Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Sahem
2011-07-21, 18:00
S 480 i Automapa
Autor Wiadomość
Dunkej
Waypoint


Dołączył: 19 Maj 2013
Posty: 20
Wysłany: 2014-05-15, 19:00   Mio Spirit 480

Witam mam taki problem gdyz poza instalowaniu i uruchomieniu automapy zatrzymuje sie na tym 1 wejsciu do automapy te niebieskie tło

Korzystam z tego poradnika ostatni DL
http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9602
Wysłany: 2014-05-15, 19:02   

Cytat:
Zajrzeć do "FAQ - AutoMapa" (jest o problemach z płynnościa i zawieszaniem),
http://www.my-navia.pl/vi...p=430133#430133
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Dunkej
Waypoint


Dołączył: 19 Maj 2013
Posty: 20
Wysłany: 2014-05-15, 23:10   

Nic nie ma na ten temat tam.Prosze o pomoc :|
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 402
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2014-05-15, 23:35   

Dunkej
Sformatuj porządnie karte i poczytaj tu http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9602
Wysłany: 2014-05-16, 06:54   

Dunkej napisał/a:
Nic nie ma
Naucz sie czytania ze zrozumieniem
W FAQ - AM jest link do wątku o płynności AM, a w nim taki fragment: quote="jacekp1313"]Wczoraj kolega przyniósł nowego Modecoma MX2 z kartą SanDisk SDHC 4GB class 6 i chciał na próbę kilka programów.
Na początek AM 6.11e PL. Zainstalowana na karcie (patch przed instalacją), pierwsze włączenie i zwis[/quote]A dwie linijki niżej jest rozwiązanie...
Miłej lektury
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mlynkov 
azymut


Dołączył: 22 Cze 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-06-22, 22:51   

Witam,
Obiecałem koledze zainstalować nową wersję automapy na jego nawigacji (mio spirit 480), dodam, że już kilkukrotnie na różnych urządzeniach udawało mi się to robić z powodzeniem. Niestety ta nawigacja jest strasznie oporna, gdy ją dostałem była już wcześniej zainstalowana stara wersja automapy, działała ze skryptem włączającym ją zamiast oryginalnej mapy. Po zainstalowaniu wersji 6.17a EU automapa się załącza, pokazuje się ostrzeżenie, które pomijamy i podczas ładowania mapy program się zawiesza. Po kilku godzinach walki, ponownego ściągania am, patchowania itp. robi się to samo. Po próbie uruchomienia jej przez http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28107 dzieje się to samo, ale po powitaniu nas przez Hołka. Po kilku dobrych godzinach szukania i kombinowania skończyły mi się pomysły, czy ktoś mógłby mi pomóc?

Edit:
Dodam jeszcze że ta sama wersja po spatchowaniu działa bez problemu na nawigacji goclever 520.
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 402
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2015-06-22, 23:06   

mlynkov napisał/a:
czy ktoś mógłby mi pomóc?

W pamięci wewnętrznej, w katalogu głównym "My Flash Disk" tworzą się dwa małe pliki AutoMapa.info oraz AutoMapa.info.bak, pozostałość po poprzedniej AutoMapie - należy usunąć obydwa. Wtedy "świeża" AM odpala bez żadnych problemów.
 
 
mlynkov 
azymut


Dołączył: 22 Cze 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-06-23, 02:38   

Dziękuję bardzo za pomoc przy załatwieniu sprawy, dodam tylko, że po usunięciu tych plików dalej nie działało, bo znajdował się tam jeszcze trzeci plik o jeszcze dłuższej nazwie. Ale po jego pozbyciu się automapa chodzi jak nowa. Piwo dla tego Pana jak najbardziej zasłużone. Ani nie wiesz ile ja siedziałem godzin przy wypytywaniu wujka google, oraz wyszukiwarki na my-navia.....
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 402
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2015-06-23, 16:38   

mlynkov napisał/a:
Ani nie wiesz ile ja siedziałem godzin przy wypytywaniu wujka google, oraz wyszukiwarki na my-navia

Kiepsko coś szukałeś :mrgreen: . Identyczne posty wysłałem jakiś czas temu w temacie Mio Spirit 670 oraz Mio S600.Te navi mają bardzo podobny soft.
Pisałem o usunięciu 2 plików, bo trzeci tworzy się na karcie, a Ty widocznie instalowałeś AM w pamięci wewnętrznej
Mimo wszystko cieszę się, że mogłem pomóc...
 
 
mlynkov 
azymut


Dołączył: 22 Cze 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-06-24, 08:19   

Bodek63 napisał/a:
Pisałem o usunięciu 2 plików, bo trzeci tworzy się na karcie, a Ty widocznie instalowałeś AM w pamięci wewnętrznej

No akurat AM instalowałem przez czytnik kart pamięci - ciężko byłoby zainstalować w pamięci wew. A co do szukania widocznie wybierałem złe tematy :)
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 265
Wysłany: 2017-02-04, 17:01   

Witam

Posiadam model S480 wszystko pięknie odblokowana uruchamia się AM i wisi na ekranie startowym AM, próbowałem wszystkiego podmieniałem karty instalowałem różne AM oraz wrzucałem gotowce i nic na każdym wisi tak samo co może byc nigdy takiego problemu nie miałem.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2017-02-05, 09:18   

1. Przeniosłem z wątku " FAQ Mio Spirit Odblokowanie wszystkich modeli S480-S687-...." - problem dotyczy współpracy AM z S480, a nie odblokowania

2. Jeżeli próbowałeś wszystkiego, to juz nic więcej nie da się zrobić .
Chyba, że to tylko figura retoryczna - wówczas zapraszam do uważnej lektury bieżącego wątku oraz tematu o przyspieszaniu Automapy
_________________

 
 
mnieteczek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 60
Wysłany: 2017-02-06, 10:22   

Maniek91 napisał/a:
Witam

Posiadam model S480 wszystko pięknie odblokowana uruchamia się AM i wisi na ekranie startowym AM, próbowałem wszystkiego podmieniałem karty instalowałem różne AM oraz wrzucałem gotowce i nic na każdym wisi tak samo co może byc nigdy takiego problemu nie miałem.


Podłącz mio do kompa i wykasuj z katalogu głównego urządzenia (nie karty)pliki związane z automapą,powinny być dwa,potem odpal automape ,musi ruszyć.
 
 
Maniek91 
Navi Expert


Dołączył: 18 Cze 2011
Posty: 265
Wysłany: 2017-04-04, 23:05   

witam.
Mam problem z Mio odblokowałem nawi naciskam na AM uruchamia się i wczytuje mapę i się zawiesza i nic nie idzie
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2017-04-05, 07:16   

Zajrzyj do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28980 (poprawa płynności)
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10