Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 19:48
Modecom Freeway MX2 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
berti111
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Gru 2011
Posty: 14
Wysłany: 2012-03-03, 19:44   MN 8.XXX

Mam pytanie. Dlaczego program prawidłowo wyświetla mapę pokazuje pozycję z GPS ale nie mogę wybrać kraju. Okienko umożliwia wybranie tylko pierwszej litery Np P a potem klawiatura robi śię szara. Załadowałem POI ale też się nie wyświetlają. Coś się liczy ale okienko pozostaje puste. Sprzęt to MX2
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-03-03, 19:53   

Jaka konkretnie wersja programu (i urządzenia)?
Co robiłeś od czasu, jak działało dobrze?
_________________

 
 
berti111
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Gru 2011
Posty: 14
Wysłany: 2012-03-03, 21:14   

navigon 8.01 a sprzęt modecom mx2
 
 
Napoleonik 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 100
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-03-03, 21:20   

berti111, Navigon Flow PR42_44 v.8.0.1 mapaPL WindowsCE5 CE6 działa, zerknij w podpis
_________________
 
 
berti111
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Gru 2011
Posty: 14
Wysłany: 2012-03-05, 22:08   

Dzięki. Jedno pytanie. Miałem kiedyś MN 6 na Asusie i działało wybieranie glosowe a tu nie widzę takiej możliwośći. Czy tak musi być,ćzy można to uruchomić ?
 
 
szefler 
azymut


Dołączył: 27 Sty 2011
Posty: 1
Wysłany: 2012-03-14, 23:33   

Witam panowie a jak uruchomić garmina czy tom toma na modecom mx2 hd bo próbowałem z tego opisu Napoleonik-a i nie chce ruszyć pozdrawiam a garmin cały czas krzyczy że chce połączenia z gprs albo kod 8 cyfrowy a key 1.5 generuje jaki długi klucz proszę o pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam

PS: z góry przepraszam za jakieś niejasności ale pisane na szybko :)
 
 
bomba63 
guru
Bombuś



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 1047
Skąd: Turoń
Wysłany: 2012-03-28, 16:04   

szefler gotowca TT masz u mnie na chomiku dobierz tylko do odpowiedniej dla Ciebie wagi, ale proponował bym Ci jeszcze pobranie panelu manu z chomika Napoleonik napewno by Ci ułatwił życie
_________________
Gość
Nie pomagam na PW !!




http://tb7.pl/polecam,bomba63,23329
 
 
 
Adalberd
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 13
Wysłany: 2012-04-08, 11:13   

Witam serdecznie,

Czy komuś udało się uruchomić Igo8 na freeway HD ? Jedno Igo 8 uruchamia mi się na pół ekranu, drugie się uruchamia ale dotyk nie działa. Nie wiem czy można w pliku sys.txt odpowiednie ustawienia wpisać?
 
 
danio522
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2012
Posty: 13
Wysłany: 2012-07-22, 08:37   

Mam pytanie czy na modecomie z programem navigon 8.1lub 7.7.5 zadziała tmc .Mam wgranego navigona 7.4.3 i na nim działa.Jeśli by działało to prośiłbym o ustawienia do tego.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18891
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-07-22, 20:49   

Wszystkie ustawienia opisane w wątku o TMC w programie Navigon + właściwy port i prędkość dla Twojego odbiornika TMC

Jaki masz odbiornik TMC?
_________________

 
 
atomic99
Waypoint


Dołączył: 13 Maj 2010
Posty: 69
Wysłany: 2012-10-03, 07:40   

Instalował ktoś MMSDTop728_2012Q2 na MX2 ? ?

Zainstalowałem na karcie SD i podczas uruchomienia wiesza się na pierwszym ekranie
_________________
Modecom Freeway MX3 + AutoMapa PL (licencja)
Modecom Freeway MX4 + iGO Europa

 
 
Napoleonik 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Sie 2010
Posty: 100
Skąd: Polska
Wysłany: 2012-10-03, 14:15   

U mnie działa super.
Teraz mam zamiar podmienić mapy na nowsze 2013Q1 z Androida, ale jak znajdę czas
_________________
 
 
przybylskimarek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Sie 2012
Posty: 10
Wysłany: 2014-01-11, 07:11   Problemy z igo primo

Witam wszystkich zacnych forumowiczów,
od jakiegoś czasu mam problem z moją mapą igo primo. Jestem kierową ciężarówki i szybkość reakcji na wydawane polecenia ma ogromne znaczenie. Nie mam często dostępu do neta więc może ktoś zna konkretne odpowiedzi na mój problem.

Mam urzędzenie MODECOM MX2 z programem igo primo. Od jakiegoś czasu nawigacja strasznie muli po dotknięciu jakiejś funkcji, czy to powiększenie map czy to wyszukiwania przycisk reaguje z opóźnieniem czasami nawet kilku sekundowym. Wygląda to tak jakby wszystko była czymś bardzo zapchane. Sprawdzałem jednak rozmiar plików na karcie z tymi które wgrywałem rok temu z kompa i jest taki sam. W pewnym momencie myślałem że to może urządzenie sprawia problem może coś innego obciąża procesor. Nie mam pojęcia. Bardzo proszę o pomoc. Może ktoś miał już taki problem albo bardzo podobny.
Pozdrawiam
Marek
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2014-01-11, 09:05   

A na innych programach jest tak samo, czy tylko na iGO?
Spróbuj z inna kartą
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
przybylskimarek
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Sie 2012
Posty: 10
Wysłany: 2014-01-11, 09:16   

Witam,
powiem tobie że specjalnie kartę 10 klasy kupiłem. Na innych nie próbowałem mam tylko igo. A u ciebie płynnie chodzi??
Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10