Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 35AT Garmi Mobile XT
Autor Wiadomość
dareq 
azymut


Dołączył: 22 Lut 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-03-16, 12:43   

Może jednak ktoś się zlituje i pomoże :-D :-D :-D :-D
 
 
Seboka
Waypoint


Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 16
Wysłany: 2013-03-24, 00:26   

Jeśli ktoś jest zainteresowany całym pakietem na Larka 35AT czyli mapy wraz z pulpitem z którego można odpalać trzy programy proszę pisać na piv.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2013-03-24, 07:52   

A nie możesz dac po prostu linku - jak to wszyscy na forum robia?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Seboka
Waypoint


Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 16
Wysłany: 2013-03-27, 19:11   

http://depositfiles.com/files/0qotw99m3
 
 
śruba
Waypoint


Dołączył: 17 Cze 2012
Posty: 29
Wysłany: 2013-04-08, 22:38   

Seboka napisał/a:
http://depositfiles.com/files/0qotw99m3


Po paru tygodniach podałem się i proszę o pomoc w uruchomieniu Garmina na Larku 35at. Wcześniej udało mi się wgrać samemu AutoMape i iGO. Próbowałem 7 wersjami Garmina na windows ce znalezionymi w necie i żadna nie chciała ruszyć w Larku. Do piero ta wersja z tego postu ruszyła. Ale i tak nie mogę dalej nic zrobić przeczytałem dużą cześć forum i trochę na inne fora zaglądałem. Mam teraz chyb wersje demo pokazuje się komunikat „Połączenie dozwolone tylko z urządzeniami Garmin GPS” utworzyłem plik – SW.UNL wpisałem tam klucz wygenerowany z programu dołączonego do Garmina. Parę razy (nie wiem czy tak ma być ale za każdym razem generator pokazywał inny klucz dla tego samego ID karty) Program Port Splitter też chyba jest nie kompletny(wszystkie inne jakie były dołączone do innych Garminów jakie znalazłem w necie tak samo wyglądały) w polu Output zaznaczamy jak rozwinę te pole to nic tu niema.(całe białe)
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2340
Skąd: Google
Wysłany: 2013-04-08, 22:53   

śruba, po co sobie komplikować życie jak można jeździć na AM czy MM. Ewentualnie TT.

Ja też kilka razy próbowałem uruchomić garmina na swojej nawi ale bez skutku. Uruchomiłem garmina na swoim telefonie (Nokia E52) ale tylko testowo a nie aby z tego korzystać.
_________________
Poradniki
 
 
śruba
Waypoint


Dołączył: 17 Cze 2012
Posty: 29
Wysłany: 2013-04-09, 18:01   

Google napisał/a:
śruba, po co sobie komplikować życie jak można jeździć na AM czy MM. Ewentualnie TT.

Ja też kilka razy próbowałem uruchomić garmina na swojej nawi ale bez skutku. Uruchomiłem garmina na swoim telefonie (Nokia E52) ale tylko testowo a nie aby z tego korzystać.


Też ma Garmina w noki E52 i wgranie tej nawigacji zajęło mi z 15 minut. Dzięki twoim poradnikom zacząłem zabawę z nawi. Wgrałem AutoMapy i udało się za pierwszym razem(bardzo dobrze zrobiona instrukcja dla amatorów takich jak ja) z iGo trochę się męczyłem i jakoś dałem rade, ale nie jestem z niej zadowolony. Normalnie używam AutoMapy, ale kiedyś mnie zawiodła i chce mieć coś w rezerwie.

Na przykład: brak adresów w miejscowości gdzie miałem dojechać: Niemcy Mörfelden-Walldorf niema adresów i ulic: Hessenring, Industriestraße, Dreieichstraße i może paru jeszcze, ale jak otworze mapę w AutoMapie to są te ulice naniesione, ale nawi ich nie znajduje.

