Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-08-05, 19:48
Modecom Freeway MX2 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Brumm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Kwi 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-04-18, 18:02   Modecom freeway mx 2

Witam

Od razu chcę powiedzieć że jestem zielony to mój pierwszy GPS.
Mam problem wszedłem do windows;a nawigacji i nie wiem jak z niego wyjść, żeby wrócić do poprzedniego głównego okna gdzie ten samochodzik jest.

Mam też problem zainstalowałem automapę na kartę pamięci i nie wiem jak to skonfigurować, żeby po włączeniu GPS w tym pierwszym oknie gdzie ten samochodzik żeby mi się włączyła mapa.
Z góry dziękuję za pomoc
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-04-18, 18:08   

Brumm, zresetuj nawigacje.

Nie wiem jak w tym modelu. Spróbuj zmienić nazwę folderowi Automapa EU na mobilenavigator i tak samo z plikiem Automapa EU.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-04-18, 19:07   

Przecież w MX 2 wszystko jest tak proste...
Powrót do menu - zwykły reset (najłatwiej). Uruchomienie AutoMapy? Ustawiasz odpowiednią ścieżkę w "ustawieniach" urządzenia w menu głównym nawigacji.
 
 
 
aqua 
Waypoint


Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 24
Skąd: Świnoujście
Wysłany: 2011-05-08, 14:25   

Kupiłem Modecom Freeway MX2 z AM Polski wszystko działa ok .Teraz chciałem sprawdzić MapeMap i TomToma ale podczas kopiowania na kartę wyskakuje monit nie można odczytać z pliku lub dysku źródłowego z opcją wyboru pomiń,anuluj,spróbuj ponownie kombinuje na różne sposoby i nic.
karta to SanDisk microSDHC 8GB polecana na forum
mój system Windows 7
proszę o pomoc
_________________
Modecom MX2
 
 
Grawer
Waypoint



Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 133
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2011-05-08, 14:29   

Co kopiujesz :?:
MapaMap instalujesz na kartę.
_________________
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają.
 
 
aqua 
Waypoint


Dołączył: 23 Kwi 2011
Posty: 24
Skąd: Świnoujście
Wysłany: 2011-05-08, 14:36   

mam gotowca tomtom do wgrania na kartę mapamap faktycznie zainstalowałem na karte ale w urządzeniu wyskoczył error użyłem patcher 2.2
_________________
Modecom MX2
 
 
szkk
młodszy inspektor GPS
fatalista


Dołączył: 14 Cze 2008
Posty: 11
Wysłany: 2011-05-15, 13:02   MapaMap + Modecom MX2

Witajcie!
Wygląda na to że są dwie opcje instalacji mapy:
- wersja dla wszystkich urządzeń, tylko na karcie SD
- wersja dedykowana, możliwość instalacji na samym urządzeniu.

Jako że tytułowe urządzenie posiada flash 2Gb, chciałbym zainstalować program w pamięci PDA a nie na karcie.
W związku z tym mam pytania:

Dedykowana MM dla jakiego urządzenia siądzie na Modecomie (nie znalazłem takowej dla tego urządzenia)?
Są jakieś sposoby żeby wersje SD zainstalować na flash?

pozdro
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2011-05-15, 13:09   

szkk, pobierz instalkę na SD zainstaluj na SD potem skopiuj katalogi do wewnętrznej flash pamięci urządzenia



Pozdrawiam Olivka ;-)
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
szkk
młodszy inspektor GPS
fatalista


Dołączył: 14 Cze 2008
Posty: 11
Wysłany: 2011-05-15, 15:05   

niestety ten sposób nie działa, mimo wszelkich prób z pathem. Również bezposrednia instalacja do flash (po przstawieniu trybu USB na pamiec masowa i podczas instalacji wybranie litery dysku urządzenia).
Wydaje się ze instalacja mapy dedykowanej powinna pomóc, pytanie która z dostepnych działa prawidłowo na tym urządzeniu...
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2011-05-15, 15:12   

napisz dokładniej co się dzieje na ekranie urządzenia po instalacji

Wersja dedykowana do danych urządzeń to jest przypisany dany port GPS i wtedy musisz edytować plik mapamap.opt po prostu zmienić ustawienia GPS

Pozdrawiam Olivka ;-)
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2011-05-15, 15:13   

A jakie objawy niedziałania?
Patchowałes z NoOEM?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
lary504 
Waypoint


Dołączył: 16 Mar 2008
Posty: 101
Skąd: net
Wysłany: 2011-05-15, 15:13   

MapaMap musi zostać na karcie SD i działa idealnie jak skopiujesz na flasha nie działa próbowałem już parokrotnie i zawsze to samo.
 
 
szkk
młodszy inspektor GPS
fatalista


Dołączył: 14 Cze 2008
Posty: 11
Wysłany: 2011-05-15, 15:16   

___Olivia_ napisał/a:
napisz dokładniej co się dzieje na ekranie urządzenia po instalacji
Pozdrawiam Olivka ;-)


wywala błąd zwiazany z ID urządzenia, po pathowaniu by pawel 1980 2.2.0.0 i oznaczeniu opcji usuniecia tego błędu pojawia się fatal error.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2011-05-15, 15:16   

u mnie działa w należytym porządku
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2011-05-15, 15:17   

A uruchamiane z SD działa?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11