My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-22, 16:07
Navigon 70/71 Premium backup / reanimacja
Autor Wiadomość
PiterWSC 
azymut
PiterWSC


Wiek: 29
Dołączył: 17 Cze 2012
Posty: 2
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-06-17, 17:01   NAVIGON 70 PREMIUM LIVE

Witam Serdecznie, jestem tu nowy, więc proszę o wyrozumiałość, jeśli taki temat już był lub podobny.

Jestem posiadaczem nawigacji Navigon 70 premium live i mam ostatnio z nią problemy, mianowicie podczas ładowania nieraz świeci się światło stałe (pomarańczowe) czyli takie jak powinno być, a nieraz ze stałego przechodzi w migające, lekko żarzące się lub od razu po podłączeniu taki miga. Mało tego, raz nawigacja działa bez problemu, a raz się sama wyłącza lub po prostu nie chce się wcale uruchomić. Próbowałem podłączać pod inną ładowarkę, jednak bez sukcesu. Nie znam się na tym niestety, więc prosiłbym o pomoc. Pozdrawiam Serdecznie
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4502
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-17, 17:04   

PiterWSC,
Proponuję wymienić baterie
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
PiterWSC 
azymut
PiterWSC


Wiek: 29
Dołączył: 17 Cze 2012
Posty: 2
Skąd: Łódź
Wysłany: 2012-06-17, 18:58   

Sam dam radę wymienić baterię bez uszkodzenia czegokolwiek ? Gdzie nową mogę kupić?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 176 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4502
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-18, 14:21   

PiterWSC,
Jeśli zrobisz to umiejętnie , to dasz radę.
PiterWSC napisał/a:
Gdzie nową mogę kupić?

Zobacz na Alegro ,podaj typ i model urządzenia , na pewno coś znajdziesz .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
AbZuJ 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Sie 2008
Posty: 13
Wysłany: 2012-06-29, 17:27   

podepnę się pod temat żeby nie zakładać nowego gdyż mam taką samą nawigacje. Problem pojawił się u mnie dzisiaj mianowicie przy próbie uruchomienia nawigacji nie reagowała na włączanie, podłączona do ładowarki bardzo szybko się nagrzała i po czasie uruchomiło się tylko główne logo tak jak tutaj:

http://p.gzhls.at/543308.jpg

z takimi kropeczkami tak jak by piksele w różnych kolorach....
Próbowałem zrobić reset ale w ogóle nie reagowała i dopiero przed chwilą sama się wyłączyła i nie chce się już włączyć? Co to może być? Dodam, że dzisiaj rano działała normalnie, czy powodem moze być to że zostawiłem ją dzisiaj w schowku w samochodzie na 9 godzin a było dosyć ciepło? Dodam, że było to pierwszy raz. Proszę o pomoc bardzo potrzebuje na jutro tej nawigacji.
 
 
 
bartasxg75
azymut


Dołączył: 31 Mar 2012
Posty: 4
Wysłany: 2014-02-22, 11:45   Navigon 70/71 Premium backup / reanimacja

Witam
Posiadam Nawigację Navigon 70/71 Premium Car i potrzebuję do tego urządzenia najlepiej czysty soft. Może być to soft 70/71 Premium (BEZ LIVE) lub 70/71 Premium Car (wcześniej miałem branding VW).
Potrzebny jest mi sam soft bez map. Nie musi być najnowszy, aktualizację sobie sam zrobię Freshem.
Fajnie by było jakby ktoś po prostu skopiował cały dysk nawigacji i spakował do pliku .rar i umieścił na jakimś serwerze. Moge się odwdzięczyć najnowszymi mapami, i softem do:
Navigon 70 Plus (najnowszy 7.6.11 po Polsku)
Navigon 70 Premium Live
Navigon 8.01
Navigon 8.25
Navigon 7.6.3 40 Win CE6 800x480
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-11-16, 14:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
seber03
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 17
Wysłany: 2014-07-01, 20:51   

Jeśli dalej aktualne to na swoim chomiku posiadam backup z Navigona 70 Premium.
Proszę link: http://chomikuj.pl/seber03
 
 
bartasxg75
azymut


Dołączył: 31 Mar 2012
Posty: 4
Wysłany: 2014-11-16, 14:35   Instalacja Windows Mobile CE 6.0 na Navigon 70 Premium Live

