Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 43.3 Inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18557
Wysłany: 2014-01-19, 08:43   

Powinna ruszyc 9.6
Szczegoly w poradniku instalacji Primo
_________________

 
 
rafipl86
azymut


Dołączył: 15 Cze 2013
Posty: 4
Wysłany: 2014-01-19, 11:12   

jacekp1313 napisał/a:
Powinna ruszyc 9.6
Szczegoly w poradniku instalacji Primo


Z tego co sie doczytalem, to Primo wywala bledy pamieci na tym Larku. Ponoc bezproblemowo chodza wersje 8. tylko jakie dokladnie? i czy mapy pod te starsze wersje programu beda aktualne?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9530
Wysłany: 2014-01-19, 19:20   

rafipl86 napisał/a:
czy mapy pod te starsze wersje
Tak.

Użyj iGO 8.3.4
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
yaroprymus
azymut


Dołączył: 19 Maj 2012
Posty: 1
Wysłany: 2014-06-10, 13:40   

Witam

Chciałbym na Larku 43.3, Win CE 6.0 uruchomić TomTom. Z tego co wyczytałem to wydaje się, że potrzebuje w pierwszej kolejności Navicore wersje np 7.9.XX.

1. Czy istnieje Navicore dla Lark 43.3? Te co znalazłem są dedykowane innym urządzeniom, innym modelom Lark, innym Windows.

2. Czy Tomtom zadziała i nie pokaże komunikatu o braku pamięci? Nie znalazłem sposobu (poradnika) wyeliminowania tego problemu dla Lark.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9530
Wysłany: 2014-06-10, 13:46   

yaroprymus napisał/a:
Navicore dla Lark 43.
Nie. Tak samo jak nie ma AutoMapy czy iGO dla Larka - programy nawigacyjne pisane są na system operacyjny (winCE5 lub WinCE6), nie urządzenie

yaroprymus napisał/a:
Nie znalazłem sposobu (poradnika)
Słabo szukałeś.
Wszystko masz w wątku "Zbiór linków do często poszukiwanych tematów" w dziale o TT

[ Dodano: 2014-06-10, 13:47 ]
yaroprymus napisał/a:
Navicore
Navcore (bez "i")
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
gmpl 
Maestro GPS


Pomógł: 29 razy
Wiek: 44
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 2002
Wysłany: 2014-06-10, 14:55   

yaroprymus napisał/a:
Win CE 6.0
W sieci jest kilka gotowców, pod 6.0, z opisami, co należy a czego nie należy robić, aby dosyć poprawnie pracowała, niestety TT lepiej działało na Win CE 5.0, problemy będą występowały, ponieważ nikt nie rozwija wersji TT na WinCE.
Strona poniżej, zakładka TomTom.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
pawel45
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 17
Wysłany: 2015-01-15, 18:31   Jak wgrać aktualizację na Lark 43.3 ?

Sory,że taki niby banalny temat,ale szukałem na forum FAQ i nic nie znalazłem.

Do tej pory używałem wszystkiego z AutoMapą.

Mam Lark 43.3.

1-jakiego producenta tam siedzi mapa ? (mapamap?)
2-jaka jest najnowsza dostępna wersja mapy na to urządzenie ?
3-w jaki sposób zaktualizować mapy?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4519
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-01-15, 18:57   

pawel45 napisał/a:
1-jakiego producenta tam siedzi mapa ?
:arrow: http://www.larkmap.pl/
pawel45 napisał/a:
2-jaka jest najnowsza dostępna wersja mapy na to urządzenie ?
Najnowsza wersja to - 14.7.
pawel45 napisał/a:
3-w jaki sposób zaktualizować mapy?
:arrow: http://res.wsiodle.lodzki...ktualizacja.pdf
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
pawel45
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 17
Wysłany: 2015-01-15, 19:14   

...a tak "inaczej" ...no wiecie,nie przez stronę,a tu ściągnąć,tam ściągnąć,tu crack wrzucić itd. ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4519
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-01-15, 19:41   

pawel45 napisał/a:
...a tak "inaczej"
To możesz wgrać MapaMap :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=252546#252546
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
pawel45
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 17
Wysłany: 2015-01-15, 22:40   

...a czy do instalacji MapaMap lub AutoMapy trzeba zaopatrzyć sie w kartę pamięci?
Czy może wcisnę jedna z tych map w pamięć urządzenia ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18557
Wysłany: 2015-01-16, 06:57   

Wszystko zależy, jaka masz wolna pamięć w urządzeniu i czy chcesz wgrać MM PL, czy AM EU. Zachęcam do uważnej lektury wątku, do którego dołączyłem Twoje pytania,


Rzuc tez okiem na http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094 bo mylisz podstawowe pojęcia
pawel45 napisał/a:
jakiego producenta tam siedzi mapa ? (mapamap?)
MapaMap nie jest producentem niczego, wręcz przeciwnie - sama jest produktem Imagisu.
_________________

 
 
pawel45
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 17
Wysłany: 2015-01-16, 11:52   

...a wersję mapy 14.7. , czyli samą aktualizację tego co już siedzi w Larku mogę przeprowadzić w ten "inny sposób"?
Znajdę tu na forum wersję 14.7 ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9530
Wysłany: 2015-01-16, 12:54   

W jednym z dwóch miejsc:
http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=226
http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=275
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
bars33 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 44
Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 9
Wysłany: 2015-06-02, 14:54   

Witam,
Proszę o pomoc w wgraniu AM fo Larka 43.3. Navi ma wejście na kartę SD ale niestety w ustawieniach nie mam mozliwości wyboru ścieżki nawigacji. Jest na to inny sposób?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9