Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z uruchomieniem / działaniem Navio 700
Autor Wiadomość
waldekpawl 
Waypoint
waldekpawl



Dołączył: 02 Kwi 2009
Posty: 22
  Wysłany: 2011-05-22, 12:19   Problem z uruchomieniem / działaniem Navio 700

Witam

Wszystko pięknie wygląda z zewnątrz, a wewnątrz braki.Po wgraniu na kartę AM i utworzeniu folderów video ,photo ,muzyka z plikami odpowiedniego gatunku wmv , avi , mp3 , jpg sprzęcik pracuje normalnie z AM oraz odtwarza wmv i jpg jedynie co mnie martwi nie jest to pełen ekran lecz okienko czy jest możliwość zwiększenia okna odtwarzania? Niestety nie widzi na karcie plików avi oraz mp3. Nie chcę zmieniać menu nawigacji jedynie wgrać potrzebne kodeki do systemu tak by odtwarzała te rozszerzenia.Czy jest to możliwe i w jaki sposób oraz skąd wziąść potrzebne biblioteki dll.

Teraz odnośnie kopii bezpieczeństwa. CeRegEditor bez problemu zrobił mi kopię tyle ,że nie jestem pewny czy w pliku są wszystkie trzy klucze, ale dla pewności zaznaczałem każdy klucz osobno i powtarzałem tworzenie kopii.Wynik jest taki że mam cztery pliki tej samej wielkości to tak jakby kopie były te same , ale lepiej dmuchać na zimne.

Microsoft ActiveSync utworzyłem backup także dwukrotnie raz nie zmieniałem ustawień w opcjach , a drugi raz odhaczyłem konwertowanie i tu pliki różnią się wielkością.Eksplorując nawigację i chcąc skopiować wszystko z niej do folderu na PC niestety nie pozwala na kopiowanie plików z folderu Windows.Jaka jest możliwość w ten sposób zrzucenia zawartości katalogu na PC?

Total Comanderem z wtyczką skopiowałem wszystko z folderu mobilenawigator , ale chcąc zrobić kopię RF2 kopiuje mi cztery pliki do utworzonego felderu , a resztę plików na partycję gdzie mam utworzony folder i za chiny nie chce zrzucić do tego samego folderu.Co robię źle , że tak dzieli?

Byłbym wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu tych problemów , ale prosiłbym o opisanie krok po kroku jakie czynności wykonać.Nie odsyłajcie mnie do mnóstwa odnośników bo czytając poszczególne tematy może i bym znalazł parę odpowiedzi , ale zajęłoby to bardzo wiele czasu , a przede wszystkim nerwów.

Proszę o propozycje.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-09-13, 06:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-05-22, 13:11   

Zapraszam na moja www i tam dział PODSTAWY, opisana kopia krok po kroku.
Co do kodeków to w CE nie ma czegoś takiego jak kodeki pod system, raczej kodeki pod program. I teraz najciekawsze, kodeki masz tylko odtwarzacz je blokuje. Z 50razy pisałem jak to zrobić, bierzesz moje menuHD, kopiujesz z niego music.exe i video.exe na swój RF2\app i chodzi, podmieniasz po prostu oryginalne exeki na odblokowane.

PS. Przenoszę do do działu obok
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
waldekpawl 
Waypoint
waldekpawl



Dołączył: 02 Kwi 2009
Posty: 22
Wysłany: 2011-05-22, 14:24   

a co by się stało jakbym podmienił cały ściągnięty plik od Ciebie?Czy tylko wystarczy skopiować i zatwierdzić przy pytaniu czy zmienić?

[ Dodano: 2011-05-22, 15:34 ]
czy EReader podmieniony otwiera pliki pdf?Czy podmiany plików exe muszą nieść za sobą skopiowanie innych plików (skrypty)

[ Dodano: 2011-05-22, 15:55 ]
Podmieniłem plik music.exe i mp3 odtwarza , ale po podmianie pliku video.exe mam komunikat "system środek zaradczy nie jest wystarczający.Zawrzeć niektórzy programy".
Daję ok i nic.Wróciłem do wersji oryginalnej i mam ten sam komunikat i znów nic.Nie odtwarza video wcale.I co z tym fantem począć?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-05-22, 19:37   

EReader nie czyta PDF.
To komunikat o braku pamięci ram, masz menu podobne do menu iphone?? bo chyba tylko w nim sa takie komunikaty?? działa ci zmiana tapet i przesuwanie ikonek?
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
b3liar
Waypoint


Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 15
Wysłany: 2011-09-15, 19:04   Problem z Navio 700

