Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Lark 43.3 Inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
ZodiaC 
azymut



Dołączył: 07 Maj 2011
Posty: 4
Skąd: Łęczna
Wysłany: 2011-05-07, 15:35   Lark 43.3 o co kaman?

Witam ostatnio kupiłem Larka 43.3 chciałbym wgrać coś na niego bo firmowa navigacja Larka jest do bani (proszę o jakąś podpowiedz co wybrać ) gdy kupowałem ją w sklepie sprzedawca oświadczał mnie że Larki te nowsze są odblokowane , lecz chciałbym się upewnić czy aby na pewno bo chyba żadna mapa nie wejdzie na nie odblokowaną nawigację no chyba oprócz Auto Mapy , a więc prosiłbym o podanie dobrego oprogramowania na mojego Larka a także sposób odblokowania jeśli jest konieczny :)
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-05-07, 15:41   

Nic nie musisz odblokowywać żeby mieć inny program nawigacyjny :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...&highlight=43.3
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
ZodiaC 
azymut



Dołączył: 07 Maj 2011
Posty: 4
Skąd: Łęczna
Wysłany: 2011-05-07, 15:46   

rozumiem czyli mogę wgrać dowolne oprogramowanie mam w sensie program nawigacyjny czy to Tom Tom czy Auto Mapa ??
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-05-07, 15:50   

ZodiaC tak zgadza się i zmienić ścieżkę dostępu do danego programu nawigacyjnego w menu Larka.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
ZodiaC 
azymut



Dołączył: 07 Maj 2011
Posty: 4
Skąd: Łęczna
Wysłany: 2011-05-07, 15:52   

a mam jeszcze inny problem włączyłem fabrycznego Larka wszystko śmiga sygnał łapie dosłownie w minutkę :) wgrałem Auto Mape i tak... czasami złapał sygnał wszystko było ok raptownie coś jej odbiło i szukał trasy , szukał sygnału GPS , co złapał sygnał to szukał trasy albo inny przypadek... włączyłem AM i gdy chciałem wybrać adres aby mnie poprowadziła nagle pojawił się niebieski obraz i przełączyła się na tryb nawigacyjny po chwili wyskoczyło okienko do zaakceptowania typu trasy ... wiem że chaotycznie napisałem ale może gustawox poradzisz sobie z tym ...
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9740
Wysłany: 2011-05-07, 15:56   

Wyłącz synchronizacje czasu z GPS
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3667
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-05-07, 15:58   

ZodiaC napisał/a:
czasami złapał sygnał wszystko było ok raptownie coś jej odbiło i szukał trasy , szukał sygnału GPS , co złapał sygnał to szukał trasy albo inny przypadek...

To akurat dotyczy innego działu i o tym powinieneś pisać w dziale o AM ,no ale jeszcze jedna podpowiedz :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=16962 :lol: powinno pomóc :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
ZodiaC 
azymut



Dołączył: 07 Maj 2011
Posty: 4
Skąd: Łęczna
Wysłany: 2011-05-07, 16:15   

a tak poza tematem czy mogę instalować AM tak jak pokazał Dzakus tylko że od razu instalować na kartę włożoną do Larka ?

[ Dodano: 2011-05-07, 17:47 ]
OK wszystko hula Dzakus dzięki za te inf. pomogło testowałem na razie na małej trasie i wszystko jest ok gustawox thx na inf. ogólne
 
 
 
cepilek
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Lut 2011
Posty: 63
Wysłany: 2011-05-14, 19:37   

Automapa 6.8.1 na Larku 43.3 okrojona do samej Polski łapie GPS w minutkę, wszystko zależy od znalezionej wersji automapy i poprawności zainstalowania (skopiowania) na kartę i dosłownie od paru opcji konfiguracyjnych automapy... i wszystko śmiga... a nawet Windows CE 5.0 gry i zabawy MP3, MP4, AVI, MOV, DOC, PDF, TXT itd itp. bajery - słowem mały PALMTOP... Kopiowanie poprzez Active Sync na kartę w Larku trwa trochę dłużej niż bezpośrednie kopiowanie na kartę z komputera poprzez czytnik kart pamięci... W internecie znajdziesz wersje map przeznaczone do bezpośredniego kopiowania jak i do instalowania - do wyboru do koloru... :)
 
 
kaziki11
Waypoint


Dołączył: 18 Lut 2011
Posty: 23
  Wysłany: 2011-08-19, 13:46   Lark 43.3 Inny program nawigacyjny