Witam
Mam problem z navigacja Navigon 70 Premium Live. Problem polega na tym że po podłączeniu nawigacji do kompa kablem USB komp nie wykrywa nawigacji przez co nie można wgrać nowych map itp.
Od razu zaznaczam że próbowałem się połączyć kilkoma różnymi kablami - zero efektu.
zainstalowany mam ActiveSync, NavigonSync, Navigon Fresh Maps. Żadne z tych programów nie wykrywa nawigacji.
Nawigacja jest "sprawna" tj. włącza się program się ładuje, nawiguje itp. Problem w tym że są stare mapy. HARD RESET nie pomaga.
Po wgraniu pulpitu odblokowującego na kartę microSD włącza mi się ww. Pulpit. Mogę zobaczyć pliki na Storage Card, My Flash Disk, MN Settings. Pliki Windowsa.
Zauważyłem że mam ok 160 plików w Windows co daje ok 160MB.
Porównałem wielkość Folderu Windows w Navigon 70 Premium i w drugiej nawi tych plików jest ponad 640 i pojemność o wiele większa.
Podejrzewam że w Navigon 70 Premium Live ktoś usunął część plików z Folderu Windows wraz ze sterami i przez to pewnie komputer ma problem z wykryciem nawigacji.

Czy ktoś wie jak Zainstalować ponownie od zera System Windows Mobile CE 6.0?
Jest jakiś tutorial? ta się w ogóle czy trzeba eeprom wymieniać?
Czy wystarczy jak przekopiuję do Nawigacji Navigon 70Premium Live cały Folder "Windows" z Nawigacji Navigon 70 Premium?


Bardzo proszę o pomoc.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 521 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18431
Wysłany: 2014-11-16, 14:45   

bartasxg75 napisał/a:
jak Zainstalować ponownie od zera System Windows Mobile CE 6.0?
1. Nie istnieje Windows Mobile CE - jest albo Windows CE, albo Windows Mobile

2. System Windows instaluje sie programatorem do kości pamięci patrz
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15377

3. Jeżeli urządzenie się włącza, program ładuje to znaczy, że Windows działa. A co do braku połączenia z kompem - zacznij od http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 2


P.S. To jest to samo urządzenie, o którym pisałeś kilka postów wyżej?
_________________

 
 
steview
Waypoint


Dołączył: 09 Gru 2013
Posty: 55
Wysłany: 2015-07-09, 17:14   

Witam, znajomy podrzucił mi nawigację bo być może coś pomogę. Ale sam bez Waszej pomocy nie potrafię pomóc
Model 70/71 Plus
Włącza się tylko tapeta powitalna i dalej nie idzie
Komputer też jej nie wykrywa
Macie może jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić?
Co najlepsze to ponoć nikt w niej nie grzebał, z dnia na dzień przestała działać
 
 
mielke 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Paź 2009
Posty: 13
Wysłany: 2015-12-29, 21:35   

Witam
Moj navigon 70/71 easy też odmówi współpracy
W ogóle nie reaguje na przyciski i nie ma połączenia z kompem, ale jak podłącze do kompa czy sieci to dioda się świeci najpierw pomarańczowa a potem zielona.
Stało się to po włożeniu karty z AM i resecie
Czy jest na to jakaś rada czy to już tylko przycisk do papieru?
 
 
 
Perrovski
azymut


Dołączył: 26 Paź 2017
Posty: 3
Wysłany: 2017-10-26, 19:47   Navigion 70/71 Premium

Witam.

Jestem nowym czlonkiem, po kilku poszukiwaniach na necie znalazlem Wasze forum, wiec prosze o wyrozuminie jak popelnie jakis blad, i jednoczesnie zwracam sie z moim problemem.

Pisze na laptopie ktora nie ma polskiej klawiatury za co przepraszam.

Moj Navigion w/w nie odpala, ( pozostaje czarny nawet po 5 sek. naciskania przycisku )pomimo dobrze naladowanej bateri.

Jestem zielony w tej dziedzinie i nie wiem jak sie zabrac do tej sprawy tzn. by zaczal dzialac, moze znajdzie sie jakac dobra dusza ,ktora mi pomoze wyjsc z mego klopotu.
Z gory dziekuje.

Pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2017-10-26, 21:01 ]
Scaliłam z odpowiednim tematem.
Regulamin, punkt 3.
_________________
Lolas
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9519
Wysłany: 2017-10-26, 20:03   

Trochę mało szczegółów.
Komputer go widzi? Bo może to tylko uszkodzone podświetlenie lub ekran...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Perrovski
azymut


Dołączył: 26 Paź 2017
Posty: 3
Wysłany: 2017-10-26, 21:40   

Tak, komputer go widzi,wlaczyl sie ale po jakims czasie zgasl.
_________________
Lolas
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 521 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18431
Wysłany: 2017-10-27, 06:02   

Perrovski napisał/a:
wlaczyl sie ale po jakims czasie zgasl.
To znaczy? Po jakim czasie zgasł?
Widziałes foldery wewnętrzne Navigona w komputerze?
Jak go podłączysz pod zasilanie sieciowe, to się nie wyłącza?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13