Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Bialy ekran Lark
Autor Wiadomość
mascott 
Waypoint


Dołączył: 15 Lut 2010
Posty: 34
Skąd: WP
Wysłany: 2011-09-27, 17:07   Bialy ekran Lark

Po wlaczeniu navi jest tylko bialy ekran bez zadnych znakow czy tez krzyzykow komp go widzi ale za bardzo nie wiem co robic dalej
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-09-27, 18:15   

zresetuj moze pomoze a jesli nie to ekran padl lub jesli lark upadl moze byc uszkodzone lacze miedzy ekranem a plyta glowna lub wysunela sie tasma
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
jafka
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-04-20, 18:04   Lark 43.3 Biały ekran

Witam serdecznie forumowiczów, dostałem navi Lark 43.3, wgrałem AM na pamięć SD, w ustawieniach zmieniłem folder docelowy mapy itd, auto mapa się otworzyła wszystko fajnie, nawigacje wyłączyłem. Gdy przyszła pora aby ją wytestować ekran robi się biały...
Nie ma menu, nic. Biało.
Resetowałem kilkakrotnie navi ale bez skutku, połączenie z komputerem jest przez Sync, jak i Windows mobile center, co moze byc przyczyna? Da się moze wgrać od nowa jakoś system badx zrobic cos zeby navi ruszyła i nie było bialego ekranu ?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2324
Skąd: Google
Wysłany: 2013-04-20, 18:06   

jafka napisał/a:
wgrałem AM na pamięć SD
A bez karty nawi się uruchamia normalnie?
_________________
Poradniki
 
 
jafka
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-04-20, 18:07   

Wyjmowałem kartę, też nic biało :(
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2324
Skąd: Google
Wysłany: 2013-04-20, 18:09   

jafka napisał/a:
Wyjmowałem kartę, też nic biało :(
A czasem nie ustawiłeś aby AM włączała się przy uruchomieniu urządzenia?

Spróbuj oryginalnym instalatorem odinstalować AM.
_________________
Poradniki
 
 
jafka
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-04-20, 18:11   

Prawdopodbnie tak ustawiłem.
Co masz na myśli żeby usunąć oryginalnym instalatorem ? Z mojej karty pamięci normalnie?
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2324
Skąd: Google
Wysłany: 2013-04-20, 18:18   

jafka napisał/a:
Co masz na myśli żeby usunąć oryginalnym instalatorem ? Z mojej karty pamięci normalnie?
Tak, zamiast instalacji odinstaluj.
_________________
Poradniki
 
 
jafka
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-04-20, 18:19   

Dodam jeszcze ze jak mam wsadzoną kartę SD i włączam navi to po minucie jest glos Hołowczyca, że bezpiecznie dojedziemy do celu, więc prawopodobnie jest ustawione automatyczne włączanie AM tylko ten biały ekran, nie wiem z jakiej przyczyny.
Na karcie pamięci która mam wsadzoną do NAVI nie ma Uniinstalatora...
Ostatnio zmieniony przez ___Olivia_ 2013-04-20, 18:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4519
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-04-20, 18:23   

jafka napisał/a:
co moze byc przyczyna?
Tom a4 napisał/a:
zresetuj moze pomoze a jesli nie to ekran padl lub jesli lark upadl moze byc uszkodzone lacze miedzy ekranem a plyta glowna lub wysunela sie tasma
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2324
Skąd: Google
Wysłany: 2013-04-20, 18:23   

jafka napisał/a:
Dodam jeszcze ze jak mam wsadzoną kartę SD i włączam navi to po minucie jest glos Hołowczyca
Najpierw odinstaluj.

[ Dodano: 2013-04-20, 18:25 ]
jafka napisał/a:
Na karcie pamięci która mam wsadzoną do NAVI nie ma Uniinstalatora...
_________________
Poradniki
 
 
jafka
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-04-20, 18:28   

No tak wiem że o to Ci chodzi, lecz AM która sciągałęm była 'gotowcem' do wrzucenia na SD, pliku instalacji bądź usunięcia nie ma.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2324
Skąd: Google
Wysłany: 2013-04-20, 18:30   

jafka, czytałeś co napisała ___Olivia_, ? Nie upadł ci przypadkiem ten sprzęt?

jafka napisał/a:
lecz AM która sciągałęm była 'gotowcem'
Ja nie używam gotowców. Moja pomoc się skończyła. :-P
_________________
Poradniki
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4519
Skąd: Wawa
Wysłany: 2013-04-20, 18:32   

jafka
Nie masz co szukać . Sprawdź programem My Mobiler, jeśli Ci wyświetli na PC obraz z navi , to na 100% masz uszkodzony wyświetlacz. Takie kombinowanie z AM to nic nie pomoże .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jafka
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Kwi 2013
Posty: 9
Wysłany: 2013-04-20, 18:32   

Sprzęt na pewno nie upadł, ekran reaguje na dotyk, sa dzwieki menu AM jak dotykam ekranu w ciemno.

[ Dodano: 2013-04-20, 18:34 ]
___Olivia_ napisał/a:
jafka
Nie masz co szukać . Sprawdź programem My Mobiler, jeśli Ci wyświetli na PC obraz z navi , to na 100% masz uszkodzony wyświetlacz. Takie kombinowanie z AM to nic nie pomoże .


Próbowałem łączyć się przez My Mobiler, lecz ciągle pisze connection, zero reakcji :(
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10