Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-19, 07:32
Jak odblokować VDO DAYTON MS2000it
Autor Wiadomość
kamyk119 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 12
Skąd: Józefów k/Pruszkowa
Wysłany: 2008-07-23, 11:12   Jak odblokować VDO DAYTON MS2000it

Ja w temacie, da się zrobić w domu?
_________________
Kamyk
 
 
 
Aissa 
SpecGrupa
navia2008


Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 04 Lip 2008
Posty: 164
Wysłany: 2008-07-23, 15:52   

kamyk119 napisał/a:
Ja w temacie

Jak jesteś w temacie to tylko powiem że wystarczy podmienić plik LOADER na Wolf Toolbar, nazwany wcześniej Loader i dolaczyć ten drugi WolfToolbar pliczek. Zrestartować i gotowe.
Acha, ważne, ten drugi pliczek trzeba jeszcze oznaczyć jako TYLKO CZYTAJ, bo inaczej po twardym resecie trzeba od nowa odblokowywać winCE.

http://www.gpspassion.com...?TOPIC_ID=63091
Cytat:
Step by step how to unlock the VDOdayton MS2000

1, Make a map on your desktop, call it what ever you want ex VDO MS2000.

2, In this map make one that you call "ResidentFlash" and one that you call "backup"
\VDO MS2000\ResidentFlash
\VDO MS2000\backup

3, In the ResidentFlash map make one map call "SYSTEM" and one called "BananaPC"
\VDO MS2000\ResidentFlash\SYSTEM
\VDO MS2000\ResidentFlash\BananaPC

4,Download CabWUZ.exe from http://www.ocpsoftware.com and install this on your PC.

5, Download BananaPPC.arm.CAB from http://www.snoopsoft.net/files/BananaPC.arm.CAB

6, Start CabWUZ and extract BananaPPC.arm.CAB. Remember where you extract it.

7, Take the exracted file called BananaPC(.exe) and put it in the map BananaPC map that you made in step 3
\VDO MS2000\ResidentFlash\BananaPC

8, Download customioE.zip from here http://www.gpspassion.com/download/customioE.zip and unzip to your PC.

9, In the root of the unzipted "customioE.zip" you will find a file called GSFinder(.exe) rename the file to MP3(.exe) and put it in your SYSTEM map that you made in step 3.
\VDO MS2000\ResidentFlash\SYSTEM\MP3.exe

10, Connect your GPS with MSactivesync open the online SYSTEM map \ResidentFlash\SYSTEM and copy this MP3.exe to the backup map that you made in step 2.
\VDO MS2000\backup

11, Now copy the renamed MP3.exe(GSFinder.exe) that you made in step5 to the online SYSTEM map.

12, Copy also the BananaPC map with the file BananaPC.exe to the online ResidentFlash map
\ResidentFlash\BananaPC\BananaPC.exe

13, Pull out the USB cable and do reset and restart on the GPS unit.

14, When the main menu comes up with the 3 buttons. Click on the MP3 player and a explorer lookalike starts (gsexplorer).

15, Go to the the BananaPC.exe and execute.

16, With this program (BananaPC) you are able to to close navigation.exe (the main window that starts when the gps unit starts up) that lock the GPS recieve on com 2. So it gets free used to other application like ex. TomTom navigator.
But remember all things that you put outside the ResidentFlash map and of course the sd-memory disappears when you do a reset in the bottom of the unit. The hole windows map include the map my documents rewrites from the e-prom. So if you do something wrong (Be careful with the ResidentFlash\Navigator & ResidentFlash\SYSTEM map) the only thing you have to do, is reset the unit again.

GOOD LUCK
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2008-07-23, 21:35   

Musisz odblokowac tak jak w opisie do Navia.Roznica jest tylko jedna ale wazna.
W init \launch50 wpiszesz w miejsce explorer.exe - Explorer.exe.(DUZA LITERA)

WYPROBOWANE! ;-)
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-07-23, 21:43   

mirko1 to jest bardzo cenna uwaga.
Sposób Aissy jest trochę jednak zbyt ...rozbudowany ;-)
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2008-07-23, 21:48   

Posiadam takze VDO Dayton MS 2000.Kiedys odblokowalem go w sposob podany przez Aisse,bardzo pracochlonny.A to jest tak banalnie proste ;-)

Pozdro.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-23, 21:49   

Hukkle napisał/a:
Sposób Aissy jest trochę jednak zbyt ...rozbudowany
Co to za porada w jednej linijce... :mrgreen:
_________________

