Ogłoszenie | Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN
|
43.2 problemy z działaniem / uruchomieniem |
Autor |
Wiadomość |
danwis
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2009-12-04, 21:55 lark 43.2 problemy po resecie
|
|
|
witam!
Mam problem z nawigacją lark 43.2 . Chciałem w nią wgrać z karty sd 2 gb niemiecką mapę i w pewnym momencie nawigacja się zawiesiła i żeby ją "pogonić" zresetowałem ją i po włączeniu okazało się, że nie czyta żadnej mapy, tak jakby nic nie było w tej nawigacji. Dziwne jest to, że niby pokazuje foldery z mapą, ale na tym się kończy, bo żadnej czynności nie mogę zrobić. Ekran podzielony jest na dwie części - z lewej strony wyświetla "folder" karty, a z prawej strony "folder" nawigacji - tzn pokazuje niby co jest wgrane i powinno to grać, ale niestety nie działa. Co zrobić żeby powrócić do wersji podstawowej nawigacji. Proze o pomoc :) Monika
[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2009-12-04, 23:42 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Przeniosłem z działu MapaMap » Instalacja aktualizacji Mapamap na LARK 50.1 |
Ostatnio zmieniony przez danwis 2009-12-05, 08:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS T700+NE

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18890 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2009-12-04, 23:45
|
|
|
Masz połączenie z komputerem - przez ActiveSync lub MobileDeviceCenter? Opisz, jakie masz foldery w nawigacji
Jak wygląda ten podzielony ekran? Zrób fotkę, jeśli możesz. Nie można tego programu wyłączyć?
Nie masz fabrycznego menu? |
|
 |
danwis
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2009-12-05, 08:41
|
|
|
Witam :)
Połączenie z komputerem mam przez ActiveSync. Foldery w nawigacji są następujące:
- OrionFlash
- Eph
- Seed
- Poly
- MapaMap
- MobileNavigator
- FileTransmittor.exe
- Orion.log
a po włożeniu do nawigacji karty sd ekran nawigacji dzieli się na dwie części ( widok tego jest na załączonym zdjęciu)
na karcie sd są te foldery:
- MapaMap
- Mapy
- Orion.log
Jak wyciągam kartę i chcę uruchomić nawigację pokazuj mi się komunikat :
ERROR. INSERT YOUR CART AND REBOOT YOUR DEVICE.
Jestem zupełnie zielona w zakresie nawigacji dlatego też mój język informatyczny jest bardzo ubogi. Mam jednak nadzieję, że się zrozumiemy :) dziękuję za odpowiedź i za samą chęć pomocy ) pozdrawiam :)
Zdjęcie0098.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 41 raz(y) 168,19 KB |
|
|
|
|
 |
aster1
Waypoint

|
Wysłany: 2009-12-05, 16:45
|
|
|
danwis napisał/a: | Jak wyciągam kartę i chcę uruchomić nawigację pokazuj mi się komunikat :
ERROR. INSERT YOUR CART AND REBOOT YOUR DEVICE. |
To proste ,w opcji menu głównego wyboru nawigacji masz zaznaczony file transmittor.exe i zaznaczony przy tym autostart.W tym przypadku należy wejść w ustawienia i zmienić scieżkę dostepu (wskazać program do uruchomienia pod pozycją nawigacja) i najlepiej odznaczyć auto start (natychmiastowy start aplikacji po uruchomieniu urządzenia).Jeżeli masz gps beż żadnych modyfikacji własnych to w scieżce dostępu są tylko dwie opcje do wyboru /mobilenavigator/mobilenavigator.exe lub file transmittor.exe.
Ten ostatni służy do kopiowania plików z karty do urządzenia i odwrotnie dlatego bez karty wyskakuje komunikat " ERROR. INSERT YOUR CART AND REBOOT YOUR DEVICE ".
Zrób tak-wyjmij kartę ,uruchom mawigację,wyskoczy komunikat ERROR. INSERT YOUR CART AND REBOOT YOUR DEVICE zamknij go i wejdz w ustawienia następnie w nawigacja i tam klikasz scieżkę dostępu i wybierasz katalog mobilenawigator otwierasz go i po otwarciu jest jeden pik o nazwie mobilenawigator.exe klikasz , i masz już wybraną sciezkę dostępu do nawigacji , a poniżej jest opcja autostartu 1 lub 0 zaznacz 0. i to tyle.A jeszcze jedno lark43.2 ma tylko 1gb pamięci ,nie da się przekopiować mapy o wielkości 2 gb do pamięci wewnętrznej.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
danwis
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2009-12-09, 20:54
|
|
|
dzieki jak za informacje to byla wina zle wgranej mapy czy moze ktos podac aktualne linki na automapa EU 5.5.3 bo wiekszosc tu tych map znajdujacych sa uszkodzone
pozd dzieki |
|
|
|
 |
paciek001
azymut paciek001

