba tylko Samsung Note...
_________________
Lark Freebird 43.1 (drugi z kolei, poprzedniego zabiłem)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9600
Wysłany: 2012-05-10, 14:36   

Jakbyś zrezygnował z androida, to masz
Navroad DUXO,
Navigon 70 Premium Live
Cruser Omega B70
BLOW GPS500
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
daras38 
Waypoint
Darek ze Zgierza


Wiek: 51
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2016-02-18, 19:40   nawigacja z gniazdem karty sim

Witam.Jaką polecacie nawigację z gniazdem karty sim? Pozdrawiam.
_________________
posiadam nawigację Mio C720b i NvRoad 750BV.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6073
Wysłany: 2016-02-18, 19:58   

podaj bliższe informacje:
- system operacyjny
- przekatna ekranu
- telefon, czy tablet
- Twój budżet
- inne oczekiwania ( wejście AV, Bluetooth, etc... etc.... )
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
daras38 
Waypoint
Darek ze Zgierza


Wiek: 51
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2016-02-19, 21:13   

no_taki napisał/a:
podaj bliższe informacje:
- system operacyjny
- przekatna ekranu
- telefon, czy tablet
- Twój budżet
- inne oczekiwania ( wejście AV, Bluetooth, etc... etc.... )

- Windows (mam licencję)
- 6"
- ani telefon,ani tablet
- 200-300zł
- czytelny wyświetlacz
_________________
posiadam nawigację Mio C720b i NvRoad 750BV.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6073
Wysłany: 2016-02-19, 21:32   

No to nic nie rozumiem....
daras38 napisał/a:
Jaką polecacie nawigację z gniazdem karty sim?


chcesz kupic urządzenie oparte ma windows mobile/phone ( lub win 10 ) posiadające slot SIM nie będace ani telefonem , ani tabletem ?, wiec czyste urządzenie nawigacyjne o przekątnej 6 " i do tego pozbawione preinstalowanego systemu, bowiem posiadasz boxową licencję na win mobile/phone , czy win 10 ??. Nie znam komputerów o przekątnej 6", a na wszelkich znaych mi urządzeniach o tej rozdzielczości system dostarczany jest wraz z urządzniem ( BOX ) i wszelkie na niego licenche sa zbedne.
.
daras38 napisał/a:
Windows (mam licencję)

P.S
Znaczy , chcesz jeździć na Here Drive + ??

Nie potrafię Ci pomóc ..,za cholerę
I flaszka temu, kto potrafi. Łąckiej !!!!!... z zagrychą !!!!!
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
daras38 
Waypoint
Darek ze Zgierza


Wiek: 51
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2016-02-19, 21:47   

Mam teraz nawigację Navroad Vivo plus.Wkurza mnie to,że muszę mieć też telefon aby obsługiwać DUN.Do tego jeszcze sama nawigacja nie chce łączyć się z serwerem i nie mogę wtedy zaktualizować aktualizacji Automapy.Wymyslilem sobie,że jak będę mieć nawigację z gniazdem karty sim będę mieć łatwiej.Może teraz coś rozjaśniłem.Pozdrawiam.
_________________
posiadam nawigację Mio C720b i NvRoad 750BV.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 73 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6073
Wysłany: 2016-02-19, 21:57   

Rozjasnileś
WinCE nie obsługuje protokołu obsługi połaczeń telefonicznych, wiec..
Tu: https://pl.wikipedia.org/wiki/Automapa_%28oprogramowanie%29
zestawienie systemów na jakich działa AM

swoją droga .. google naprawde nie boli :-(
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
mrc 
Navi Expert
- VIP -


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 313
Skąd: ten mandat ?!
Wysłany: 2016-02-20, 09:53   

Nie ma takiego mixa o którym napisałeś.
Z czegoś musisz zrezygnować, albo z karty sim, albo z systemu windows CE.
_________________
Gość pamiętaj że nie ma problemu bez rozwiązania ;)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2016-02-20, 13:11   

Są modele WinCE i SIM:
Cytat:
Navroad DUXO - GPS wyposażony w gniazdo na kartę SIM. Podobnie jak inne nawigacje NavRoad, również ten model korzysta z AutoMapy.
Dzięki możliwości połączenia urządzenia z kartą SIM, użytkownik ma możliwość łączenia się z internetem niezależnie od telefonu i połączenia Bluetooth. Dane pobrane online z serwera AutoMapa, zapewniają przejazd najszybszą aktualnie trasą, ponieważ uwzględniają natężenie ruchu na drogach czy remonty.
Cytat:
Blow 500 Traffic dostaliśmy do testów a mapą AutoMapa 6.8, która obejmowała swoim zasięgiem Polskę i Europę. To świetna mapa, której trudno wytknąć jakieś poważniejsze wady. Co istotne dzięki zaimplementowanej funkcji AutoMapa Traffic, Live Drive i wbudowanemu w modemowi 3G, GPS potrafi skutecznie ominąć utrudnienia na drodze. Możemy też odbierać telefony, dzwonić czy wysyłać SMS-y

Tyle, że już zakończono produkcję, do kupienia tylko używki. Ale teraz lepiej pomyśleć o czymś z Androidem - można korzystac z Yanosika (najdokładniejsze info o utrudnieniach w ruchu i kontrolach)
_________________

 
 
daras38 
Waypoint
Darek ze Zgierza


Wiek: 51
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2016-02-20, 17:10   

jacekp1313 napisał/a:
Są modele WinCE i SIM:
Cytat:
Navroad DUXO - GPS wyposażony w gniazdo na kartę SIM. Podobnie jak inne nawigacje NavRoad, również ten model korzysta z AutoMapy.
Dzięki możliwości połączenia urządzenia z kartą SIM, użytkownik ma możliwość łączenia się z internetem niezależnie od telefonu i połączenia Bluetooth. Dane pobrane online z serwera AutoMapa, zapewniają przejazd najszybszą aktualnie trasą, ponieważ uwzględniają natężenie ruchu na drogach czy remonty.
Cytat:
Blow 500 Traffic dostaliśmy do testów a mapą AutoMapa 6.8, która obejmowała swoim zasięgiem Polskę i Europę. To świetna mapa, której trudno wytknąć jakieś poważniejsze wady. Co istotne dzięki zaimplementowanej funkcji AutoMapa Traffic, Live Drive i wbudowanemu w modemowi 3G, GPS potrafi skutecznie ominąć utrudnienia na drodze. Możemy też odbierać telefony, dzwonić czy wysyłać SMS-y

Tyle, że już zakończono produkcję, do kupienia tylko używki. Ale teraz lepiej pomyśleć o czymś z Androidem - można korzystac z Yanosika (najdokładniejsze info o utrudnieniach w ruchu i kontrolach)

Z Androidem ma smartfona.Jakoś nie mam przekonania do używania telefonu jako nawigacji.
_________________
posiadam nawigację Mio C720b i NvRoad 750BV.
 
 
daras38 
Waypoint
Darek ze Zgierza


Wiek: 51
Dołączył: 20 Gru 2008
Posty: 46
Skąd: Zgierz
Wysłany: 2016-02-20, 19:07   

gmpl napisał/a:
daras38 napisał/a:
nie mam przekonania do używania telefonu jako nawigacji.

Możesz śmiało używać smartfona do nawigowania.

A jak w czasie nawigowania będzie ktoś dzwonił lub ja chcę zadzwonić to nawigowanie będzie przerwane? Pytam bo nie miałem okazji tego przetestować. Mam smartfona Samsung Note3. Pozdrawiam.
_________________
posiadam nawigację Mio C720b i NvRoad 750BV.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10