 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-07-23, 22:27   

mirko1 napisał/a:
W init \launch50 wpiszesz w miejsce explorer.exe - Explorer.exe.(DUZA LITERA)

Co powiesz na podobieństwo do sposobu odblokowania (Akiry) Guepard?
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=26795#26795
Cytat:
1. Łączymy urządzenie przez ActiveSync z komputerem
2. Jeśli jeszcze nie mamy to ściągamy CERegEditor - http://ceregeditor.mdsoft.pl/ceregedit_setup.exe
3. W edytorze rejestru odnajdujemy HKEY_LOCAL_MACHINE\init i w kluczu Launch50 zmieniamy wartość launch.exe na Explorer.exe
4. RESET
5. Cieszymy się pulpitem
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2008-07-23, 22:36   

Tak,dokladnie.
Tylko przed wcisnieciem resetu zrestartuj guzikiem.
Czyli wylacz,wlacz i reset.
Hukkle napisał/a:
zmieniamy wartość launch.exe na Explorer.exe

Tu jeszcze drobna zmianka
Launch 50 MyShell.exe zmien na Explorer.exe
Powodzenia
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-07-23, 22:48   

mirko1 napisał/a:
Tu jeszcze drobna zmianka

Poprawka. Sprawdź proszę czy wszystko jest OK i możemy oddać kolejne ciasteczko we władanie Satanowi - http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=28918#28918 ;-)
Cytat:
1. Łączymy urządzenie przez ActiveSync z komputerem
2. Jeśli jeszcze nie mamy to ściągamy CERegEditor - http://ceregeditor.mdsoft.pl/ceregedit_setup.exe
3. W edytorze rejestru odnajdujemy HKEY_LOCAL_MACHINE\init i w kluczu Launch50 zmieniamy wartość MyShell.exe na Explorer.exe
4. Restartujemy guzikiem czyli wyłącz, włącz i dopiero po tym RESET
5. Cieszymy się pulpitem
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2008-07-23, 23:00   

W daytonie nie ma launch.exe tylko MyShell.exe.
Ale chodzi o to by launch50 przerobic z MyShell.exe na Explorer.exe
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Aissa 
SpecGrupa
navia2008


Pomogła: 10 razy
Dołączyła: 04 Lip 2008
Posty: 164
Wysłany: 2008-07-24, 07:24   

Może faktycznie się za bradzo rozpisałam ;-)
Na usprawiedliwienie powiem jedynie że się trochę śpieszyłam i wzięłam z gugla pierwsze rozwiązanie jakie mi wpadło w ręce. Faktycznie, sposób mirko1 jest bardziej elegancki.
_________________
Zapraszam do FAQ ;-)
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2008-07-24, 19:02   

Prostszy ;-)
Ale nie wiemy jeszcze czy zadzialal ;-)
Kamyk 119 zglos sie! ;-)
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-07-24, 19:48   

mirko1 napisał/a:
W daytonie nie ma launch.exe tylko MyShell.exe.
Ale chodzi o to by launch50 przerobic z MyShell.exe na Explorer.exe

Wydaje mi sie że tak właśnie napisałem ale jakbyś mógł własną ręka poprawić mi np. przecinki to byłbym wdzięczny. ;-)
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2008-07-24, 20:24   

A co to ten przecinek? :-D
A swoja droga, w ten sposob mozna odblokowywac:
VDO Dayton MS 2000 oraz 2010.
I Blaupunkt Lucca 5.2.
Sprawdzone.
 
 
tasaq87
Waypoint
VDO Dayton MS2000


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 16
Wysłany: 2009-01-13, 16:10   

Witam. Przepraszam za odgrzewanie tego tematu, ale niestety nie mogę sobie poradzić z moją navi: vdo dayton ms 2000 ;/ Chodzi o to, że chciałbym zaktualizować w niej mapy gdyż obecne są z 2006r. i myślałem nad jej odblokowaniem. Póki co jedyny sposób jaki znalazłem to ten podany przez użytkownika Aissa. Widzę jednak, że jest jeszcze inny 'patent' na pozbycie się blokady wskazany przez mirko1. I tutaj moja prośba czy ktoś mógłby mi to dokładnie wyjaśnić krok po kroku jak to zrobić (jestem zielony w sprawie odblokowywania nawigacji). Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc.

[ Dodano: 2009-01-17, 11:11 ]
Sposobem podanym w tym temacie udało mi się bez większych problemów odblokować moją vdo dayton ms 2000. Sposób został wskazany przez użytkownika Hukkle'a i mirko1. Dla potomnych :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11