|
Wysłany: 2011-06-07, 16:15 43.2 problemy z działaniem / uruchomieniem
|
|
|
Też miałem problem jak w powyższym temacie, ale wyszedłem z tego korzystając z własnych kopii zapasowych. Uzupełniłem pliki do oryginału. Ruszyło. Niestety na krótko. Podczas ładowania baterii z zasilacza sieciowego Motorola pojawił mi się nagle błękitny ekran i kaplica. Ani w prawo, ani w lewo. Pod tym błękitem coś na ekranie klika ale nie wiem co. Nic to też nie daje. Cały czas błękit. Pomocy! Szkoda by mi był tego Larka 43.2LM, bo sprzęt O.K. a ja chyba przeszarżowałem. Pozdrawiam wszystkich kolegów na forum.
[ Dodano: 2011-06-07, 17:19 ]
Podczas ładowania baterii z zasilacza sieciowego Motorola pojawił mi się nagle błękitny ekran i kaplica. Ani w prawo, ani w lewo. Pod tym błękitem coś na ekranie klika ale nie wiem co. Nic to też nie daje. Cały czas błękit. Pomocy! Szkoda by mi był tego Larka 43.2LM, bo sprzęt O.K. a ja chyba przeszarżowałem. Pozdrawiam wszystkich kolegów na forum.
[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-07-15, 10:11 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku o problemach z uruchomieniem 35.9
Posty nie związane z tematem wątku |
_________________ macio |
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-05-11, 09:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Sahem
Maestro GPS

Pomógł: 576 razy Dołączył: 28 Maj 2008 Posty: 6442 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-06-07, 16:23
|
|
|
paciek001, zachowaj spokój i uzbrój się w cierpliwość. Niepotrzebnie powtarzasz treść po kilku minutach. Inni też muszą mieć czas by się zastanowić nad problemem i ewentualnie pomóc w jego rozwiązaniu.
Proszę również byś przestrzegał regulamin forum i nie śmiecił zamieszczając ten sam post w różnych działach forum. Zbędne usunąłem. |
_________________ Rem tene, verba sequentur. |
|
|
|
 |
paciek001
azymut paciek001

|
Wysłany: 2011-07-14, 21:34
|
|
|
Coś długo się zastanawiają?! |
_________________ macio |
|
|
|
 |
mirko1
guru Becker 7928

|
|
|
|
 |
Joker_2007
azymut

|
Wysłany: 2011-07-30, 23:05
|
|
|
Witam.
Dziś aktualizowałem larka. Wg instrulcji na oficjalnej stronce zgrałem potrzebne pliki do pamięci sd i przy włączonej nawigacji włożyłem karte wg zaleceń przeszedłem do aktualizacji, która się niestety nie powiodła. Spróbowałem znowu i dalej to samo. Zrezygnowałem więc z aktualizacji i tu pojawił się problem bo teraz za każdym razem gdy włączam gps pokazuje mi się autoupdate, ładuje się dochodzi do 99% stoi dłuższą chwilę i wywala error o treści "A filename must be specified" i nawigacja się nie uruchamia. Nie wiem co robić aby zaczęła działać a pilnie jest mi potrzebna :(
Bardzo proszę o pomoc bądź poradę. |
|
|
|
 |
krystianhor
azymut

|
Wysłany: 2011-08-26, 07:16
|
|
|
Ja mam identyczny problem jak kolega wyżej, jeśli ktoś byłby łaskaw podesłac mi backupa byłbym wdzieczny. |
|
|
|
 |
Joker_2007
azymut

|
Wysłany: 2011-08-26, 18:55
|
|
|
Czekam prawie miesiąc na odpowiedź wiec nie wiem czy się doczekasz ;) Nie ma też co liczyć na odpowiedź mailową z serwisu bo olewają klientów. Jedyny sposób to zapakować nawigacje dodać krótki opis co się dzieje i odesłać do serwisu. Tak zamierzam zrobić. Wprawdzie już mi gps nie jest potrzebny do następnych wakacji ale odeśle niech naprawiają tylko najpierw chyba zadzwonie zapytać się o koszty żeby naprawa nie wyniosła więcej niż sama nawigacja. |
|
|
|
 |
krystianhor
azymut

|
Wysłany: 2011-08-29, 08:11
|
|
|
No bo sie nikomu nie chce zrobic backupa ze swojego larka albo udostępnić jak ktoś posiada, a przecież wcale o tak duzo nie zajmuje, chyba bede musial poszukac poprostu znajomego jakiegos ktory ma ta sama nawigacje i zrobic kopie zapasowa z jego urzadzenia i wgrac na swoj... |
|
|
|
 |
jestem_ktoś
Maestro GPS

|
Wysłany: 2011-08-29, 09:19
|
|
|
Backup mozna wgrać do DZIAŁAJĄCEGO larka - niezbędne jest połączenie z komputerem. Poza tym - backup w larkach zawiera tylko program nawigacyjny, bo cały Windows jest odbudowywany na nowo po resecie
Ty potrzebujesz Firmware lub ROM - odpowiednio spreparowany plik, który startuje z SD i wgrywa się od pamięci larka (tej jej części, która jest niedostępna z poziomu Windowsa lub przy połaczeniu z komputerem). Więcej o tym procesie: http://www.my-navia.pl/vi...409&view=newest |
_________________ Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie |
|
|
|
 |
krystianhor
azymut

|
Wysłany: 2011-08-29, 11:07
|
|
|
no to chociaz juz ktos cos objaśnił, w takim razie jestesmy w d**** bo firmware na necie nigdzie nie ma :(
P.S: połączenie z komputerem mam, mogę przeglądać pliki itp tylko ze ekran startowy wisi na let's star system initializing i potem wywala ze A filename must be specified" ale dalej kontakt z urzadzeniem poprzez komp jest. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|