Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 14:56
Navroad Auro i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
nick-t
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Gru 2009
Posty: 13
Wysłany: 2011-09-28, 21:42   

Mapa też już działa. Wersja posłodzona więc nie ma gdzie pisać do supportu.
Ale dzięki za zainteresowanie.

PS. Jak by ktoś chciał instalować AM w Auro to:
-mapa AutoMapa_6.8.1_PL_g z tego forum
-patch Patcher_2.4 też z my-navia
-rozpakowanie przez patcher
-potem znaczenie NavRoad 360/370 i z Win CE 4.2
-i normalna instalacja wersja na CE 5/6, odznaczone rejestruj.
I wszystko działa przynajmniej na Auro.
 
 
rafcio_666
azymut


Dołączył: 04 Paź 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-10-04, 22:35   Navroad Auro i programy nawigacyjne

Cześć, na początku sorki jak temat moze sie powtorzyc ale jest tyle rozwiązań i tyle tych rozwiązań mi nie działa ze musiałem napisać, tak więc kupiłem wczoraj Navroad'a AURO bez jakiejkolwiek mapy, nastawiłem sie że kupie pustą bo nie miałem problemu z wgraniem Automapy na TRAK'a 430 ale tu sie zdziwiłem, system z Automapy sie wgrywa na nawigacje idealnie, Automapa włącza sie na nawigacji poprzez przycisk do włączania czyli jest nadal idealnie, ale problem polega na mapach nie da sie ich otworzyć wel wgrać, próbowałem na różne sposoby instalacji na pamięci wew czy na karcie micro sd, zawsze wyskakuje komunikat BŁĄD WCZYTYWANIA MAPY, PRAWIDŁOWO ZAREJESTRUJ MAPE. Na koniec dodam że instalowałem mape scracowaną jak i spatchowaną, czy ktoś ma jakieś pomysły co można teraz zrobić? czy zostanie mi kupienie orginału?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-10-05, 12:47, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8312
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-10-04, 22:37   

Instaluj oryginał i patchuj samemu.
A najlepiej KUP :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
nick-t
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Gru 2009
Posty: 13
Wysłany: 2011-10-05, 20:58   

Nie załamuj się ja siedziałem 2 dni na moim Auro aż zainstalowałem.
Nie wiem co Ci jeszcze mogę pomóc to co jest w moim pierwszym poście to u mnie przeszło.
Najważniejsze zaznaczyć przy patchowaniu opcję NavRoad 360/370 i z Win CE 4.2 i instalować na karcie.
 
 
stevenpl
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Maj 2009
Posty: 5
Wysłany: 2011-10-10, 20:51   

też jestem po walce 2 dniowej ;)

Jak pisał przedmówca. Najlepiej pociągnij wersję oryginalną, czyli niescrakowaną/niespachowaną. Następnie ciągniesz patchera, ja korzystałem z gpam_3.0.0.2
Potem uruchamiasz gpam.
Wchodzisz w rozpakuj
Wskazujesz miejsce pliku exe (powinien mieć około 400MB dla PL i ponad 2GB dla EU)
Następnie patch rozpakuje Ci instalatora.
Kolejny krok to spatchowanie instalki, czyli zaznaczasz patch programu, patch mapy i opcję dla Navroad i wince 4.2
Po pojawieniu się OK Możesz zabrać się za instalowanie Mapy ;)

A teraz najlepsze, czyli dlaczego Ci nie działa :)

A więc, jeżeli już pociągnąłeś wersję scrakowaną, to ona nie była prawdopodobnie patchowana dla Navroada, a jak była spatchowana normlanie to już nie uda Ci się spathować pod navroada ;)
Przynajmniej mi przez 2 dni się nie udało ;)

Jak widzisz tragedii nie ma :)