Witam, posiadam ten model... jeżdżę na zainstalowanej na karcie SD Automapie.
Pytanie może wydawać się dosyć śmieszne, no ale potrzebuje oświecenia:D

Pytania:

1. Czy w identyczny sposób mogę spróbować tez zainstalować na tym urządzeniu (karcie SD) inne mapy? Np. na nowa kartę SD wgrać sobie Navigon albo TomTom?

2. Jaka alternatywę polecacie dla Automapy? Obecnie często jeżdżę przez Słowację, Czechy, Austrię i Włochy.

Dzieki i pozdrawiam

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-08-19, 14:24 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Poprawiłem tytuł (było "Lark43.3 Inna mapa")
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-08-19, 14:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9740
Wysłany: 2011-08-19, 14:05   

kaziki11, 1. AM ma przypisany wersje mapy do wersji programu, więc nie ma sensu instalować kilka map na jednej karcie, ale oczywiście istnieje taka możliwość. Jeśli chodzi ci jednak o instalacje innych programów nawigacyjnych to odpowiedz znajduję się w istrukcji obsługi twojej nawigacji

2. Poszukaj. Są już tematy np. wyższości jednego programu nawigacyjnego nad drugim.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kaziki11
Waypoint


Dołączył: 18 Lut 2011
Posty: 23
Wysłany: 2011-08-23, 12:52   

Hej,
no wiec pogrzebałem na forum i coś tam znalazłem.
Myślę o wrzuceniu na druga kartę SD NAVIGON 7.4.3, jest to niby wersja dostosowana do Lark 43.3, tzn. malej rozdzielczości ekranu.

Ściągnąłem tez mapy i pliki nfs do danego Navigona. Wszystko wrzuciłem do folderu map na karcie SD, ale niestety nawigacja nie wykrywa satelit.
Podobno trzeba zmienić coś jeszcze w kilku plikach.
Nie doszukałem się na forum... może ktoś pomoc?

Pozdrawiam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9740
Wysłany: 2011-08-23, 13:00   

kaziki11, poszukaj w dziale Navigon. Tam rozwiązuje się problemy z programami.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
David_t
azymut


Dołączył: 15 Gru 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-12-15, 22:51   

witam posiadam od tygodnia nawigacje lark 43.3 wszystko było wporządku dopóki nie postanowiłem wgrać nowej mapy pierwsze pytanie czy trzeba tego larka odblokowywać?jeśli trzeba to pomóżcie jak to zrobić nie wiem czego to wina ale gdy wgrałem automape 6.8.1 mapa nie wyszukiwała mi wszyskich miejscowości była ustawiona na ścieżce postanowiłem ją usunąć jednak nie zmieniłem scieżki na lark map teraz nawigacja uruchamia się ale pisze brak programu nawigacyjnego ale przecież nie ruszałem larkmapy więc czemu teraz jej nie wczytuje? nie mogę wejść w ustawienia żeby zmienić ścieżke ani w nawigacje jest szansa to naprawić? jak usuwać automape z flash lub sd? z mapy 6.8.1 nie moge usunąć automapa i wceam

[ Komentarz dodany przez: imar42: 2011-12-16, 09:57 ]
-----------------------------------------------
Scaliłem Twój temat z innym, lepiej pasującym do Twojego problemu.
Regulamin forum pkt. 4
Ostatnio zmieniony przez imar42 2011-12-16, 09:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9574
Wysłany: 2011-12-16, 06:58   

1. Mapę czy program nawigacyjny? Jeśłi nie wiesz, czym to sie różni, czytaj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=29094
2. To wątek o odblokowaniu, Twój problem pasuje do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=30190
3. Opisz dokładnie instalowanie AutoMapy - i nie cytuj instrukcji, bo instrukcja mówi o instalowniu na SD, nie do flasha. Pewnie Am skasowała Ci larkMapę
4. Podaj jakie masz foldery w Larku
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11