Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Sahem
2011-07-21, 18:00
S 480 i Automapa
Autor Wiadomość
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-07-21, 18:57   

masz zainstalowana Am na karcie? sciagnij to i wypakuj skopiju caly folder na karte Auto zainstaluj Am na karcie Karte wkladasz do urzadzenia, przelaczasz na RESET, przelaczasz na ON i Dziala
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
pawel29b
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-07-21, 20:41   

Tak własne zrobilem. i nie działało. A jak Ja odblokować?
_________________
Mio S 480
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-07-21, 21:12   

masz folder z linku ktory podalem na karcie?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2011-07-21, 22:40   

Tu poszukaj i ściągnij autostart do AM Spirit Navman:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28107

I potem zrób po kolei jak w opisie:

1. Mamy na karcie wgraną Automapę
2. Wchodzimy na kartę SD i nazwę katalogu "Automapa EU" zmieniamy na "Automapa"
3. Otwieramy ten katalog i szukamy pliku "Wceam" i zmieniamy jego nazwę na "Automapa"
4. Kopiujemy autostart na kartę (dwa pliki)
Po Resecie powinna startowac AM , a po jej zakonczeniu pokazują sie 2 przyciski: Restart i OFF.
Po przesunieciu suwaka na OFF i naciśnięciu ikony OFF : standby.

pozdr
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
joniec 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 9
Wysłany: 2012-01-19, 18:42   

Witam!
Właśnie zakupiłem mio 480. Więc chciałem wgrać automapę na niego,niestety AM nie wykrywa mi żadnych satelit :-(
Robiłem wszystko tak jak było napisane czyli:
- instalacja AM na karcie.
-spatchowanie jej
-wgranie na kartę autoAMplus2
-zmiana Nazwy folderu na default(jak nazwię go Automapa, to AM nie chce startować w ogóle)
-zmiana nazwy pliku .exe na auto
Automapa działa, tylko nie wykrywa/wyszukuje żadnych satelit co mnie bardzo martwi.
Jest port auto i 57600bps, moglibyście mi powiedzieć co robię nie tak?
Z góry dziękuję za odpowiedź.(Tak czytałem wcześniejsze posty tylko niestety w dalszym ciagu to nie działa :-( )
Ostatnio zmieniony przez joniec 2012-01-19, 19:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kropka 
Waypoint
kropka


Wiek: 46
Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 112
Skąd: bratyslawa
Wysłany: 2012-01-19, 19:35   

Cytat:
Jest port auto

zmień na port 2 i pod chmurkę i powinno działac :-)
_________________
MIO SPIRIT 487 PL TMC
 
 
joniec 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 9
Wysłany: 2012-01-19, 19:51   

kropka,
niestety pod chmurką pisze : "nie można uzyskać dostępu do GPS(COM2)"
Niestety, nie wiem już czy to wina AMczy moja :-( choć próbowałem 2 wersje i nadal to samo :-|
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2012-01-19, 21:33   

W niektórych Mio w tle działa proces blokujący port GPS.
Zrób dokładnie tak, jak pisze Foto w pierwszym poście (Modele: S480 , S487 , S502 , S670 , S680 , S685 , S687)
Otwórz plik auto.mscr i dopisz do niego (przed wierszem Run ("\Storage Card\Automapa\automapa.exe") )wiersze
Kod:
kill("spirit.exe")
Sleep(300)



P.S. Przeniosłem z "FAQ Mio Spirit Odblokowanie wszystkich modeli S480-S687"
_________________

 
 
joniec 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 9
Wysłany: 2012-01-20, 17:32   

Wszystko zrobiłem tak jak mi pisaliście :-) (Bardzo Dziękuję za Pomoc) zamiast auto ustawiłem port 8, ponieważ na innych wyskakiwał ten sam błąd :cry: :
"nie można uzyskać dostępu do GPS(COM*)"
gdy ustawiłem na ten port 8 pojawiło się okienko wyszukiwanie Satelit(czy coś takiego, dodam też, że gdy ustawie port na auto takiego okienka nie ma) i nadal nie potrafi ich znaleść, dodałem też:
kill("spirit.exe")
Sleep(300)
do pliku auto.mscr.
Jutro wyjezdzam do Niemiec, więc narazie nie bede miał czasu, jednak po powrocie sprobuje zainstalować jakieś wcześniejsze wersje AM może to coś w końcu da.
Jeszcze raz z Góry dziękuję za POMOC ;-) .
 
