Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Sahem
2011-07-21, 17:00
S 480 i Automapa
Autor Wiadomość
pawel29b
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-07-21, 16:05   S 480 i Automapa

Witajcie!
Zrobiłem wszystko jak w linku poniżej a auto mapa nadal nie odpala :-(
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=24097
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-08-10, 11:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-21, 16:13   

To, że nie odpala niewiele mówi. Jakieś błędy? Jaka nawigacja?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-07-21, 16:17   

pawel29b napisał/a:
Zrobiłem wszystko jak w linku poniżej a auto mapa nadal nie odpala

Ale jesteś wylewny, wyobraź sobie ja zrobiłem wszystko jak w linku powyżej i mi nadal AutoMapa odpala. ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
pawel29b
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-07-21, 16:34   

po właczeniu nawigacji odpala seryjna mapa.
Mio Spirit 480
 
 
JERZY62 
Waypoint
brak



Pomógł: 3 razy
Wiek: 72
Dołączył: 22 Gru 2010
Posty: 162
Skąd: małopolska
Wysłany: 2011-07-21, 16:45   

pawel29b napisał/a:
po właczeniu nawigacji odpala seryjna mapa.
Mio Spirit 480

Kolego a odblokowaleś navi jeśli nie to próżny twój trud
_________________
MIO C720
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-21, 16:47   

I to prawidłowy objaw jeśli nawigacja jest nieodblokowana i nic przy niej nie majstrowałeś. AutoMapa na Mio S480 bez majstrowania nie ruszy. Poczytaj odpowiednie wątki w dziale Mio, tam wsio jest opisane co i jak.

Ps.
Przeniosłem z działu AutoMapa bo raczej problem leży nie po stronie oprogramowania.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
pawel29b
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-07-21, 17:20   

Zacytuje "Foto"

"2.Odblokowanie Spirit Navman:

Po włączeniu nawigacja , zanim wystartuje originalne oprogramowanie, sprawdza i startuje automatycznie scieżkę Storage Card\default\auto.exe . Storage Card = karta pamięci.
Tworzymy na karcie pamieci (Micro-SD) katalog "default" i w nim umieszczamy plik który nazywamy "auto.exe" i analogicznie auto.exe to może być skrypt, plik startowy panela albo programu nawigacyjnego.

Ten sposób wykorzystują 2 moje panele Blue i Spirit.


W Spirit Navman funkcjonuje też metoda znana z serii Mio Moov ,która różni się tylko tym, że katalog utworzony na karcie nazywamy tak jak hardware kod urządzenia.
Nazwa ta jest w pamięci nawigacji , w pliku device.xml w linijce
<hardware><type>......


Modele: S480 , S487 , S502 , S670 , S680 , S685 , S687
plus wszystkie Mio serii S kupione na zachodzie i takze V505TV, V570TV i V575TV.
"



Nic z tego nie rozumien


jak utwaorzyc plik auto.exe

Skrypt?
Ostatnio zmieniony przez pawel29b 2011-07-21, 17:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-07-21, 17:33   

jakiego odblokowania uzywasz ?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
pawel29b
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-07-21, 17:36   

pierwszego;

Po włączeniu nawigacja , zanim wystartuje originalne oprogramowanie, sprawdza i startuje automatycznie scieżkę Storage Card\default\auto.exe . Storage Card = karta pamięci.
Tworzymy na karcie pamieci (Micro-SD) katalog "default" i w nim umieszczamy plik który nazywamy "auto.exe" i analogicznie auto.exe to może być skrypt, plik startowy panela albo programu nawigacyjnego.
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-07-21, 17:38   

nie bardzo rozumiem tu masz tylko instalacje AM a odblokowanie ?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
pawel29b
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-07-21, 17:42   

Rzecz w tym ze ja kompletnie nic nie rozumiem. Syn miał mi to zrobić ale wyjechał do prazy za granice i sam musze sie z tym uporać. mogli byście mi to wytłumaczyć krok po kroku jak małemu dziecku?
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-07-21, 17:44   

czyli tak krok 1 odblokowanie nawigacji krok 2 instalacja am i w droge podaj model nawigacji jaka posiadasz
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
pawel29b
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-07-21, 17:45   

Mio Spirit 480
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2011-07-21, 17:48   

masz wejscie na micro sd bo z tego co wiem to tylko 487 ma wejscie na micro sd
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
pawel29b
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Lip 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-07-21, 17:50   

ja tez mam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11