Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 20:42
Modecom Freeway MX2
Autor Wiadomość
kel 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 184
Wysłany: 2010-12-08, 10:55   Modecom Freeway MX2

Staruszek Pentagram Nomad 5210 zasłużył sobie wreszcie na wieczny spoczynek - po setnym lądowaniu na betonie rozsypał się na dobre. Czas poszukać czegoś nowego.

Dzisiaj trafiłem na newsy na temat nowego modelu modecoma - freeway mx2.

http://www.modecom.pl/pro...&lang=pl&arch=0

Szybki procek, sporo ramu i reszta bejerów. Cena w miarę. Ktoś coś wie na temat tego modelu?? Ktoś używa?

Edit: Sprzęt kupiony. Jak na razie sprawdza się rewelacyjnie!! Przyznam szczerze że nie spodziewałem się że będzie aż tak dobrze. Na szybko:

Plusy:
+ 5 cali
+ procek szybki
+ duuuużo RAM-u
+ działa net przez BT
+ zaskakująco dobry transmiter, brak szumow
+ czujnik światła, bajer ale działa
+ mp3 łyka, filmy tyż
+ dostęp do Windy przez przycisk
+ łatwe ustawienie przycisku nawigacja
+ dobra cena

Minusy:
- automapa nie widzi połączenia internetowego, ale mają to zmienić z najnowszą aktualizacją, zobaczymy
- brak ładowarki stacjonarnej, szkoda
- brak pokrowca
 
 
kornis
azymut


Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 2
Wysłany: 2010-12-30, 15:13   

Możesz coś więcej napisać o tym sprzęcie? Czy istnieje możliwość odblokowania? Ile trzyma na baterii? Jak działa czujnik światła, transmiter FM, Bluetooth itp.? Przymierzam się do kupna tego sprzęciku, ale czekam na więcej informacji. Z początku też każdy podniecał się GC 5066..., a potem wyszło - slaby ekran, w wersji HD strasznie zamula itd.

Dzięki!
 
 
kel 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 184
Wysłany: 2010-12-31, 14:04   

Odblokowanie? Dostęp do pulpit windowsa jest z poziomu urządzenia.
Ścieżka do nawigacji z poziomu ustawień.
Bateria - posformatowaniu baterii na automapie w ściągu dnia z automatycznym czujnikiem nicałe 3 godziny. Ale w lato pewnie będzie mniej.
Czujnik światła działa - nie tak szybko jak np. w galaxy s ale do dzisiaj nie miałem potrzeby ręcznie ustawiać poziom podświetlenia. Generalnie działa sprawnie.
Bluetooth - dwa tryby: zestaw głośnomówiący oraz usługa DUN. Jako zestaw HF działa zarąbiście - 0 szumów i głośno słychać. W trybie DUN pocztę można sprawdzić... ale chyba lepiej to jednak zrobić na telefonie. Zobaczymy jak to faktycznie się sprawdza jak zaaktualizują AM pod ten model.

Ale wszystko to co napisałem powyżej to nic w porównaniu z szybkością działania tego sprzętu. Podejrzewał iż to zasługa większej pamięci RAM. Automapa po prostu śmiga jak szalona.
 
 
adamzel
Waypoint



Dołączył: 04 Lis 2010
Posty: 26
Wysłany: 2011-01-03, 17:35   

A czy/jak działa na niej przeglądarka internetowa? Przeglądając instrukcję obsługi nie znalazłem nic na ten temat?
_________________
Modecom Freeway MX2 + Mio Moov 200
 
 
kel 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 184
Wysłany: 2011-01-04, 07:45   

Przeglądarka jest uruchamiana po udanym połączeniu z DUN,
Działa, nie mam porównania więc nie wypowiem się jak działa ale działa.
 
 
Zlotty
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sty 2011
Posty: 10
Wysłany: 2011-01-10, 16:08   

A mam pytanie, wejdzie na to igo ?, da rade je tam zainstalować, bo to + igo, to nawigacja wg mnie, nie do zarżnięcia
 
 
Enjama
Waypoint


Dołączył: 10 Sty 2011
Posty: 47
Wysłany: 2011-01-10, 22:04   

Kolego @Kel możesz powiedzieć czy tutaj można wgrać panel tak jak np do Mio moov ?
Aby mieć ikony map i latwy dostęp do nich ?

