Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-06-20, 20:09
Telesystem 8600 - odblokowanie, inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
szlachcic
azymut


Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 3
  Wysłany: 2011-04-07, 23:15   TS 8600 PND - jak odblokować?

Witam! Jestem tu nowo zalogowany, chociaż jako gość od dawna przeglądam to forum. Szukam i tu i gdzie indziej i jakoś nie mogę znaleźć informacji o możliwości odblokowania tego cudeńka. Jest to TeleSystem. Ktoś z serwisu Ale...ro zaproponował mi za jedyne kilkadziesiąt zeta odblokowanie mi tego, ale chce on zobaczyć PrtScr plików z nawigacji. Czyli jest metoda poprzez zmiany nazw plików lub katalogów. Jako że nie jestem pewien, co i jak, to prosiłbym o sugestie... Pozdrawiam cierpliwych, którzy będą chcieli mi pomóc.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 28
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-04-08, 00:16   

podstawiasz explorer.exe zamiast programu nawigacyjnego
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
szlachcic
azymut


Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 3
  Wysłany: 2011-04-09, 01:59   

Hmmm... Rozumiem "explorer.exe" na karcie SD? Tak? Jeśli o to chodzi, to nie działa. Wyszukiwanie nawigacji poprzez ActiveSync nie wykrywa urządzenia. Zapora wyłączona - blokowanie portów nie ma tu wpływu. Proszę o sugestie, co mogę dalej uczynić?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2011-04-09, 07:03   

dasior591 napisał/a:
podstawiasz explorer.exe zamiast
szlachcic napisał/a:
Rozumiem "explorer.exe" na karcie
Nie rozumiesz.
Wywalasz plik exe programu nawigacyjnego, a w jego miejsce dajesz plik explorer.exe z apteczki pod taką nazwą, jaka miał wywalony plik.
Oczywiście, nie wywalasz do kosza
_________________

 
 
szlachcic
azymut


Dołączył: 07 Kwi 2011
Posty: 3
  Wysłany: 2011-04-09, 23:39   

Eureka! Tego trzeba mi było: "wytłumaczyć, jak krowie na granicy". Powyższa rada była wystarczająco dobra. Mam piękny WinCE na mojej nawigacji. Kolega jacekp1313 ma u mnie beczkę piwa! Lubisz piwo? Oczywiście kolega dasior591 też zasługuje na pochwałę, ale zbyt ogólnikowo mi to przekazał, a ja jestem typowym laikiem w "polepszaniu " nawigacji i potrzebna mi była taka instrukcja, jaką mi przekazał jacekp1313. Dzięki!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2011-04-10, 09:58   

Dobre piwo nie jest złe - ale mam łącze bezprzewodowe i jak prześlesz przez neta to sie rozleje :lol:

Dzięki za potwierdzenie tego sposobu - dodałem do listy http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3910
_________________

 
 
jurc
azymut


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-06-18, 19:44   

Podtrzymuje temat: Jeśli można to jaki plik wywalamy(nazwa) i na jaki explorer(mam XP) wymieniamy? Wczoraj dostałem TS 8600 z zapewnieniem, że Windows jest odblokowany, ale nie dostałem żadnej instrukcji i błądzę jak ta ciamajda. Podłączyłem do komputera najpierw cały GPS, a później kartę, ale w obydwu przypadkach nie widać folderu WindowsCE, a jakikolwiek plik wykonawczy nie chce się uruchomić. Nie mam połączenia na ActiveSync, ale mam przegląd folderów i plików na Total Com. Powiedzcie co dalej z tym fantem, albo skierujcie do jakiegoś źródła.
jurc
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-06-18, 20:03   

Idąc tropem wcześniejszych podpowiedzi - należy zlokalizować plik exe na karcie pamięci (może to być np. mobilenavigator.exe) i podstawić zamiast niego swój plik, czyli np. explorera CE (oczywiście zmieniając mu nazwę na taką, jak miał oryginalny plik). Oryginału nie kasuj, tylko dopisz mu coś do nazwy.
Explorera znajdziesz w Forumowej apteczce.
 
 
 
jurc
azymut


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-06-18, 21:37   

Dziękuję bardzo!!
WinCe już chodzi. Teraz będę się przymierzał do aktualizacji mapy.
Ze swej strony w podziękowaniu mogę wysłać tarninówkę, ale ... dopiero za dwa lata, bo przed chwilą ja zlałem z balonu(a ponoć wg fachowców, najlepsza jest po dwóch latach).
jurc
 
 
tygrysko
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 5
  Wysłany: 2011-07-27, 00:05   Telesystem 8600 - odblokowanie, inny program nawigacyjny

Witam! Kupiłem nawigację TeleSystem 8600 na wind 5 ce i mapą Navigo9,ale ta mapa jest do bani i chcałbym zmienić na Igo 8.Dodam że to moja pierwsza nawigacja i nie wiem jak się do tego zabrać,a na forum nie znalazłem takiej porady.
Mam ściągnietą paczkę mapy igo8 wersja 8.3.4,ale po załadowaniu ją na kartę nic się nie dzieje nawigacja nie widzi mapy.
Liczę na wasze wskazówki......
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-07-30, 19:15, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
wiman 
GPS instruktor



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 11 Lut 2011
Posty: 831
Wysłany: 2011-07-27, 08:54   

tygrysko, Igo8 to program a nie paczka map.Mapa to plik, który kopiujemy do content/map w programie nawigacyjnym.Zdaje síe, że Nawigon9 to też program a nie paczka map, czy mapa, a to różnica.
To właściwie o co chodzi?
 
 
arturx 
Waypoint


Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 86
Wysłany: 2011-07-27, 10:04   

tygrysko mam nadzieje że odblokowałes tą navi zanim zadałes pytane. A jak zainstalowac igo, to wszystko masz tu na tym forum. np: iGO Primo - Poradnik - instalacja, konfiguracja, problemy..
 
 
 
tygrysko
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2011
Posty: 5
Wysłany: 2011-07-28, 09:53   

navigacja jest odblokowana, ściągnięty jest cały program z mapą (Nawigacja IGO8 ver.8.3.4.117940 PL)
chodzi o to żeby zamiast programu Navigo był IGO8 bo ten pierwszy jest bardzo niedokładny i nie posiada wielu dróg,nawet po aktualizacji jest ich nie ma.
A może coś innego proponujecie??
 
 
n4d01 
Navi Expert


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 18 Cze 2008
Posty: 311
Wysłany: 2011-07-28, 11:03   

Poza naszymi granicami: Igo, po naszym dziurawym kraju: MapaMap
_________________
"chińczyk" MT-4302B
Garmin Nuvi 3590->3490
Garmin Montana 600
 
 
arturx 
Waypoint


Dołączył: 28 Wrz 2008
Posty: 86
Wysłany: 2011-07-28, 12:46   

tygrysko napisał/a:
A może coś innego proponujecie??
iGO primo v1.2 (9.2.0.191493) (May11 2011) + [MAPA] Navteq 2011.Q1 i/lub [MAPA] TeleAtlas 2010.Q4
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11