Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 43.3 Inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2014-06-10, 12:46   

yaroprymus napisał/a:
Navicore dla Lark 43.
Nie. Tak samo jak nie ma AutoMapy czy iGO dla Larka - programy nawigacyjne pisane są na system operacyjny (winCE5 lub WinCE6), nie urządzenie

yaroprymus napisał/a:
Nie znalazłem sposobu (poradnika)
Słabo szukałeś.
Wszystko masz w wątku "Zbiór linków do często poszukiwanych tematów" w dziale o TT

[ Dodano: 2014-06-10, 13:47 ]
yaroprymus napisał/a:
Navicore
Navcore (bez "i")
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
pawel45
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 17
Wysłany: 2015-01-15, 18:31   Jak wgrać aktualizację na Lark 43.3 ?

Sory,że taki niby banalny temat,ale szukałem na forum FAQ i nic nie znalazłem.

Do tej pory używałem wszystkiego z AutoMapą.

Mam Lark 43.3.

1-jakiego producenta tam siedzi mapa ? (mapamap?)
2-jaka jest najnowsza dostępna wersja mapy na to urządzenie ?
3-w jaki sposób zaktualizować mapy?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-01-15, 18:57   

pawel45 napisał/a:
1-jakiego producenta tam siedzi mapa ?
:arrow: http://www.larkmap.pl/
pawel45 napisał/a:
2-jaka jest najnowsza dostępna wersja mapy na to urządzenie ?
Najnowsza wersja to - 14.7.
pawel45 napisał/a:
3-w jaki sposób zaktualizować mapy?
:arrow: http://res.wsiodle.lodzki...ktualizacja.pdf
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
pawel45
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 17
Wysłany: 2015-01-15, 19:14   

...a tak "inaczej" ...no wiecie,nie przez stronę,a tu ściągnąć,tam ściągnąć,tu crack wrzucić itd. ?
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4523
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-01-15, 19:41   

pawel45 napisał/a:
...a tak "inaczej"
To możesz wgrać MapaMap :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=252546#252546
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
pawel45
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 17
Wysłany: 2015-01-15, 22:40   

...a czy do instalacji MapaMap lub AutoMapy trzeba zaopatrzyć sie w kartę pamięci?
Czy może wcisnę jedna z tych map w pamięć urządzenia ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18625
Wysłany: 2015-01-16, 06:57   

Wszystko zależy, jaka masz wolna pamięć w urządzeniu i czy chcesz wgrać MM PL, czy AM EU. Zachęcam do uważnej lektury wątku, do którego dołączyłem Twoje pytania,


Rzuc tez okiem na http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094 bo mylisz podstawowe pojęcia
pawel45 napisał/a:
jakiego producenta tam siedzi mapa ? (mapamap?)
MapaMap nie jest producentem niczego, wręcz przeciwnie - sama jest produktem Imagisu.
_________________

 
 
pawel45
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2012
Posty: 17
Wysłany: 2015-01-16, 11:52   

...a wersję mapy 14.7. , czyli samą aktualizację tego co już siedzi w Larku mogę przeprowadzić w ten "inny sposób"?
Znajdę tu na forum wersję 14.7 ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2015-01-16, 12:54   

W jednym z dwóch miejsc:
http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=226
http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=275
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
bars33 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 45
Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 9
Wysłany: 2015-06-02, 13:54   

Witam,
Proszę o pomoc w wgraniu AM fo Larka 43.3. Navi ma wejście na kartę SD ale niestety w ustawieniach nie mam mozliwości wyboru ścieżki nawigacji. Jest na to inny sposób?
 
 
merx 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Sie 2014
Posty: 13
Wysłany: 2015-06-02, 15:46   

Jak to nie ma wyboru ścieżki wyboru?
W nawigacji wchodzisz w 'Ustawienia' a następnie w 'Wybór nawigacji'
Wcześniej instalujesz AM na karcie podłączonej do kompa - tu masz instrukcję: http://www.automapa.pl/pl...nia-urzadzenia/
 
 
bars33 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 45
Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 9
Wysłany: 2015-06-08, 11:55   

Witam,
Zmylilo mnie to, że navi była w autostarcie i od razu startowała navi larka i tam w ustawieniach nie było opcji wyboru. Dopiero po wyłączeniu programu larka w ustawieniach samego urządzenia znalazłem te funkcję. Dzięki za pomoc.
 
 
waisss
azymut


Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 2
Wysłany: 2015-08-17, 10:39   

Czołem
Jaki program zainstalować żeby było pokrycie Wysp Kanaryjskich?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2015-08-17, 10:44   

http://lmgtfy.com/?q=site...spy+kanaryjskie
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
waisss
azymut


Dołączył: 10 Lis 2009
Posty: 2
Wysłany: 2015-08-17, 10:58   

Dziękuję :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,24 sekundy. Zapytań do SQL: 9