Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
GOCLEVER 4330A uwalony przez PNDSET
Autor Wiadomość
kloza19
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Paź 2009
Posty: 6
Wysłany: 2011-06-16, 00:14   GOCLEVER 4330A uwalony przez PNDSET

Witam klubowiczów

mam problem i nie mogę sobie z nim poradzić
Dostałem nawigację GOCLEVER 4330A i chciałem ją odblokowac za pomocą
PNDSET_PL.exe
Tak aby zmienić jej status na Pamięć SD/Flash aby zainstalować Automapę
Ustawiłem w powyższym programie:
Menu Oryginalne, Pamięć SD/Flash i zrestartowałem urządzenie i klapa

Teraz jak odpalam to zaraz wchodzi do WIN ce i wyskakuje komunikat GpsShell.exe. Not Exist

Co zrobić aby przywrócić nawigację do stanu poprzedniego tj. menu na początku bez wchodzenia do Win CE oraz jak zainstalować Automapę na Karcie

Za pomoc z góry dzięki
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-06-18, 10:43, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9594
Wysłany: 2011-06-16, 07:00   

Do uruchomienia czegokolwiek na GC nic nie trzbe odblokowywać.

Masz połączenie z kompem?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-16, 11:36   

Z milion razy pisałem ze PNDSET_PL.exe jest do serii xx35. Ogólnie jest sukces bo navi jeszcze sie uruchamia. Kopii na pewno żadnej nie masz. Zacznijmy od tego ze ustaw tryb USB na ActiveSync bo to najważniejsze. POtem zobacz co masz na dataStorage, czy jest gpsshell.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
kloza19
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Paź 2009
Posty: 6
Wysłany: 2011-06-18, 10:28   

Dzięki za zainteresowanie :)

Więc tak mam pytanko co rozumieć przez "ustaw tryb USB na ActiveSync" - jak to zrobić jest świeżakiem jeśli chodzi o tą nawigację

W katalogu DataStorage znajduje się katalog GPSSchel w którym to znajduje się katalog IMAGE i plik GpsShell

I co teraz mam robić ? Proszę o dalsze instrukcję

Z góry dzięki za pomoc
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-18, 10:50   

W panelu sterowanie masz ikonkę USB?? tam zmieniasz tryby As i mass. As łączy sie przez program activesync a mass to podłączasz i navi działa jako czytnika kart pamięci.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
kloza19
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Paź 2009
Posty: 6
Wysłany: 2011-06-18, 13:54   

Sorry za glupie pytanie ale ikonke USB mam miec w panelu komputera ? czy w panelu nawigacji pod winCE
oczywiscie po podlonczeniu przez ActiveSynch
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-18, 13:57   

W nawigacji.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
kloza19
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Paź 2009
Posty: 6
Wysłany: 2011-06-18, 15:35   

w nawigacji w contol Panel nie mam ikonki USB tylko:
Backlight Control
Certyfikates
Data/Time
Dialing
Display
Input Panel
Keyboard
Mouse
Network and Dial-up
Owner
Password
PC Connection
Power
Regional Settings
Remove Programs
Storage Manger
Stylus
System
Volume&sound

Co mam zrobic aby zobaczyc ikonke USB ?

Myslalem ze w PC Connection powinna by mozliwosc zmiany na USB ale jest tylko do wyboru DESKTOP@19200 - co zrobi aby ukazal sie tryb USB
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-18, 17:10   

Moze inaczej, teraz navi łączy sie przez AS czy widnieje jako czytnik SD??
Chcesz jednak zamiast Windowsa standardowe menu??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
kloza19
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Paź 2009
Posty: 6
Wysłany: 2011-06-18, 17:41   

Tak navi laczy sie przez AS,
Chce zamiast windowsa standardowe menu i odpalac zainstalowana na karcie SD Auto mape

Tak pozatym to wyglada nastepujaco jak wejde z poziomu WINCE do katalogu DataStorage nastepnie otworze katalog GPSShell i uruchomie plik GpsShell to odpala mi sie menu i dzilaja wszystkie programy, wraz z AM ktora jest na karcie SD, wszystko dziala dopoki nie skonczy sie bateria i system nie zacznie sie na nowo ladowac i wtedy wystepuje sytuacja opisana wpierwszym poscie tj blad

Jak zrobic zeby za kazdym razem, nawet po restarcie odpalalo sie menu, nie chce aby odpalal sie WINce

Moze trzeba cos dopisac w rejestrze co zostalo wykasowane podczas uruchamiania PNDSET ?

Z gory dzieki za pomoc
 
 
skorik 
Navi Expert



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 386
Skąd: Toruń
Wysłany: 2011-06-18, 21:41   

W rejestrze Launch50 musi być: GPSShell..exe (oczywiście cała ścieżka)
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
kloza19
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Paź 2009
Posty: 6
Wysłany: 2011-06-18, 23:54   

W jakim kluczu mam go szuka ?
Lub gdzie on powinien sie znajdowac

lub jezeli go nie ma to jaki ciag mam dopisac i gdzie

Z gory dzieki za pomoc
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-19, 20:29   

Do
HKEY_LOCAL_MACHINE\init:Launch50
wpisz
\DataStorage\GpsShell\GpsShell.exe
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
redarrow 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Maj 2008
Posty: 41
Wysłany: 2011-06-19, 21:45   

taki mały off: dasior591 dzięki że Cię mamy i że Ci się chce - pozdr.
_________________
Akira3512-A3
GC 5066BTFM
http://klubseata.pl/forum/
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10