Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
43.2 problemy z działaniem / uruchomieniem
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2011-08-29, 12:00   

Spróbuj przywrócić rejestr: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25595

No i pisz i dzwoń koniecznie do serwisu Larka
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Joker_2007 
azymut


Dołączył: 30 Lip 2011
Posty: 4
Wysłany: 2012-01-24, 19:26   

Jak obiecałem powracam z wiadomościami. Dziś otrzymałem przesyłkę od Lark'a Po 3 miesiącach czekania nie naprawili nawigacji lecz wymienili na nową w wersji 43.3 tym samym wróciło moje zaufanie do firmy. Nie mniej należy mieć świętą cierpliwość do serwisu :) Oczywiście nic nie płaciłem.
 
 
luki05
azymut


Dołączył: 21 Cze 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-06-21, 18:24   Dziwny problem z uruchamianiem

Witam.
Mam problem z larkiem 43.2, mianowicie nie zawsze (a raczej rzadko) chce się włączyć.
Jak jest włączony, gdy przytrzymam krótko przycisk zasilania to przechodzi w stan uśpienia i wtedy za każdym razem mogę go normalnie włączyć, no chyba że padnie bateria i wtedy zaczynają się problemy. Po ładowaniu urządzenie nie chce się włączyć. Czasami załapie po kilku naciśnięciach przycisku zasilania a czasami nawet kilkaset nie pomaga. To samo się dzieje po wyłączeniu poprzez dłuższe przyciśnięcie przycisku zasilania jak i po wduszeniu reset.
Czy ktoś się orientuję co może być przyczyną takiego zachowania?

Pozdrawiam
 
 
arche89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Maj 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-05-11, 08:53   

Przepraszam za odkopanie wątku.
Mam taki sam problem z Lark 43.2 LM. Wywaliłem wpisy z rejestru Launch50 i zawiesza się na pasku postępu. Po podłączeniu do PC mogę przeglądać zawartość przez ActiveSync i rejestr przez CeRegEditor. Po wprowadzeniu zmian w rejestrze i soft resecie zmiany znikają.

Mógłby ktoś coś poradzić?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18889
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-05-11, 09:48   

Uśpij, potem wyłącz. Czasem działa.

[ Dodano: 2014-05-11, 10:53 ]
P.S. Przeniosłem z "Lark 43.3 » Problemy po zmianach wpisów w rejestrze"
_________________

 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2014-05-11, 11:17   

arche89 napisał/a:
Po wprowadzeniu zmian w rejestrze i soft resecie zmiany znikają.


coś mi świta ale mogę się mylić miałem Larka 43.2 i niestety pewnych rzeczy się w nim nie przeskoczyło..naniesione zmiany znikały po restarcie :) on się odbudowuje do ustawień fabrycznych
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
arche89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Maj 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-05-15, 21:10   

Uśpienie i wyłączenie nie pomaga. Próbowałem hard reset na nóżce 11 i 12 (ma kość samsung) ale też nie pomogło. Dalej zatrzymuje się na ekranie ładowania. Rozładowałem ją do końca, nawet dioda nie mrugała przy próbie włączenia.

Te ustawienia fabryczne to są ustawienia jakie ja zrobiłem z poziomu winCe przed resetem...

Na nóżce 9 do GND też nie działa HR (Sprawdziłem kod kości: Samsung K9G8G08U0A).
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2014-05-16, 06:07   

A co wpisałeś do Launch 50?
Może da się podstawic jakis plik pasujący do wpisu?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
arche89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Maj 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-05-20, 19:18   

Problem w tym, że całkowicie go skasowałem.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9634
Wysłany: 2014-05-20, 19:24   

Masz nadal połaczenie z kompem? Jak tak, to weź explorer.exe i zmień mu nazwe na taką, jaka była wskazana w Launch50 i skopiuj tam, gdzie był tamten plik
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
arche89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Maj 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-05-22, 20:40   

Nie skasowałem pliku, tylko wpis w Rejestrze. Dlatego jest trudniej to naprawić. Nie pamiętam nazwy pliku (było na pewno Launch, ale w odmianie Launcher lub coś podobnego). Najgorsze jest to, że jak próbuję ustawić jakikolwiek nowy wpis w rejestrze, to po uruchomieniu znika.
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2014-05-23, 16:42   

Cytat:
Najgorsze jest to, że jak próbuję ustawić jakikolwiek nowy wpis w rejestrze, to po uruchomieniu znika.


a co ja pisałem wyżej ?? :mrgreen:
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
arche89
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Maj 2014
Posty: 5
Wysłany: 2014-05-26, 00:13   

pionaj napisał/a:
Cytat:
Najgorsze jest to, że jak próbuję ustawić jakikolwiek nowy wpis w rejestrze, to po uruchomieniu znika.


a co ja pisałem wyżej ?? :mrgreen:


Tak, wiem. Chciałem to zaznaczyć koledze wyżej :)

Tak więc, czy macie jakieś jeszcze pomysły?
 
 
bambam 
azymut
master of universe


Wiek: 40
Dołączyła: 13 Maj 2013
Posty: 1
Skąd: syrius galaxy
Wysłany: 2015-07-21, 19:30   

Podpinam się pod temat i go odkopuję :evil: :evil: :evil:

Od jakiegoś czasu lark startuje długo nawet 5 minut widać ekran startowy i pasek ładowania systemu.. ktoś coś wie na taki temat? ktoś się spotkał z takim zwyrodnieniem ?? :?:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9