Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 43.3 Inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
David_t
azymut


Dołączył: 15 Gru 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-12-16, 15:10   

witam widocznie nie rozróżniam mapy od programu nawigacyjnego przy każdym uruchamianiu navi wyskakuje brak programu nawigacyjnego skąd go można wziąść?wgrywałem kilka map nie chodziło z karty więc wgrałem również na flash usunełem wszystko ale nie mogę usunąć automapaeu i wceam instalacja automapy
instalacja
urządzenie przenośne(windows mobile windows ce)
miejsce instalacji programu flash
miejsce instalacji map flash
j. polski
nie wybierałem dodatków
polska
zainstaluj bez rejestracji
instalacja całego obszaru mapy
teraz nie mogę jej ponownie zainstalować bo wyskakuje prosze zamknąć aplikacje automapa na urządzeniu a nie mogę do końca usunąć wcześniej zainstalowanej automapy jak pisałem wcześniej czy tego larka mozna naprawić?
teraz wyskakuje mi przy uruchamianiu brak rozdzielczości skórek 480 272 czy coś w tym stylu to wina pewnie ameu i amwce bo gdy tego nie było wyskakuje brak programu navi

[ Dodano: 2011-12-16, 15:19 ]
foldery i pliki w moim larku
FONT
GPSTraces
IGL
LANG
LIB
PRDF
Profiles
Routes
Skins
Sounds
Splash
to same foldery
 
 
chmurzasty 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2012
Posty: 41
Wysłany: 2012-02-25, 17:00   wgranie mapy

Kupiłem parę dni temu te nawigację, ale chyba nie są aktualnie najnowsze mapy, czy mapę się wgrywa całkiem na nowo czy się aktualizuje jakoś? to moja pierwsza nawigacja, czy można coś po psuć instalując nowe mapy? czy pobieranie i wgrywanie map jest darmowe skąd mogę pobrać mapy?

[ Komentarz dodany przez: ___Olivia_: 2012-02-25, 19:06 ]
Przeniosłam do odpowiedniego wątku
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-02-25, 17:47   

instrukcja w reke jest tam wszystko napisane co i jak :-) lub tu http://www.lark.com.pl/index.htm
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-02-25, 18:07   

chmurzasty napisał/a:
ale chyba nie są aktualnie najnowsze mapy

Nawet jak zainstalujesz najnowsze to LarkMap nie ma zbyt dobrych tych map.
Prorokuję że prędzej czy później pokusisz się o inny program nawigacyjny. ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
chmurzasty 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2012
Posty: 41
Wysłany: 2012-02-25, 18:10   

Tom a4 napisał/a:
instrukcja w reke jest tam wszystko napisane co i jak :-) lub tu http://www.lark.com.pl/index.htm


oki ale wszystkie mapy inne rózne wgrywa się tak samo?
potem tylko sciezke od czytu trzeba wybrac, juz przeczytałem instrukcje obslugi, mam jeszcze przewodnik lakmap

A jakie mapy są najlepsze najdokładniejsze itd AutoMapa, TomTom, iGO map, czy jakieś inne jeszcze ?
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-02-25, 18:20   

chmurzasty napisał/a:
A jakie mapy są najlepsze najdokładniejsze itd

Mój ranking:

PL - AutoMapa
EU - iGO, AutoMapa - w tej kolejności.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
chmurzasty 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2012
Posty: 41
Wysłany: 2012-02-25, 18:24   

Chce pobrać automape dla polski ze strony http://automapa.indigo.pl
i nie moge?

