Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 15:10
Navroad leeo i igo Primo problem z dotykiem
Autor Wiadomość
boss doe
Waypoint



Dołączył: 04 Lip 2011
Posty: 15
  Wysłany: 2011-08-14, 17:29   Navroad leeo i igo Primo problem z dotykiem

Jak w temacie mam Navroad Leeo 7cali ce6 rozdzielczość ekranu niby 800x480
no i jest problem z igo primo
albo przy wpisie w pliku sys
Kod:
[rawdisplay]
class="landscape"
screen_x=800
screen_y=400
otwiera się w 1/4 ekranu i ma przesunięty dotyk

przy wpisie
Kod:
[rawdisplay]
class="landscape"
screen_x=480
screen_y=272
otwiera się na całym ekranie lecz jest obraz niezbyt ostry ale też przesunięty dotyk. nie można obsługiwać bo dotyk reaguje w złych miejscach

oto cały wpis w sys.tex który mam pomoże ktoś co mam żle :
Kod:
[debug]
skip_eula=1
experimental_features=1
hide_win_taskbar=1

[dynamiccompressor]
compressor=1
a0=56806
thrs=24703
ratio=8
gain=8

[interface]
show_exit=1
extra_settings=1
resolution_dir=480_272
vga=0
show_tmc_config=1
show_tmc_eventlist=1
show_programs=1

[rawdisplay]
class="landscape"
screen_x=480
screen_y=272

[map]
3d_scale_carmodel=1 ;(1)
3dcarsizemin=5500 ;(10000)
3dcarsizemax=14000 ;(28000)
3dcarsizemul=21000 ;(40000)

[sound]
csv_voice_enabled=1

[tmc]
show_tmc=1
;port="COM,1" ;You have to put your unit values for port, baud, source
;baud=38400
;source="gns"

[tts]
tts_buffer=131072
announce_exit_directions=1
tts_logics=3
priority="HIGH"
always_say_road_names=1
announce_street_name=1
skip_exit_numbers=2

[other]
demo_enabled=0

[vr]
disabled=1

[Warning]
is_spoken=1
send_warn_event=1


[ Komentarz dodany przez: Cybant: 2011-08-14, 17:36 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Proszę używać funkcji Code w celu kodowania zawartości plików by post był czytelniejszy. Poprawiłem
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-11-12, 09:44, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-08-14, 17:34   

boss doe, :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=800x480
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
boss doe
Waypoint



Dołączył: 04 Lip 2011
Posty: 15
Wysłany: 2011-08-14, 18:57   

Dzięki za odpowiedż co do ekranu pomogło lecz mam problem dalej a mianowicie
przy wstępnej konfiguracji wywala błąd głosu że nie można otworzyć pliku z polskim językiem i zamyka aplikację
jeśli jednak usunąłem wpis
Kod:
sys.txt :
[sound]
csv_voice_enabled=1

wtedy są tylko głosy angielski i inne nie ma polskiego lecz na samym końcu wywala błąd że nie można otworzyć tam pliku jakiegoś poi i też zamyka aplikację
już nie wiem co z tym robić :shock:

[ Dodano: 2011-08-14, 20:14 ]
no i prawie ok pousuwałem kilka głosów i zatrybiło jeszcze tylko na sam koniec wyskakuje
Kod:
Failed to open file:poi_automotive.spr exiting application.

i zamyka aplikację
szukam tego pliku by go usunąć i nic ??
tylko chyba to mi brakuje do sukcesu pomoże ktoś :lol:

[ Dodano: 2011-08-14, 22:24 ]
Problem rozwiązany nie znalazłem to wywaliłem całe poi i plik brand i działa zobaczymy dalej
pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 13