Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-12-19, 19:21
MODECOM FREE WAY - Odblokowanie
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-06-21, 23:05   

Chodzi o plik o rozszerzeniu .ini
Gotowiec na kartę: http://odsiebie.com/pokaz/3700127---71ee.html
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
maxpl 
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 683
Skąd: Polska
Wysłany: 2009-06-21, 23:17   

W pliku shell.ini możesz wpisać dowolną ścieżkę do programu wybranego przez ciebie z zachowaniem wzoru jak został podany.
Kod:
\SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe

czyli
Kod:
\SDMMC\katalog\plik z rozszerzeniem lub SDMMC\plik z rozszerzeniem
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
slavtron
azymut


Dołączył: 21 Cze 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-06-22, 00:06   

dziekuje jestescie wielcy
2 dni szukania
 
 
jakos2 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-07-07, 14:48   

Minęły ponad dwa miesiące odkąd szukałem porady na tym forum.
Dzakus spisał się bardzo dobrze i pomógł mi wgrać mapę do mojego Modecoma FW RS.
A ja byłem tak zadowolony, z zapomniałem mu nawet podziękować co niniejszym czynię. Dzięki Dzakus - jesteś WIELKI.
W tej chwili mam dwie działające mapy Mapmap 6 TOP i Automape 5xx, obydwie w wersji na kartę.

Może parę słów o eksploatacji Modecoma. Spisuje się bardzo dobrze, działa dobrze i szybko, nie miałem problemów z gubieniem satelity, duży ekran ładnie pokazuje drogę. Bateria trzyma około 2 godzin ale i tak korzystam z zasilania zewnętrznego w samochodzie, więc to nie ma większego znaczenia.
A na postoju włączam na nim muzę (teledyski) lub film i mam relaks...
Osobiście jestem zadowolony z mojego Modecoma FW RSa (4,3).

Jeżeli nie obrazisz się Dzakus, ze tak długo nie podziękowałem, to potrzebuje jeszcze twojej pomocy, a mianowicie szukam do tych moich wersji, map Słowacji, Węgier, Chorwacji i Czarnogóry a może lepiej cała Europę. Możesz mi coś zaproponować wraz z krótką instrukcją wgrywania ? Z góry dziękuje (żeby znów nie zapomnieć).
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-07-07, 15:37   

Na EU nie polecam Automapy.

1.Sciągnij wersje bez instalacyjna-gotowca Automapy EU
2.Wypakuj
3.Skopiuj katalog Maps z nawigacji na dysk
4.Skasuj katalog Maps na nawigacji
5.Wrzuć katalog Maps z gotowca Automapy EU
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jakos2 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Kwi 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-07-07, 19:06   

Dzięki poszukam i spróbuję.
Jesteś szybki...

[ Dodano: 2009-07-16, 19:37 ]
Dzakuz bylem nad morzem (naszym) i nie miałem pod ręką neta - nie szukałem wiec tych map. Automapa po Polsce działa bardzo dobrze, zresztą mapmap tez nieźle, bo korzystałem z obu tam i z powrotem - wole jednak Automape. Teraz mam parę godzin i jadę na południe PL-SK-HU i potrzebuje jakąś dobra mapę tych państw.
czy masz jakiś działający link do tych map EU ?
Ewentualnie jeśli nie polecasz, to jak inna byłaby dobra, najlepiej bez instalacyjna żebym, nie musiał się doktoryzować nad jej instalacja.
 
 
custer
azymut


Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-08-15, 08:51   

Witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum, rownież posiadam modecoma freeway rs, chciałbym zapytac czy komukolwiek udało sie go odblokować? Bo jak u poprzedników zmiana rejestru działa tylko do wyłaczenia, po właczeniu wraca orginalne menu a próba z plikiem "nbO" trwa wiecznosc i tez nie daje rezultatu. z góry dziekuje za informacje. sam bede nadal usiłował go odblokować i jak coś sie uda to napisze. ;-)
 
 
dweller23
azymut


Dołączył: 18 Sie 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-08-19, 13:52   

Mam modecom freeway rs i skrypt tutaj wrzucony (mimo, ze powinien dzialac oczywiscie) nie dziala. Naciskam Nawigacja i nic sie nie dzieje. Ponadto, mam problem z podlaczeniem tego ustrojstwa do pc-ta. Kiedy podlaczam mam komunikat "znaleziono nowy sprzet", jednakze nigdzie nie mam sterownikow don - ani na plycie, ani w necie.

Bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos mogl mi wytlumaczyc co moze byc powodem takiej sytuacji i jak ja rozwiazac.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18846
Wysłany: 2009-08-19, 14:04   

dweller23: zainstalowałeś ActiverSync dla WinXP lub odpowiednik dla Visty?

custer: obie metody z pierwszego postu nie działają?
_________________

 
 
custer
azymut


Dołączył: 15 Sie 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-08-19, 18:34   

Jacekp1313- a jest jakas skuteczna metoda?
dweller23-zainstaluj ActiverSync i nie trzeba zadnych sterowników.
 
 
Robert de Clair 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Wiek: 44
Dołączył: 09 Paź 2007
Posty: 89
Wysłany: 2010-07-07, 22:54   

Modecom Freeway RS

1 Mialem wczesniej AM5.xx i wszystko dzialalo jak trzeba. Jednak potrzebowalem wyszukiwania po kodach.
2 Zainstalowalem na karcie tomtoma, niestety okazalo sie, ze ma jakies problemy z wyszukiwaniem satelit.
3 zainstalowalem ponownie automape 6.5c i tez jest problem z zafixowaniem pozycji gps

Jakie sa prawidlowe ustawienia Modecom Freeway RS? aktualnie w zakladce dane widze przeplyw informacji na porcie 2 z predkoscia 4800 - niestety max 1 satelita jest widziany. Cos jeszcze musze ustawic np zczytywanie gps w osobnym watku albo inne tajemnicze ustawienia? Bo przeciez tom tom raczej nie uszkodzil mi odbiornika gps.
Niestety nie pamietam jakie byly ustawienia na starej AM. Nawigacja probuje tez szukac satelit przy ustawieniu na porcie 5, niestety na przeplywie danych nic nie widac.
_________________
http://www.krokmania.com
Portal Gier Muzycznych
 
 
barto125
azymut


Dołączył: 15 Gru 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-12-15, 23:06   

Witam. Mam nawigację jak w tytule, z zainstalowaną automapą6.5, niestety nie mogę poprawnie ustawić GPSa, Na auto nie wykrywa, a jak daje ręcznie, to tylko przy porcie 3 na 4 pierwszych prędkościach przesyłu w informacjach, zakładka dane pojawiają się tylko jakieś krzaczki, nigdy nie wysyępuje normalnie, tak jak powinno być. Jakieś rady?
 
 
jgx 
Navi Expert


Dołączył: 10 Lip 2009
Posty: 205
Wysłany: 2010-12-29, 22:53   

witam, kumpel dostał na gwiazdke MODECOM FREE WAY bez karty i mapy (kupiona na alledrogo) prosi o wrzucenie AM - czytam i troszke mam mętlik w głowie - mam wersje instalacyjną AM, wkładam karte do czytnika kompa, instaluje ze wskazaniem na czytnik wrzucam na karte również pliki z 1 posta od maxpl wkładam karte do nawi i odpalam? Czy dobrze zrozumiałem?
 
 
squizi
azymut


Dołączył: 08 Sie 2010
Posty: 1
Wysłany: 2011-06-25, 09:31   Modecom Freeway RS

tutaj jest opisany sposob na odblokowanie Modecom Freeway RS:

Odblokowanie Modecom Freeway RS
 
 
waldekor
azymut


Dołączył: 28 Paź 2010
Posty: 1
Wysłany: 2012-04-07, 16:49   Odblokowanie Modecom

Witam wszystkich. Może ktoś wie jak zlikwidować dolny pasek win z ekranu odblokowanej Modemcom sposobem kolegi Maxpl by nie przysłaniał przycisków np w uruchomionej AutoMapie.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez waldekor 2012-04-07, 16:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 11