Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-19, 08:32
VDO dayton PN 2050 odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
pst25 
Waypoint


Wiek: 33
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 40
Wysłany: 2010-06-27, 15:21   VDO dayton PN 2050 i automapa

Witam. Mam następujący problem. Posiadam nawigacje jak w tytule-nie wiem jaki Windows. Rozblokowałem ją i wrzuciłem AutoMapę 6.5 final z dodatkiem A. Problem w tym, że za każdym razem muszę ją ręcznie uruchamiać wchodząc w kartę pamięci i klikając w ikonkę programu. Idzie zrobić by domyślnie się uruchamiała ? Nierozblokowana nie czyta mapy, ale to chyba oczywiste. Ciągle też widnieje pasek menu start jak uruchomię aplikacje nie wiem jak z niego wyjść by się ukrywał ? Będę wdzięczny za pomoc.

Link do producenta http://www.vdodayton.com/...aid=522782.aspx
 
 
mateo1992
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Kwi 2010
Posty: 399
Wysłany: 2010-06-27, 15:23   

A nie możesz wejść w folder automapy i zrobić skrót do pliku rozruchowego?
 
 
pst25 
Waypoint


Wiek: 33
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 40
Wysłany: 2010-06-27, 15:24   

Lepiej by było tak jak ja piszę, jednak powiedz jak zrobić Twoim sposobem :)
 
 
mateo1992
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Kwi 2010
Posty: 399
Wysłany: 2010-06-27, 15:27   

Jaki tam masz system? Wgrywasz gotowca czy instalujesz instalatorem?
 
 
pst25 
Waypoint


Wiek: 33
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 40
Wysłany: 2010-06-27, 15:34   

Instalowałem na karcie z poziomu Windowsa.
 
 
mateo1992
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Kwi 2010
Posty: 399
Wysłany: 2010-06-27, 15:35   

To,że w poziomu windowsa nic nie oznacza...
Instalowałeś poprzez instalator? Instalator miał rozszerzenie .exe? bo wnioskuje że tak.
Powiedz mi jeszcze jaki masz system w navigacji
 
 
pst25 
Waypoint


Wiek: 33
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 40
Wysłany: 2010-06-27, 15:42   

Tak. Poprzez instalator z rozszerzeniem exe. Systemu nie wiem. Jest jakaś możliwosć sprawdzenia z poziomu nawigacji ?
 
 
mateo1992
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Kwi 2010
Posty: 399
Wysłany: 2010-06-27, 15:44   

Powinieneś mieć naklejke z tyłu nawigacji z wersją systemu.
Jeśli nie,to zakładam że automapa chodzi tylko brak Ci skrótu na pulpicie więc podaj mi nazwę pliku z jakiego włączasz automape w nawigacji.
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 66
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1546
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2010-06-27, 15:45   Re: VDO dayton PN 2050 i automapa

pst25 napisał/a:
Witam. Mam następujący problem. Posiadam nawigacje jak w tytule-nie wiem jaki Windows. Rozblokowałem ją i wrzuciłem AutoMapę 6.5 final z dodatkiem A. Problem w tym, że za każdym razem muszę ją ręcznie uruchamiać wchodząc w kartę pamięci i klikając w ikonkę programu. Idzie zrobić by domyślnie się uruchamiała ? Nierozblokowana nie czyta mapy, ale to chyba oczywiste. Ciągle też widnieje pasek menu start jak uruchomię aplikacje nie wiem jak z niego wyjść by się ukrywał ? Będę wdzięczny za pomoc.

Link do producenta http://www.vdodayton.com/...aid=522782.aspx

Piszesz o pasku Menu Start, a zatem masz możliwość zajrzeć do systemu poprzez aplikację ControlPanel z poziomu Windowsa i kliknąć system. Wtedy wyświetli Ci się jaki masz zainstalowany Windows CE, WN etz.
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 9
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-06-27, 15:45   

Jeżeli chodzi o pasek Start to Start -> Settings -> Taskbar and Start Menu -> zaznacz Auto hide.
Możesz tez zostawić zaznaczenie Always on top to powinien zostać taki wąziutki paseczek umożliwiający wywołanie paska Start.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
mateo1992
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Kwi 2010
Posty: 399
Wysłany: 2010-06-27, 15:47   

renron podziwiam Cię ja bym z życiu na pamięć tak systemu nie spamiętał ;-)
 
 
pst25 
Waypoint


Wiek: 33
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 40
Wysłany: 2010-06-27, 15:49   

Nalepki z tyłu nie posiadam, takto bym podał :) Wchodzę na kartę pamięci. Tam mam uworzony folder AutoMapa EU. Dalej wchodząc mam ikonkę automapy i nazwa programu utoMapa EU zakładam, ze z rozszerzeniem exe.
Dokładnie. Windows CE Version 5.00
 
 
mateo1992
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Kwi 2010
Posty: 399
Wysłany: 2010-06-27, 15:51   

Więc uruchamiasz automape z pliku wceAm.exe tak?
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 66
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1546
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2010-06-27, 15:52   

pst25 napisał/a:
Nalepki z tyłu nie posiadam, takto bym podał :) Wchodzę na kartę pamięci. Tam mam uworzony folder AutoMapa EU. Dalej wchodząc mam ikonkę automapy i nazwa programu utoMapa EU zakładam, ze z rozszerzeniem exe.
Dokładnie. Windows CE Version 5.00

Jeśli AM "uzdrawiałeś to odpalasz ją z pliku exe: wceAm.exe - w przypadku WinCE5.
_________________
WayteQ X960, HUAWEI P10, Lenovo Yoga 2 1050L.
- AutoMapa - aktualna (WinCE, Android).
Android 4.4.2 KitKet; Android 5.0.1 Lollipop; Android 9
 
 
pst25 
Waypoint


Wiek: 33
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 40
Wysłany: 2010-06-27, 15:55   

wceAm.exe też tak można uruchomić. Pasek znikł dzięki :) Pozostaje by zawsze była wywoływana nawigacja automatycznie :)Wybieram, by pokazał skrót na pulpicie wysyła skrót jednak nie można go odtworzyć
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12