Ustawiłem w rejestrze uruchamianie windowsa:

opcja Launch50: zmiana z launch.exe na explorer.exe

ruszał windows bez problemu, jednak wszelkie skróty które daje na pulpit znikają po restarcie urządzenia, więc skopiowałem folder Desktop z katalogu Windows do ResidentFlasha, następnie wszedłem do rejestru i zmieniłem adres folderu pulpitu na ten skopiowany do ResidentFlash. Od resetu pojawia się tylko ekran startowy i widoczne jest okienko " `USB Status" po podłączeniu. Nie da się nic zrobić. Na szczęście jest połączenie AS. Próbowałem więc przywrócić poprzedni adres pulpitu, po resecie dalej jest ekran startowy, a po wejściu w rejestr dalej widnieje adres ResidentFlash. Ponadto nie mozna usunać folderu Desktop z ResidentFlash (ze wzgledu na plik desktop.ini znajdujacy sie w nim), a nawet jeśli zmienię jego nazwę - po resecie pojawia się na nowo.

Co zrobić żeby postawić urządzenie?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-09-15, 19:57   

A skąd jesteś?? :-)
Ogólnie FW pomaga ale go nie ma wie jedynie próba przywrócenia rejestru.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
b3liar
Waypoint


Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 15
Wysłany: 2011-09-15, 20:23   

daleko od poznania

no własnie próbowałem przywrócić kopię zapasową przez CERegEdit ale jak pisałem wcześniej po resecie wracają wpisy sprzed jakichkolwiek modyfikacji. Co dziwne przed zmianą lokalizacji pulpitu wszystkie zmiany w rejestrze się zapisywały i nie mam pojecia czemu tak prosty zabieg spowodowal tyle klopotu.

Moze jest jeszcze jakies rozwiazanie? Urzadzenie dziala i sie laczy z PC, wiec moze jeszcze cos da sie zrobic ;>
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-09-16, 07:27   

Dziwny przypadek. Ja ogólnie umiem wgrywać FW z kompa ale to nie zawsze sie udaje.
Myślę ze mogła się wysypać partycja z rejestrem.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-09-16, 07:47   

b3liar napisał/a:
no własnie próbowałem przywrócić kopię zapasową przez CERegEdit ale jak pisałem wcześniej po resecie wracają wpisy sprzed jakichkolwiek modyfikacji.

A czy po tej "próbie przywrócenia" uśpiłeś chociaż raz urządzenie? Jeśli natychmiast po przywróceniu zrobisz reset, to nic z tego nie będzie.
 
 
 
b3liar
Waypoint


Dołączył: 08 Wrz 2009
Posty: 15
Wysłany: 2011-09-16, 07:52   

W jaki sposób uśpić urządzenie ? Kiedy jedynym sposobem na wygaszenie jest opcja "miękki reset" w CERegEditorze lub długie trzymanie przycisku zasilania.

dasior: czy mógłbyś mi w PW przybliżyć metodę wgrania FW z kompa?

[ Dodano: 2011-09-18, 10:01 ]
Dla wszystkich zainteresowanych. Pomogło wprowadzenie zmian w rejestrze, zapisanie ich, odłączenie od USB i trzeba było czekać, aż się bateria rozładuje :)

można zamknąć
 
 
poppe 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Sie 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-10-13, 08:53   Goclever 700 plus HD "create window error"

Witam,
Wczoraj postanowiłem wgrać sobie pod GOCLEVER 700 plus HD win 6.0 menu hd by dasior, przed tym zrobiłem kopię zapasową folderu APP z residentflash2, a także kopię zapasową rejestru, po tym wszystkim moja nawigacja nie chce wstać, pokazuje ciągle błąd podczas włączania się "Error: Create Window Error!" i nie dochodzi do menu, tylko łapie freez. Czy jest szansa, aby samemu to naprawić? Nie mam możliwości wejścia do ResidentFlash2 przez total comander nawet z wtyczką, bo nie widzi tego katalogu, dopiero widział ten katalog GPS poprzez program o nazwie CECMD. Czy ktoś ma jakieś wskazówki? od czego zacząć naprawę i jak? Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez poppe 2011-10-13, 08:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
guzik77 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 78
Wysłany: 2014-02-21, 21:31   

Kto rozbieral navio 700? Musze dobrac sie do baterii i ja wymienic. Nawet pod ladowarka potrafi co chwile wolac o niskim naladowaniu baterii :-/
 
 
wojtek1234321
GPS instruktor


Pomógł: 15 razy
Dołączył: 03 Sie 2012
Posty: 733
Wysłany: 2014-02-21, 23:25   

guzik77 napisał/a:
Nawet pod ladowarka potrafi co chwile wolac o niskim naladowaniu

A może poprostu za "słaba" ładowarka...
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8306
Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-02-24, 14:37   

Ja rozbierałem :P
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,2 sekundy. Zapytań do SQL: 10