Czy WinC 6.0 ma jakieś ograniczenia ? bo wiekszosc navi ma win 5.0
Który jest lepszy ?
 
 
kel 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 184
Wysłany: 2011-01-11, 08:09   

Igo działa bez problemu :)
Dodatkowy panel - nie bawiłem się. Podeślijcie linka z tym panelem + instrukcją jak zainstalować to sprawdzę i dam znaka.
 
 
adamzel
Waypoint



Dołączył: 04 Lis 2010
Posty: 26
Wysłany: 2011-01-11, 18:05   

kel- jeszcze jedno pytanie.
Czy masz AM w wersji Europa powyżej 6.5 i możesz sprawdzić wyznaczanie długich tras z kilkoma punktami pośrednimi? Np trasa z Lublina do Paryża przez Pragę, Berlin i Rzym :) Chodzi o to czy nie wyskoczy jakiś błąd pamięci itd?
_________________
Modecom Freeway MX2 + Mio Moov 200
 
 
kel 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 184
Wysłany: 2011-01-12, 08:56   

Adamzel,
Mam teraz AM Europa cukrowana 6.5.0.
Trasa 9334 Km z Hanoweru przez 7 miast europejskich (zarówno przez punkt jak i przez "okolicę") do Warszawy. Faktycznie przez chwilę miałem wrażenie że chyba się zwiesił ale dał radę. Trasa optymalna na fabrycznych ustawieniach automapy.

AM 6.7.0 beta mam tylko Polskę. Pełną Europę na moim łączu ściągnę pewnie do weekendu i wtedy będę mógł sprawdzić.
 
 
adamzel
Waypoint



Dołączył: 04 Lis 2010
Posty: 26
Wysłany: 2011-01-12, 13:08   

Kel - dzięki, dzięki.
Może skuszę się na modecoma? Te 128MB daje szanse na przyszłość.
_________________
Modecom Freeway MX2 + Mio Moov 200
 
 
Enjama
Waypoint


Dołączył: 10 Sty 2011
Posty: 47
Wysłany: 2011-01-12, 15:42   

Mam pytanie czy warto kupić taką navi z tym systemem Winc 6.0 ?
Większość narzeka na ten system ... co takiego się dzieje z nim ?

Da rade zainstalować też inne mapy na niej np Mapamap ?
Tomtom wiem że nie działa na winc6.0, ale to nie problem bo mam taką navi w domu.

Kel jak Ci się widzi ekran jest wystarczająco jasny ? To jest ekran odblaskowy ? czy mat co nie odbija promieni słonecznych ?
Fajnie jakbyś zrobił real fot tej navi :) w necie nie ma nic.
 
 
adamzel
Waypoint



Dołączył: 04 Lis 2010
Posty: 26
Wysłany: 2011-01-12, 22:51   

Popieram prośbę Enjama - Kel, zrób fotorelację :)
_________________
Modecom Freeway MX2 + Mio Moov 200
 
 
kel 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 184
Wysłany: 2011-01-13, 08:07   

Ok ok, dzisiaj będę miał aparat to porobię fotki.

[ Dodano: 2011-01-13, 14:11 ]
Foty:
automatyczne podświetlenie włączone, folia ochronna (na ekranie):
http://img64.imageshack.us/i/imag0003do.jpg/

maksymalne podświetlenie, folia ochronna:
http://img688.imageshack.us/i/imag0004n.jpg/

Z folią generalnie słabiej to wygląda ale wolę jej na razie nie zdjemować - dzieci w gierki se pykają.
Bez folii oceniam ekran na matowy. W upalny dzień pod słońce wszystko widać.
 
 
adamzel
Waypoint



Dołączył: 04 Lis 2010
Posty: 26
Wysłany: 2011-01-15, 16:24   

Ok, a możesz wrzucić fotkę z otwartą mapą automapy?
_________________
Modecom Freeway MX2 + Mio Moov 200
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 12