 
Rumun1983
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Cze 2011
Posty: 7
Wysłany: 2012-01-23, 06:58   

Koledzy, co to znaczy żeby skopiować na kartę dwa pliki autostartu? Odblokowałem nawigacje, wgrałem automape 6.10 zmieniałem nazwę katalogów ale AM nie działa. Co dziwne AM 6.1 działa poprawnie a jak zainstaluje 6.10 to sie nie uruchamia. Piszecie żeby zmienić nazwę pliku wceam ale ja nie mam takiego pliku w katalogu AM.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2012-01-23, 07:24   

Rumun1983 napisał/a:
zmienić nazwę pliku wceam ale ja nie mam takiego pliku w katalogu AM.
Zainstaluj poprawnie, bez dodatków na WinCE
Rumun1983 napisał/a:
co to znaczy żeby skopiować na kartę dwa pliki autostartu?
Ściagasz, rozpakowujesz, kopiujesz http://windows.microsoft....and-drop-method
_________________

 
 
AtraX 
azymut


Wiek: 43
Dołączył: 04 Mar 2008
Posty: 3
Wysłany: 2012-08-02, 11:12   Mio Spiryt 480 brak sygnału GPS po wyjściu z uśpienia

Witam,

MIO Spiryt 480 + Automapa 6.10.
Od jakiegoś czasu dzieje się tak, że jak włączę navi po uśpieniu nie może znaleźć sygnału GPS. Wyłączenie i ponowne włącznie GPS w AM nie pomaga. Jeżeli wyjdę z AM i uruchomię MIO MAP też nie widzi sygnału GPS podobnie inne programiki. Dopiero jak zdobię reset programy widzą GPS i jest ok do czasu uśpienia ponownego NAVI. Ostatnio co aktualizowałem to AM ale było to jakiś czas temu a problemy zaczęły się może tydzień temu.
Miał ktoś może podobne problemy? Sprzęt czy soft? Czy oddać na gwarancji?

--
Pozdrawiam,
AtraX
 
 
konrad1559 
Waypoint


Dołączył: 19 Gru 2011
Posty: 75
Wysłany: 2012-08-02, 11:28   

Przed wyłączeniem navi wyłączaj program nawigacyjny

[ Dodano: 2012-08-02, 11:29 ]
Sprawdź programem VisualGPS czy dobrze działa GPS
_________________
MIO M400+AutoMapa 6.11
 
 
 
AtraX 
azymut


Wiek: 43
Dołączył: 04 Mar 2008
Posty: 3
Wysłany: 2012-08-03, 09:58   

Głupie to co prawda, ale sprawdziłem, po włączeniu AM nie widzi sygnału, podobnie programy do sprawdzania GPS. Coś jest nie tak ale nie wiem co. Coś jak by wyłączało GPSa po przejściu w stan uśpienia a potem się już nie włącza. Może źle się wyraziłem z tym uśpieniem chodziło mi o suwak w pozycji OFF. Po ponownym włączeniu navi nie widzi sygnału GPS.
Profilaktycznie zaktualizowałem również oryginalny soft MIO, na ustawieniach fabrycznych jest tak samo :( po resecie działa ok, suwak na off, wyłącza się suwak na on włącza się MIOMAPA ale nie widzi sygnału GPS :( .... serwis?
--
Pozdrawiam,
AtraX
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18774
Wysłany: 2012-08-03, 12:13   

Suwak wyłącznika masz trzypozycyjny, czy RESET w oddzielnym miejscu?
jeśli trzypozycyjny, to jest (funkcjonalnie) ON - UŚPIENIE - OFF (czyli reset)

Bo nie za bardzo wiem, po czym sygnał znika - po wyłączeniu, resecie, czy czuwaniu
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 12