My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 19:48
Modecom Freeway MX2 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 521 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18431

Wysłany: 2011-06-16, 11:13   

Poczytaj o TMV w Primo http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22469 oraz o TMC w ogóle http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19067
Spis urządzeń/programów na których odebrano komunikaty TMC: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28084
_________________

 
 
waldek60
Waypoint


Dołączył: 16 Sie 2007
Posty: 15
Wysłany: 2011-07-06, 21:25   

Poćwiczyłem trochę mojego Modecoma MX2 z różnymi mapami ale problem z TT mam nadal.Ponieważ wątek TT na Win CE6 już śpi chciałbym tu zapytać czy niedostateczną ilość pamięci jaką mi melduje to "urok" urządzenia kupionego bez map czy i tego z Auto Mapą.
Sprawdziłem większość wersji TT z różnymi mapami (oczywiście kompatybilnymi) w tym z samą mapą Polski i to samo.Przeczytałem prawie wszystkie wątki,są tacy którzy też mają
ten sam problem i tacy którym TT działa.Przesunięcie suwaka pamięci nic nie daje bo przy przejściu do nawigacji następuje reset a uruchomienie TT z poziomu explorera opóźnia o kilka sekund meldunek o za małej pamięci (nawet na chwilę pokazuje się mapa)
TT mam na karcie SD.
Poradźcie co jeszcze wypróbować.
 
 
wojtek1972 
Waypoint



Dołączył: 08 Sty 2011
Posty: 65
Skąd: KRAKÓW
Wysłany: 2011-07-07, 08:00   

U mnie TT na Modecom-ie też nie poszedł, próbowałem chyba już wszystkich sposobów i dlatego sobie odpuściłem.
_________________

 
 
atomic99
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 69
Wysłany: 2011-07-07, 10:02   

Odpalał ktoś już iGO Primo ?


THX jamot
_________________
Modecom Freeway MX3 + AutoMapa PL (licencja)
Modecom Freeway MX4 + iGO Europa

Ostatnio zmieniony przez atomic99 2011-07-07, 15:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jamot 
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 10 Lip 2010
Posty: 240
Skąd: Podlasie
Wysłany: 2011-07-07, 11:31   

Cytat:
Odpalał ktoś już iGO Primo ?

Działa stabilnie - iGo 8.3. też dobrze chodzi.
_________________
Pulpity, skorki AM, programyCE, Modecom
Serwis Wedkarski
"Jeśli chcesz - znajdziesz sposób, jeśli nie - znajdziesz powód"
 
 
barwi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Lip 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-07-07, 17:23   

Darek , gdzie znajdę ścieżkę dostępu do nawigacji ?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6444
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-07, 17:24   

barwi, w ustawieniach znajdziesz.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
weinert1
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 129
Wysłany: 2011-07-07, 17:51   

waldek60 napisał/a:
Sprawdziłem większość wersji TT z różnymi mapami (oczywiście kompatybilnymi) w tym z samą mapą Polski i to samo.Przeczytałem prawie wszystkie wątki,są tacy którzy też mają ten sam problem i tacy którym TT działa.Przesunięcie suwaka pamięci nic nie daje
Kolego komunikat o braku pamięci to jest problem odpowiedniej wersji i przeróbki TT. Tu masz gotowca od kolegi Grapcio przystosowanego do Win CE 6.0. http://hotfile.com/list/1740557/131691c U mnie na Modecom zaskoczył od pierwszego strzału. Tylko tam w komplecie masz aktywator map i musisz dokładnie aktywowac mapkę bo inaczej nic z tego nie wyjdzie. Chociaż tak naprawdę zainstalowałem TT z ciekawości bo przecież IGO na naszym sprzecie chodzi bez problemu a TT ma mapy od Navteqa czyli te same co możesz bez problemu zainstalować w IGO. Dodatkowo w TT nie będzie ci działała Historia i Ulubione. Powodzenia!
 
 
kola01
Waypoint


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 25
Wysłany: 2011-07-15, 00:22   

waldek60 napisał/a:
Poćwiczyłem trochę mojego Modecoma MX2 z różnymi mapami ale problem z TT mam nadal...
Poradźcie co jeszcze wypróbować.

