Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 43.3 Inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2013-08-12, 07:26   

yarinho napisał/a:
Szukałem na forum rozwiązania
A w poradniku TT na WInCE jest taki fragment:
Cytat:
"Not enough memory..."
opisano w wątku ************
(doczytaj sam)
_________________

 
 
pioter241241
azymut


Dołączył: 31 Sie 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-08-31, 21:37   Automapa 6.14 EU na Lark 43.3 = problem z działaniem

Witam!

Mam pytanie do innych użytkowników Larka 43.3. Czy macie problem z działaniem AM 6.14 na waszych urządzeniach? U mnie ostatnia dobrze śmigająca wersja to AM 6.11 EU. Później z wszystkimi po kolei mam kłopoty. Zawieszają się, mape wywala itd. itp. Nie wiem czy to problem instalki, karty microSD, czy po prostu odbija się już czkawką nam brak wsparcia dla naszego urządzenie przez AM. Jakie Wy macie doświadczenia?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2013-09-01, 12:37   

Zacznij od zmiany karty na szybszą i lektury wątku o przyspieszaniu AM
_________________

 
 
pioter241241
azymut


Dołączył: 31 Sie 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-09-01, 23:52   

Tak właśnie myślałęm, że wina może leżeć po stronie zbyt wolnej karty, tym bardziej, że moja ma ponad 2 lata i raczej była z tych tańszych. A czy gdyby wrzucić najnowszą mapę do starego prgramu - AM 6.11 to czy to rozwiązałoby problem?

Tak czy siak - proszę o doradzenie jaką kartę w tej chwili kupić? Jaka szybkość, żeby znów AM działała płynnie i to w najnowszej jej wersji (AM 6.14)?

PS. Przeszukałem forum, ale jakoś nie mogę znaleźć wątku o przyspieszeniu AM. Czy mogę prosić o link?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2013-09-02, 06:57   

pioter241241 napisał/a:
wrzucić najnowszą mapę do starego prgramu
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18660

pioter241241 napisał/a:
nie mogę znaleźć wątku o przyspieszeniu
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28980

Czasem i karta nie wystarczy - patrz wątek o przyspieszaniu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
pioter241241
azymut


Dołączył: 31 Sie 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-09-04, 22:53   

Dziękuję za wszelkie informację.

Myślę, że mimo wszystko i tak wymienię kartę na nowszą. Czy możecie polecić jaką szybkość najlepiej zakupić?
 
 
mentoras 
azymut


Wiek: 35
Dołączył: 01 Paź 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-10-01, 09:26   

Witam
Pierwszy raz na forum i od razu chciałbym ponowić pytanie kolegi wyżej- o jakiej szybkości karta ?
Czy taka wystarczy do Larka 43.3 chcąc posiadać najnowszą AM ?

maks. szybkość zapisu 5 MB/s
maks. szybkość odczytu 8 MB/s


http://pl.wikipedia.org/wiki/Secure_Digital
 
 
TheReduxPL
azymut


Dołączył: 29 Paź 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-10-29, 16:33   Lark 43.3 - zmiana aplikacji mapy/aktualizacja map

Witam.
Posiadam urządzenie GPS Lark Freebird 43.3 i ze względu na to, że nie mogę go zaktualizować ("Błąd techniczny przy próbie logowania", dzwoniłem infolinię i upierają się, że wina leży po stronie mojej przeglądarki... więc mam ich dosyć) to zastanawiam się nad możliwością zmiany programu nawigacyjnego. Urządzenie te dostałem w prezencie z umową i nie wprowadzałem w nim żadnych zmian. Jestem zielony w te klocki tak więc mam pytanie:
- Czy jest możliwość zainstalowania innego oprogramowania nawigacyjnego, np. AutoMapa czy MapaMap?
- Jeżeli nie to czy jest możliwość "lewego" zaktualizowania map w aktualnym oprogramowaniu urządzenia?
Będę wdzięczny za pomoc :)
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 183 razy
Wiek: 28
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4559
Skąd: Wawa

Wysłany: 2013-10-29, 17:14   

TheReduxPL napisał/a:
Jestem zielony w te klocki tak więc mam pytanie:
- Czy jest możliwość zainstalowania innego oprogramowania nawigacyjnego, np. AutoMapa
Skorzystaj z tego poradnika :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484

Scaliłam z istniejącym tematem. Regulamin punkt 4.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
TheReduxPL
azymut


Dołączył: 29 Paź 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-10-29, 17:54   

___Olivia_ napisał/a:
TheReduxPL napisał/a:
Jestem zielony w te klocki tak więc mam pytanie:
- Czy jest możliwość zainstalowania innego oprogramowania nawigacyjnego, np. AutoMapa
Skorzystaj z tego poradnika :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484

Scaliłam z istniejącym tematem. Regulamin punkt 4.

Dziękuję za odpowiedź i przepraszam za kłopot, biorę się za instalację :)
 
 
rafipl86
azymut


Dołączył: 15 Cze 2013
Posty: 4
Wysłany: 2014-01-18, 12:23   

walcze z Larkiem 43.3 WinCE6, żeby uruchomić inną navi... Z TomTomem już ręce mi opadły, więc chciałbym spróbować zainstalować iGO. jaka najnowsza wersja iGO odpali i będzie chodzić bezproblemowo na tym urządzeniu?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18863
Wysłany: 2014-01-19, 08:43   

Powinna ruszyc 9.6
Szczegoly w poradniku instalacji Primo
_________________

 
 
rafipl86
azymut


Dołączył: 15 Cze 2013
Posty: 4
Wysłany: 2014-01-19, 11:12   

jacekp1313 napisał/a:
Powinna ruszyc 9.6
Szczegoly w poradniku instalacji Primo


Z tego co sie doczytalem, to Primo wywala bledy pamieci na tym Larku. Ponoc bezproblemowo chodza wersje 8. tylko jakie dokladnie? i czy mapy pod te starsze wersje programu beda aktualne?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9630
Wysłany: 2014-01-19, 19:20   

rafipl86 napisał/a:
czy mapy pod te starsze wersje
Tak.

Użyj iGO 8.3.4
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
yaroprymus
azymut


Dołączył: 19 Maj 2012
Posty: 1
Wysłany: 2014-06-10, 13:40   

Witam

Chciałbym na Larku 43.3, Win CE 6.0 uruchomić TomTom. Z tego co wyczytałem to wydaje się, że potrzebuje w pierwszej kolejności Navicore wersje np 7.9.XX.

1. Czy istnieje Navicore dla Lark 43.3? Te co znalazłem są dedykowane innym urządzeniom, innym modelom Lark, innym Windows.

2. Czy Tomtom zadziała i nie pokaże komunikatu o braku pamięci? Nie znalazłem sposobu (poradnika) wyeliminowania tego problemu dla Lark.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10