Tak samo nie ma znaczenia czy crackujesz instalkę czy wersję już zaisntalowaną, ważne tylko, żeby crakować jeden raz i zaznaczyć za tym jednym i zarazem pierwszym razem opcję navroad i win ce 4.2 :)
 
 
pawlos901
azymut


Dołączył: 05 Lis 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-11-05, 16:15   

Witam. Kupiłem dwie nawigacje auro. Meczyłem sie troche z automapą ale dzieki temu forum zainstalowałem wszystko fajnie. problem mam niestety z jedną nawigacją, bo za cholere nie chce mi karta pamieci wejść do niej. Tzn wchodzi ale nie trzyma jej. Druga nawigacja trzyma. Zgłosić to na gwarancje czy to jakaś cecha nawigacji auro?
 
 
CaymanGTR 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 25
Dołączył: 06 Wrz 2010
Posty: 12
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-07, 16:02   Źle zarejestrowana AM

Witam!
Mam problem ponieważ zrobiłem jak jest na forum napisane jak zainstalowac i patchować i błąd ciągle jest
Prosze o pomoc

Komunikat mapa nie jest poprawnie zarejestrowana zarejestruj mape!
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9541
Wysłany: 2011-11-07, 16:05   

Jakbys zrobił jak opisano, nie miałbys tego komunikatu.
Zrób wszystko dokładnie według opisu.

I nie zaśmiecaj forum, jest już wątek na ten temat - do kosza.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-11-07, 16:06   

CaymanGTR, mało informacji, jaki sprzęt, czy była wcześniej instalowana starsza wersja ?

Po za tym jak jest wszystko prawidłowo zrobione to powinna AM odpalić od pierwszego kopa, opisz kolejność instalacji i uzdrawiania, nie pomijając żadnego kroku, to z pewnością zaradzimy coś w tym temacie.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9541
Wysłany: 2011-11-07, 16:07   

Czyżby ciag dalszy http://www.my-navia.pl/vi...p=294417#294417 ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
CaymanGTR 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 25
Dołączył: 06 Wrz 2010
Posty: 12
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-07, 16:08   

Urządzenie navroad auro 5 win 6.0 ce
masz skype albo gg ? zeby mogl sie z toba jakos skontaktowac?
zaplace ci jak bys mi zrobil

[ Dodano: 2011-11-07, 16:09 ]
Wtedy było mio moov 500
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-11-07, 16:14   

CaymanGTR napisał/a:
Urządzenie navroad auro 5

Tu może być problem, na jednych Navroad-ach AM śmiga, na innych nie chce, zależne od oprogramowania na sprzęcie.

Była kiedyś dyskusja o tym że po aktualizacji na jakimś starszym modelu, firmware do nowszej wersji AM (sprawna inaczej) nie chciała ruszyć, powrót do starszej wersji rozwiązało problem.
Ponoć Navroad stosuje jakieś zabezpieczenia przed używaniem AM sprawnych inaczej.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
CaymanGTR 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 25
Dołączył: 06 Wrz 2010
Posty: 12
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-11-07, 16:19   

A moglbys mi to zrobic przez teamviewer?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-11-07, 16:38   

Przypuszczam że nic to nie da, skoro instalujesz i uzdrawiasz w/g prawideł "sztuki hackerskiej" to ja nic innego nie zrobię.
Tak jak napisałem wcześniej, problem może być w urządzeniu, nie w instalacji AM, przypuszczam że Navroad wszedł w jakieś przymierze z Aqurat-em i zastosowali w swoich urządzeniach soft z jakimś mykiem, który to pewnie polega na tym że w momencie rejestracji licencji na serwerze AM odblokowywana jest możliwość uruchomienia AM na urządzeniu.

Są to tylko moje przypuszczenia, jak jest naprawdę należało by spytać zainteresowanych. ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9541
Wysłany: 2011-11-07, 16:42   

Na wszelki wypadek zapytam: zrobiłeś tez to, co opisał kolega nick-t w wątku o programach nawigacyjnych w AURO ?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11