Miałem dokładnie ten sam problem. Gotowiec od Grapcia, zaaktywowałem tylko mapę. Wszyscy piszą, że działa a u mnie za każdym razem komunikat o za małej pamięci. Zabawa z suwakiem pomagała tylko na kilka sekund.
Przypadkowo jednak później zauważyłem, że TT odpalałem z pliku:
...\Navigator\TomTom Navigator.exe bo taki wydawał mi się słuszny ale gdy odpaliłem TT z pliku:
...\Navigator\TT7 Navigator.exe to ku mojemu zdziwieniu TT się poprawnie odpalił i działa OK!!!

Sprawdź to u siebie.
 
 
kubi
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Kwi 2010
Posty: 6
Wysłany: 2011-07-16, 10:10   

Czy mógłby ktoś przesłać sprawdzonego działającego na Modecomie Garmina XT. Chciałem uruchomić na nim mapę topo Polska 2011.
 
 
Jeeray 
Waypoint


Wiek: 51
Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 42
Wysłany: 2011-07-27, 22:58   

Czy ktoś z kolegów uruchomił TT na tym Modecom-ie? Ona ma Win CE 6
 
 
weinert1
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Maj 2010
Posty: 129
Wysłany: 2011-07-29, 19:51   

(Czy ktoś z kolegów uruchomił TT na tym Modecom-ie? Ona ma Win CE 6)

Oczywiście że uruchomiłem bez problemu TT. Tu masz gotowca z najnowszą mapą
http://hotfile.com/list/1740557/131691c
Naprawdę bez żadnej ściemy chodzi bez problemu tylko musisz kygenem aktywować mapę. Na modecomie zainstalowany TT nie będzie miał opcji ULUBIONE i HISTORIA ale poza tym wszystko chodzi.
 
 
Jeeray 
Waypoint


Wiek: 51
Dołączył: 27 Cze 2011
Posty: 42
Wysłany: 2011-08-01, 19:17   

Właśnie doszedł do mie nowy Feeway MX2 z Automapą. Ładnie chodzi. Jak wrzuciłem kartę do slotu i załączyłem navi, od razu uruchomiła się AM. Czy ktoś już z sznownych kolegów wypróbował jakieś alternatywne menu do wgrania? Będę dożył do wgrania TT i iGO Primo. Coś ktoś przebąkiwał, że ten gotowiec iGO Primo 1.2 jakieś ma błędy. Czy coś trzeba zmienić?

Pozdrawiam
 
 
wojtek1972 
Waypoint



Dołączył: 08 Sty 2011
Posty: 65
Skąd: KRAKÓW
Wysłany: 2011-08-01, 20:06   

Kolego Jeeray trzeba samemu wgrać i przetestować.

iGO Primo 1.2 wersja skonfigurowana dla MODECOM FreeWAY MX2 : http://chomikuj.pl/wojtek...COM+FreeWAY+MX2
lub
Mireo CardinaleViaGPS 4.0 - Dont Panic 2011 (SD) !!! : http://chomikuj.pl/wojtek...*c5*9a*c4*86!!!

Jeden i drugi program fajnie śmiga na Modecomie.
_________________

 
 
Alf255
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Lip 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-08-01, 20:45   

Jeeray napisał/a:
Będę dożył do wgrania TT i iGO Primo. Coś ktoś przebąkiwał, że ten gotowiec iGO Primo 1.2 jakieś ma błędy. Czy coś trzeba zmienić?

Pozdrawiam


Witaj, to pewnie ja przebąkiwałem....
Np po ustaleniu punktów trasy wchodzę w Moja trasa/Wyklucznia/Omiń odcinek drogi z przodu i natychmiast otrzymuje komunikat "Fatal error occured in main thread. Address:0x004e02f0 ,Exception:0xc0000005.
Innym razem się to pojawiło gdy zmieniłem ikone samochodu na jakis tam czerwony i probowałem wrócić do ustawienia standardowego...
Po kliknięciu w "historia ruchu drogowego" fatal error również występuje...

Problem wystąpił zarówno na standardowej skorce jak i bodajże Dimce...

Bardzo chcaiłbym aby udało sie cos z tym zrobic, po poza tym wersja gotowca działa znakomicie...

pozdr
Alf
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11