Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Malo pamięci? malo miejsca?
Autor Wiadomość
Rally_1 
Waypoint
Nikt istotny



Wiek: 49
Dołączył: 21 Wrz 2011
Posty: 23
Skąd: Wawa
Wysłany: 2011-10-05, 21:12   Malo pamięci? malo miejsca?

Mam wrażenie, że w moim Larku 35.6 jest za malo miejsca, albo za malo pamięci. Chodzi mi nie o Flash, tylko o system. Gdy otwieram Commandera i sprawdzam wlaściwiści to pojawia mi się 0,0 wolna, a calkowita 1,9. I fakt, że wiesza mi się GPSTacho, gdy jadę samochodem. Jaka może być tego przyczyna?
Poza tym chcialbym się pozbyć kilku procesów, których nie używam, takich jak np LarkKeys.
W ogóle nie wiem które procesy są mi tak naprawdę potrzebne do dzialania urządzenia. Mam takie:
BattNav
Mute
udp2tcp
LarkKeys
rnaapp
rapisrv
repllog
Remote
explorer (wiadomo :D )
gwes
device
filesys
NK

Ominąlem oczywiście CECMD i ITaskMgr, bo te sam uruchomilem ;)
Przypomnę, że mojego Larka chcę używać wylącznie jako prędkościomierza do motocykla, więc nie potrzebuję programu do nawigacji, odtwarzaczy mp3, video, przeglądarki zdjęć itd. Zresztą najbardziej bylbym usatysfakcjonowany, gdyby w ogóle nie uruchamialo mi się menu Larka, tylko bezpośrednio GPSTacho. Myślę, że jest to do zrobienia, możliwe, że to tylko kwestia zmiany linijki w jakimś Laucher.ini ;) Oczywiście gdybam sobie tylko, bo się na tym nie znam. Ale gdyby ktoś wiedzial byloby milo :)
Pozdrawiam
_________________
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc, za pozdrowienia oraz zaproszenia na Chomika :)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18657
Wysłany: 2011-10-05, 21:23   

Lark ma wystarczająco dużo pamięci na wszystkie programy i przy dobrej konfiguracji nawet koszmarnie wymagająca Automapa chodzi płynnie
Coś musi się dziać z Twoim larkiem - albo GPSTacho jest nie do końca dobrze skonfigurowany
_________________

 
 
Rally_1 
Waypoint
Nikt istotny



Wiek: 49
Dołączył: 21 Wrz 2011
Posty: 23
Skąd: Wawa
Wysłany: 2011-10-05, 21:55   

Heh.... może i tak... trudno powiedzieć... Wszystko robięm zgodnie z obstrukcją

[ Dodano: 2011-10-06, 08:24 ]
Dziś rano wszystko bylo OK, ale gdy wyjąem navi z uchwytu i zabralem do domu, to się zawiesil... nie wiem o co mu chodzi.

[ Dodano: 2011-10-06, 11:49 ]
Wiesza się caly czas... Wywalilem wszystko, wsadzilem z powrotem i nic...
_________________
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc, za pozdrowienia oraz zaproszenia na Chomika :)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10