Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-02, 15:10
NavRoad Leeo S - brak przycisku "navi link"
Autor Wiadomość
trutol
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 21
Wysłany: 2012-10-12, 21:19   NavRoad Leeo S - brak przycisku "navi link"

Od kilku lat użytkowałem navi Lark od 35,7 do 5. Miałem pecha i czwarta z kolei reklamowana navia odmówiła posłuszeństwa. Wkurzyłem się i zakupiłem nową NavRoad Leeo S. No i nowy problem. W instrukcji obsługi wyczytałem, że w panelu USTAWIENIA jest przycisk "navi link" w którym można zdefiniować ścieżkę dostępu do programu nawigacyjnego na karcie SD.
Okazuje się, że w moim egzemplarzu nie ma takiego przycisku i nie udaje mi się uruchomić Auto Mapy z tego forum na karcie SD z pod przycisku GPS na panelu głównym. Patchowanie jest prawidłowe gdyż AM uruchamia się i działa z pod wewnętrznego eksplorera windows.
Wnioskuję, że brakuje ścieżki do tego skrótu GPS. W związku z powyższym mam pytanie ....
czy jest możliwość uruchomienia czyli zmiany ścieżki do przycisku GPS na panelu głównym ..
Problem jest o tyle palący, że jest to świeżo zakupiony sprzęt i jeszcze mam bardzo niewiele czasu na decyzję o zwrocie lub pozostawieniu urządzenia. Bardzo, bardzo proszę o pomoc i podpowiedź czy jest szansa uruchomienia tego skrótu. Zostawiam albo zwracam o to jest pytanie ..... Jeszcze raz bardzo proszę o pomoc.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2391
Skąd: Google
Wysłany: 2012-10-12, 21:22   

trutol napisał/a:
Wkurzyłem się i zakupiłem nową NavRoad Leeo S. No i nowy problem. W instrukcji obsługi wyczytałem, że w panelu USTAWIENIA jest przycisk "navi link" w którym można zdefiniować ścieżkę dostępu do programu nawigacyjnego na karcie SD.
Może trzeba tylko z aktualizować FW ze strony producenta skoro piszą o takich zmianach.

Zassałem instrukcję http://www.navroad.com/pl...rsion_ver_3.pdf chyba do twojego modelu ale nie widzę opcji wyboru ścieżki dla mapy tylko ścieżki dla przeglądarki internetowej.
_________________
Poradniki
Ostatnio zmieniony przez Google 2012-10-12, 21:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-10-12, 21:26   

trutol,
Jeśli masz jeszcze możliwość oddania to oddaj i kup taką , która ma możliwość wyboru ścieżki mapy. No bo po co grzebać w plikach , co może się przycznić do uwalenia navi , a tak jednym kliknięciem wybierasz sobie daną mapę .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2391
Skąd: Google
Wysłany: 2012-10-12, 21:28   

___Olivia_ napisał/a:
która ma możliwość wyboru ścieżki mapy
Bo ta na 100% nie ma i nie będzie mieć.
_________________
Poradniki
 
 
trutol
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 21
Wysłany: 2012-10-12, 21:28   

Niestety na stronie producenta jest ta sama wersja softu.

[ Dodano: 2012-10-12, 21:30 ]
Może instalacja jakiegoś pulpitu mogła by pomóc ? Windows Ce 6.0
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-10-12, 21:32   

trutol,
Nie zastanawiaj się tą oddaj i kup inną z wyborem ścieżki do mapy. Ułatwi to wgrywanie innych map.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
trutol
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 21
Wysłany: 2012-10-12, 21:33   

Mam instrukcję razem z urządzeniem i tam jest opisywany przycisk. Natomiast w navi tylko i jedynie "Auto run"
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-10-12, 21:33   

trutol napisał/a:
instalacja jakiegoś pulpitu mogła by pomóc

Ale to też trzeba grzebać w plikach.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2391
Skąd: Google
Wysłany: 2012-10-12, 21:34   

Mała poprawka z mojej strony. Ja bym pobrał jeszcze raz soft i wgrał. Może wówczas będzie wybór bo jak widzę jednak masz wybór. Ponadto przy instalacji AM zaznacz dodatek dla NavRoad i powinno się samo ustawić dla przycisku nawigacja.
_________________
Poradniki
 
 
trutol
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 21
Wysłany: 2012-10-12, 21:36   

- Olivia - : tylko jak rozpoznać egzemplarz ze zdefiniowaniem ścieżki lub nie. Oznaczenia modelu takie same ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-10-12, 21:39   

Google napisał/a:
przy instalacji AM zaznacz dodatek dla NavRoad

Tak zgadza się :oops: , ale inne oprogramowania nawigacyjne będą wymagały odblokowania urządzenia.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
trutol
Waypoint


Dołączył: 01 Sie 2010
Posty: 21
Wysłany: 2012-10-12, 21:39   

- Google - Nie bardzo mam czas na takie eksperymenty z wgraniem softu. Mogę stracić gwarancję. Patchowanie zrobiłem prawidłowe wersją 3,4 i to dwukrotnie z formatowanie karty SD.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2391
Skąd: Google
Wysłany: 2012-10-12, 21:39   

trutol, zobacz jak prosto zrobić aktualizację http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
_________________
Poradniki
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 29
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4560
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-10-12, 21:42   

trutol napisał/a:
rozpoznać egzemplarz ze zdefiniowaniem ścieżki
Przed zakupem sprawdzasz , uruchamiasz , jeśli ma to kupujesz , jeśli nie ma to nie kupujesz .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2391
Skąd: Google
Wysłany: 2012-10-12, 21:45   

trutol napisał/a:
Mogę stracić gwarancję.
Jak stracić? Przecież producent ci zapewnia wsparcie. Jak będziesz grzebał w plikach zapomnij o gwarancji.

Ja bym zrobił aktualizację softu i jeśli by nie było tej opcji oddał sprzęt.

Kupiłeś z mapami czy bez. Na stronie producenta jest różny wybór aktualizacji włącznie w mapami AM .
_________________
Poradniki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11