Cytat:
Odmowa dostępu do pliku. Niepoprawny numer licencji lub licencja nieodpowiadająca wybranemu plikowi.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-02-25, 18:35   

chmurzasty, jeżeli nie kupiłeś AM i nie masz w związku z tym licencji to pozostaje Ci tylko wersja AM sprawna inaczej.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
chmurzasty 
Waypoint


Dołączył: 25 Lut 2012
Posty: 41
Wysłany: 2012-02-25, 18:38   

Nic jeszcze nie kupiłem nie opłacałem tylko kupiłem samą nawigację
trochę drogo za mape 229zł a za aktualizacje tez trzeba płacić tyle samo? czy jak to sie ma?
A ta wersja AM pewnie jest ograniczona jakoś?
 
 
remix1984
Waypoint


Dołączył: 04 Paź 2008
Posty: 64
  Wysłany: 2012-02-28, 19:43   Szukam Sprawdzonej mapy europy z fotoradarami

Witam.

Fakt wakacje juz dawno za nami ale teraz mam chwilke ruszyc temat :)

Sprawa wygląda tak przed wyjazdem do Burgulundów :) kupiłem sobie larka i zapodalem na szybkiego kilka map (AM, TT, IGO) wszystkie z mapami europy i o ile było to możliwe to dodawałem fotoradary.
no i tu pojawił się problem bo moja trasa do Bułgarii była bardzo ciężka AM wyznaczyła trasę i się wywaliła wiec od nowa włączyłem i myślałem ze jest ok a tu BŁĄD :) po ujechaniu kilku km wywaliła się ponownie.

IGO jechał, jechał 20km i się zawiesił, reset i znowu 10 - 40 km i reset....

TT podobnie jak igo...

Jedyny sposób na to wszystko był taki ze trasę do Bułgarii wybierałem po punktach na odcinkach po jakieś 100 - 300 km
w tedy wiadomo mniej do obliczenia to lepiej chodzi (ale am i tak się wywalała )
ale wyobraźcie sobie jak to utrudniało podroż...

bym był bardzo wdzięczny za jakaś sprawdzona paczuszkę na Europkę
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-02-28, 19:51   

Te co wymieniłeś sprawdzają się, to że Ci wywala to raczej nie wina programów nawigacyjnych.
Powinno Ci dać trochę do myślenia że wszystkie trzy programy się wysypywały, myślę że przyczyna leży gdzie indziej.

Musiał byś to sprawdzić używając innego urządzenia.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 182 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4544
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-02-28, 20:03   Re: Szukam Sprawdzonej mapy europy z fotoradarami

remix1984 napisał/a:
bym był bardzo wdzięczny za jakaś sprawdzona paczuszkę na Europkę


Ta paczuszka też Ciebie zawiedzie . Z Twojego opisu wnioskuję , że masz niesprawne urządzenie . Proponuje przetestować mapy które posiadasz na innym urządzeniu .
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
remix1984
Waypoint


Dołączył: 04 Paź 2008
Posty: 64
Wysłany: 2012-02-28, 23:13   

nie no :) ja raczej wiem w czym jest problem :)
problem jest w tym ze miałem najnowszy soft gdzie np. AM ma masę bajerów (sygnalizacja świateł, nr słupków itp.) i programy wywalało na 99% z powodu braku pamięci...
szczególnie gdy trasa miała jakieś 1700km po prostu brakowało na obliczenia.
a jak by było mało tego dowaliłem fotoradary itp.

i tak się zastanawiam czy po prostu ktoś nie jeździ na jakieś starej aplikacji z w miarę aktualnymi mapami.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2012-02-28, 23:42   

Jak Ci się wykładają wszystkie programy nawigacyjne to raczej wina urządzenia, moje ma standard 64 MB RAM-u i zarówno AM i iGO dają radę, ale faktem jest że AM potrzebuje coraz więcej pamięci.
Myślę że nie długo to i 128 MB będzie za mało, proponuję Ci iGO8 z państwami, które aktualnie potrzebujesz, ten program ma tą zaletę że w każdej chwili można dołożyć to co potrzebujesz.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9578
Wysłany: 2012-02-29, 06:54   

remix1984 napisał/a:
AM ma masę bajerów (sygnalizacja świateł, nr słupków itp.)
Wyłącz bajery (czyli wszystko poza gołym programem nawigacyjnym i radarami) i odczujesz róznicę. I zajrzyj do wątku o przyspieszaniu AutoMapy
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9