Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
SmartGPS SG735
Autor Wiadomość
quexiada
azymut


Dołączył: 08 Sie 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-08-08, 12:55   SmartGPS SG735

Rozważam zakup urządzenia SmartGPS SG735 w wersji z mapą MapaMap TOP za 399 pln. Chciałabym potem doinstalować AutoMapę Europa. Czy ktoś już eksperymentował z tym urządzeniem? Bardzo proszę o wskazówki oraz informację czy da się to zrobić?
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2011-08-17, 11:22   

Urządzenie jest fajne i dość mocne jak na tego producenta. Ma mocny procek który sobie z każdą mapą poradzi i ma sporo pamięci ramm. Bez problemu będzie współpracować z Automapą tylko pamiętaj by ją instalować raczej na karcie sd tylko nie żałuj i kup wydajną class 4 bo danych będzie sporo do przetrawienia. Uninkiesz w ten sposób spowolnienia czy czkania programu. Ale czy tak będzie tego nie wiem na 100%.

Szukałem by tę wersję obejrzeć ale oczywiście nie ma w sklepach.
 
 
gnom
azymut


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 4
Wysłany: 2011-09-03, 21:45   

A ja właśnie kupiłem to urządzenie w miejsce zdechłego Larka 35.0 i coś jest bardzo nie tak.

Dołączona do urządzenia MapaMap Top SD 7.0.1 strasznie się ślimaczy. GUI reaguje z opóźnieniem, listy przewijają się jakby chciały, a nie mogły, na wszystko trzeba czekać. Fakt, że samo obliczanie trasy idzie piorunem, ale co z tego, skoro na samą myśl, że muszę ją wcześniej wstukać i po każdym stuknięciu czekać na reakcję, to już wolę iść piechotą.

Lark był szybszy. Co prawda kartę też miałem szybszą - Sandisk Extreme III, a do Smarta był wrzucony jakiś GoodRAM, ale skoro producent rozprowadza mapę na takiej karcie, to chyba powinna być wystarczająca? Innej nie mogę sprawdzić, bo licencja jest "przywiązana" do karty i gdy przekopiuję mapę na inną, to nie mogę jej aktywować, bo się SN nie zgadza.

Tu jest krótki filmik ilustrujący moje problemy. Proszę ekspertów od MapyMap - rzućcie okiem, czy to tak powinno wyglądać na sprzęcie z nienajgorzymi przecież bebechami? I czy to jest podstawa do zwrotu urządzenia?
_________________
MapaMap @ Lark FreeBird 35.0 <- Lark zdechł
TrekBuddy @ Sony Ericsson C702
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2011-09-04, 06:19   

Masz jakieś dziwne kodeki - niczym go nie moge otworzyć

Może wyłącz animacje menu
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
gnom
azymut


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 4
Wysłany: 2011-09-04, 07:23   

"Masz jakieś dziwne kodeki"
x264 baseline profile. To się powinno otworzyć praktycznie we wszystkim, z Androidami i ajFonami włącznie. Może u Ciebie wystąpił jakiś błąd podczas pobierania, bo sam plik jest na pewno OK - przed chwilą go pobrałem i sprawdziłem na pececie i na Xperii.

"Może wyłącz animacje menu"
Od początku były wyłączone.

[ Dodano: 2011-09-06, 13:23 ]
Ponawiam prośbę: czy ktoś mógłby porównać mój klip z własnymi doświadczeniami z MapąMap - czy tak powinna wyglądać praca na wersji 7.0? Zwrócić urządzenie, czy czekać na aktualizację softu? Pomoc techniczna firmy SmartGPS bynajmniej nie jest pomocna - jak do tej pory w odpowiedzi na obszernego maila z opisem problemu dostałem jedynie polecenie skalibrowania ekranu :shock: :-? :-/
_________________
MapaMap @ Lark FreeBird 35.0 <- Lark zdechł
TrekBuddy @ Sony Ericsson C702
 
 
inox84
azymut


Dołączył: 24 Wrz 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-09-24, 14:44   

gnom napisał/a:
Proszę ekspertów od MapyMap - rzućcie okiem, czy to tak powinno wyglądać na sprzęcie z nienajgorzymi przecież bebechami? I czy to jest podstawa do zwrotu urządzenia?


Witaj. Też posiadam SG735. MM w wersji 7.0.2 instalowałem/używałem też na 3 innych urządzeniach Lark 43.1, Lark 43.2, Manta GPS-060 Easy Rider. Na każdym z pozostałych - pomimo gorszych parametrów sprzętowych - śmigała. Zauważ jednak, że SG735 - w przeciwieństwie do znakomitej większości innych nawigacji - pracuje pod Windows CE 6.0, a nie 5.0. Inne aplikacje (np. bluetooth po sparowaniu z tel.) chodzą sprawnie na SG735. Myślę, że to wina połączenia MM z WinCE 6.0... Czy ktoś ma podobne spostrzeżenia z innych nawigacji opartych o ten system i MM 7.0.2? Zobaczymy, co przyniesie MM 7.1.X.
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2011-09-25, 11:40   

Mamy już po woli wysyp aktualizacji do 7.1.x i ciekawe jak to będzie chodzić bo mi na winCE nowy program chodzi bardzio szybko a przy wyłączonych animacjach dosłownie zero opóźnień.

W Smarcie jest to pewnie wina windowsca ce 6.0 bo starsze wersje mm mają z nim problem.
 
 
sephot
Waypoint
0.0


Dołączył: 04 Paź 2013
Posty: 17
Skąd: szczecin
Wysłany: 2013-10-04, 10:56   

Witam
Proszę wybaczyć jeśli dla kogoś moje pytanie będzie oczywiście proste ale potrzebuje pomocy przy nawigacji SG735, w jaki sposób mogę ją odblokować oraz jak zainstalować do niej jakąś mape może być mm lub Automapy ? Będę wdzięczny za jakieś linki i podstawowe informacje dla zielonego kolegi. Szukałem na forum ale pod tagiem 735 nie wiele znalazłem.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2013-10-04, 11:19   

Program nawigacyjny - jak masz w opcjach urządzenia wybór programu nawigacyjnego, to instaluj go na SD wg poradników w działach o programach nawigacyjnych i wybierz go.

Odblokowanie to szerokie pojęcie - zobacz http://www.my-navia.pl/vi...p=200108#200108

Można albo uruchamiać explorer.exe zamiast programu nawigacyjnego, albo alternatywny pulpit spod "nawigacja" lub podstawić inny panel pod na przykład ikonę uruchamiająca multimedia...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 9