Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 43.3 Inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
rav119
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Wrz 2015
Posty: 8
Wysłany: 2015-09-22, 14:05   

Cześć,
Przeglądałem tu różne wątki, ale za wiele z tego nie ogarniam a w Internecie jest 1 wielki śmietnik, dlatego proszę o pomoc.
Mam larka 43.3 z seryjną mapą.
Prowadzi beznadziejnie - z głównej drogi prowadzi przez równoległą przez osiedla i to przy ustawieniu na trasę szybką.
Chce zmienić mapę, myślę o AM EU - chyba że polecacie coś lepszego?
Jak sprawdzić czy ta navi "toleruje" najnowszą AM i czy jest odblokowana?
Gdzie mogę znaleźć dobre wersje by pobrać przez torrenty?
Na forum widziałem tylko linki do rapidu czy jakoś tak.
Z instalacją powinienem już sobie poradzić bo na YT jest kilka poradników.

Z góry dzięki.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2385
Skąd: Google
Wysłany: 2015-09-22, 21:42   

rav119 napisał/a:
ak sprawdzić czy ta navi "toleruje" najnowszą AM i czy jest odblokowana?
Pobierasz AM, słodzisz , instalujesz , ustawiasz ścieżkę i odpalasz AM.

Poradnik masz w moim podpisie.
_________________
Poradniki
 
 
rav119
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Wrz 2015
Posty: 8
Wysłany: 2015-09-23, 08:24   

To jak chce AM EU to sciągam Europa ori exe czy Europa crack? Nie ma tego gdzieś na torrentach? Bo z tego rapidu wieczność będzie się ściągać. http://www.my-navia.pl/vi...p=454436#454436

Słodzę - tzn?

Włączam larka i normalnie odpala mi się seryjny system, więc jest odblokowana czy nie? Jeśli nie to jak odblokować.
Z instalacją i poradnikiem powinienem sobie poradzić.
Zależy mi żeby to ogarnąć na dniach bo w sobotę trase mam.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9622
Wysłany: 2015-09-23, 08:36   

rav119 napisał/a:
Europa ori exe czy Europa crack?
Wszystko jedno. Ale lepsze sa czyste instalki

rav119 napisał/a:
Słodzę - tzn?
Wszystko opisano w poradniku

rav119 napisał/a:
Jeśli nie to jak odblokować.
A po co? Zajrzyj do instrukcji obsługi Larka, punkt o wyborze programu nawigacyjnego

rav119 napisał/a:
w sobotę trase mam.
Ujmę to tak - Twój problem. Wszystko od lat jest opisane na forum, tylko usiąść, przeczytać i wykonać.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 26 Paź 2010
Posty: 2385
Skąd: Google
Wysłany: 2015-09-23, 08:59   

Cytat:
Włączam larka i normalnie odpala mi się seryjny system, więc jest odblokowana czy nie?
Jest na tyle aby samemu wybrać ścieżkę do uruchamiania zainstalowanej aplikacji nawigacyjnej.
rav119 napisał/a:
Jeśli nie to jak odblokować.
jestem_ktoś, napisał już więc nie będę powtarzał.

rav119 napisał/a:
Zależy mi żeby to ogarnąć na dniach bo w sobotę trase mam.
To kupę czasu aby to ogarnąć i nawet mapy ściągnąć.

Krótko już ci napisałem jak masz to zrobić.
_________________
Poradniki
 
 
rav119
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Wrz 2015
Posty: 8
Wysłany: 2015-10-03, 18:32   

Panowie, doszedłem do etapu wyboru nawigacji.
Jako zrodlo klikam SDMMC i nawigacja nie reaguje, co zrobić?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9622
Wysłany: 2015-10-03, 18:49   

Raz, czy dwuklik?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
rav119
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Wrz 2015
Posty: 8
Wysłany: 2015-10-03, 18:56   

Dwuklik pomogl, dzieki :)
 
 
losiu
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2013
Posty: 9
Wysłany: 2016-08-11, 08:45   lark43,3 jaką navi ??

czytam tematy ale sa już dosyć stare i potrzebuję pomocy
Doczytałem że AM już nie wspiera larka
czyli AM już nie wrzucę do larka 43,3 ( chyba że się mylę ) ?????
Jaki inny program polecicie żeby był podobny do AM ????
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2016-08-11, 12:46   

losiu napisał/a:
zy AM można wrzucić a jak nie to co zeby było podobne
AM jeszcze powinna ruszyć.
Oczywiście, z urządzenia, nie z SD
Podobnego do AM nic nie ma - programy nawigacyjne bardzo się róznią.

P.S. Scaliłem
_________________

 
 
losiu
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2013
Posty: 9
Wysłany: 2016-08-11, 20:41   

jacekp1313 napisał/a:
losiu napisał/a:
zy AM można wrzucić a jak nie to co zeby było podobne
AM jeszcze powinna ruszyć.
Oczywiście, z urządzenia, nie z SD
Podobnego do AM nic nie ma - programy nawigacyjne bardzo się róznią.

P.S. Scaliłem


wolę coś na sd jak niema podobnych do AM to niech chociaż będzie takie proste do instalacji jak AM , żebym nie miał problemów z wgraniem
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2016-08-12, 05:51   

Każdy jest prosty, gdy postępujesz zgodnie z poradnikiem.
A który program jest lepszy - cóz, każdy powie Ci coś innego. Dla mnie ideałem było Mireo BlackEdition, ale od dwóch lat nie ma map do niego.
_________________

 
 
losiu
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2013
Posty: 9
Wysłany: 2016-08-12, 08:34   

jacekp1313 napisał/a:
Każdy jest prosty, gdy postępujesz zgodnie z poradnikiem.
A który program jest lepszy - cóz, każdy powie Ci coś innego. Dla mnie ideałem było Mireo BlackEdition, ale od dwóch lat nie ma map do niego.

a może jakiś konkret :-)
wiadomo że jedne rzeczy robi się łatwiej a drugie ciężej nawet z super poradnikiem
AM było proste do instalacji i czegoś takiego szukam (spiraconego) i żeby mapy były stosunkowo świeże .Lark jest na starej windzie i nie wiem co tam można świezego wrzucić
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2016-08-12, 11:24   

iGO 8.3.4 ma zerowe wymagania.
Kopiujesz na SD, dodajesz mapy, potem konfigurujesz wg wątku "GO8 - instalacja, używanie, problemy"
_________________

 
 
losiu
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Maj 2013
Posty: 9
Wysłany: 2016-08-12, 12:07   

jacekp1313 napisał/a:
iGO 8.3.4 ma zerowe wymagania.
Kopiujesz na SD, dodajesz mapy, potem konfigurujesz wg wątku "GO8 - instalacja, używanie, problemy"


dzięki
biorę się za czytanie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9