Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:51
Navroad Auro s6 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Gi-zas 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-09-15, 18:09   Navroad Auro s6 i programy nawigacyjne

Witam.

Otrzymałem dzisiaj swoją 1 nawigację:
AURO S6 + Navroadmap TRUCK

Problem jest taki że nawet po dwóch godzinach nie złapało sygnału gps. Pokazuje na tych słupkach max 4 satelity, zapełnia się do 20% wysokości i nic więcej. Ciągle są szare. Czytałem żeby przestawić prędkość transmisji (?) na 38400, co zrobiłem i nadal nic. Ile czasu może zająć jej złapanie sygnału gps? Czy to normalne czy może będę musiał ją wymienić?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-09-15, 19:18, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5602
Wysłany: 2014-09-15, 18:25   

Sprawdzxasz na dworze, czy w mieszkaniu ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Gi-zas 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-09-15, 18:28   

na dworze sprawdzałem przez jakieś 1,5 godziny.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5602
Wysłany: 2014-09-15, 18:36   

Jak rozumiem sama navi ( a nie jakiś program nawigacyjny ) nie łapie sygnału ?
Jesli tak, wyglada na to, ze masz bubel
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Gi-zas 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-09-15, 18:39   

Jak sprawdzić navi pod kątem sygnału oprócz tego w programie nawigacyjnym?
Jeśli chodzi o "test GPS" z ustawień menu głównego to tam też nic nie działa. Status :
Błędne dane
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-09-15, 18:50   

Gi-zas napisał/a:
Czy to normalne
Raczej nie, NavRoad Auro S6 nie ma pochlebnych opinii, szczególnie o sygnale GPS :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=429758#429758
Gi-zas napisał/a:
będę musiał ją wymienić?
Jak najszybciej.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Gi-zas 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-09-15, 18:57   

Może chodzi o sam program nawigujący czy coś? Nie trzeba tego aktywować czy cholera wie co robić?
Bo właśnie na mapach z tego programu mi zależy, wielu kierowców sobie chwali te mapy.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-09-15, 19:00   

Gi-zas napisał/a:
Może chodzi o sam program nawigujący czy coś?
Skoro urządzenie nie lokalizuje, to tez program nawigacyjny nie zlokalizuje.
Gi-zas napisał/a:
Jeśli chodzi o "test GPS" z ustawień menu głównego to tam też nic nie działa.
Gi-zas napisał/a:
Bo właśnie na mapach z tego programu mi zależy
Można wymienić na takie samo urządzenie, ale sprawne.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Gi-zas 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-09-15, 19:02   

2 tygodnie czekałem tylko na to żeby przekonać się że nie działa? Ciekawe -.- dobra z rana jeszcze zadzwonię do tych z navroad, a potem do sklepu żeby przysłali kuriera -.-
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-09-15, 19:06   

Gi-zas napisał/a:
2 tygodnie czekałem tylko na to żeby przekonać się że nie działa?
Tak bywa, kolega tez miał , a na drugi dzień wymienił na całkiem inne urządzenie, a od NavRoda trzyma się z daleka.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Gi-zas 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-09-15, 19:09   

Mi same pudełko nic nie robi. Chodzi mi o mapy dla ciężarówek. A tych chyba nie zainstaluje w innych nawigacjach?
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 59 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5602
Wysłany: 2014-09-15, 19:14   

Wiesz czego Kolego nie da się zrobic ???
Twierdzono że parasola w ............. do czasu aż Wasia z Aleksiejem to zrobili :mrgreen:

A powaznie.. zerknij do działu o iGO. Igo dla Truck ma dość dobre opinie.
Przynajmniej z tego co czytałem :-) .

A jakbyś miał jakies problemy z instalacją, wal do mnie na PW jak w dym ;-) . Tylko sprzet kup, co nie robi samych problemów jeszce zanim się uruchomi !
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2014-09-15, 19:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-09-15, 19:15   

Gi-zas napisał/a:
Chodzi mi o mapy dla ciężarówek.
Jak dobrze zapoznasz się z naszym Forum to i znajdziesz oprogramowania nawigacyjne i mapy do ciężarówek. Navroadmap TRUCK nie jest jedynym.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Gi-zas 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Wrz 2014
Posty: 9
Wysłany: 2014-09-15, 19:35   

Wyskoczyłem teraz na 5 minut do samochodu. 6 satelit znalezionych, siła sygnału orientacyjnie 35-40% z żadną się połączyć nie może -.-
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2014-09-15, 19:38   

Gi-zas napisał/a:
żadną się połączyć nie może -.-
Podejrzewam, że jest uszkodzony odbiornik GPS.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13