Dziś udało mi się odblokować Garmina, ale po chwili przy szukania urządzenia GPS zwiesza się i staje obraz.
Chyba naprawdę musze odpuścić Garmina, ale czy mogę liczyć na twoją pomoc w instalacji TomToma na mojego Larka 35at.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18622
Wysłany: 2013-04-09, 18:16   

Zacznij od lektury poradnika "Instalacja TT na Windowsie CE"

Ale o mapy na tę wersję TT coraz trudniej. Pomyśl o iGO 8.3.4 lub Primo 9.6.2
_________________

 
 
śruba
Waypoint


Dołączył: 17 Cze 2012
Posty: 29
Wysłany: 2013-04-09, 18:41   

Mam iGO Primo 2.0 wersje 9.6.5.245577 Jul 6 2012, ale jakoś mi on nie „podchodzi”.
Więc spróbuje powalczyć z TT.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2340
Skąd: Google
Wysłany: 2013-04-09, 22:11   

śruba napisał/a:
Dzięki twoim poradnikom zacząłem zabawę z nawi. Wgrałem AutoMapy i udało się za pierwszym razem(bardzo dobrze zrobiona instrukcja dla amatorów takich jak ja)
Cieszę się :-)

śruba napisał/a:
ale czy mogę liczyć na twoją pomoc w instalacji TomToma na mojego Larka 35at.
Jak napisał jacekp1313, poradnik jest dla amatorów więc do dzieła.

Polecił bym ci jeszcze w ,,zapasie,, mieć MapaMap ale tu byś musiał szukać wersji na Europę.

Ja nie jeżdżę za granice Polski więc AM czy MM mi w zupełności wystarczy.
_________________
Poradniki
 
 
Seboka
Waypoint


Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 16
Wysłany: 2013-04-15, 16:14   

Garmin śmiga na Larku 35AT aż miło, jeśli ktoś ma pytania niech piszę gg 3623705
 
 
śruba
Waypoint


Dołączył: 17 Cze 2012
Posty: 29
Wysłany: 2013-04-15, 16:36   

Seboka napisał/a:
Garmin śmiga na Larku 35AT aż miło, jeśli ktoś ma pytania niech piszę gg 3623705


Może lepiej tu byś podpowiadał, co i jak żeby Garmin ruszył na Larku 35at to by na pewno więcej osób skorzystało z twoich porad.

Pierwsze pytanie.

Co zrobić żeby Garmin znalazł urządzenie GPS i się nie zwieszał?
 
 
Seboka
Waypoint


Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 16
Wysłany: 2013-04-15, 20:57   

Program Garmin jest umieszczony w pamięci urządzenia, mapy w folderze "GARMIN" na karcie pamięci, konieczny jest też program Port Splitter który umieszczony jest w folderze RunGMXT który przenosi nam port na którym ma działać program, inaczej nie łapie fixa. Wszystko działa stabilnie, jedynie mapy mogą mieć do 2GB.
Tutaj macie działający program z zaktualizowaną bazą głosów, działa stabilnie i bez problemu. http://egofiles.com/rCiDiiRHIrbxP9tu/Garm-lark.rar
 
 
RobertG7
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Paź 2012
Posty: 13
Wysłany: 2013-05-26, 18:45   

śruba napisał/a:


Na przykład: brak adresów w miejscowości gdzie miałem dojechać: Niemcy Mörfelden-Walldorf niema adresów i ulic: Hessenring, Industriestraße, Dreieichstraße i może paru jeszcze, ale jak otworze mapę w AutoMapie to są te ulice naniesione, ale nawi ich nie znajduje.


To zapewne nie jest problem AM tylko wyboru miejscowości. Np w iGo przy wpisywaniu "Mörfelden" są dwie pozycje: 1. "Mörfelden-Walldorf". 2. "Mörfelden-Walldorf, Mörfelden"

W pozycji 1 są ulice, których szukałeś, natomiast w pozycji 2 nie ma.
Ja używam tylko iGo i szukam po kodach. AM kilka razy wyprowadziła mnie w pole lub prowadziła przez centrum miasteczka. Pojazd 40 tonowy, więc sam rozumiesz :)
 
 
Seboka
Waypoint


Dołączył: 18 Sty 2012
Posty: 16
Wysłany: 2014-03-20, 23:12   

Czy ktoś może mi wyjaśnić czemu program Garmin po uruchomieniu przestawia mi czas o godzinę do przodu.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,25 sekundy. Zapytań do SQL: 9