Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
43.3 - kalibracja
Autor Wiadomość
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-28, 20:51   

Zapytam tylko tak pro forma czy przeprowadzając kalibrację kończysz ją we właściwy sposób?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Lukaas1990
azymut


Dołączył: 28 Cze 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-06-28, 20:54   

Powiem, tak jak usunę plik GPS się włącza i jest proces kalibracji, gdy poklikam już na środek i rogi, pojawia się OK, gdy kliknę pojawia się główne menu. I po prostu wszystko działa, po wyłączeniu i włączeniu nie działa.
Tak robię.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-06-28, 21:05   

Scaliłem z wątkiem o problemach z kalibracją na tym modelu. Poczytaj wcześniejsze posty(3 strona), może coś pomoże.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
mslaw
azymut


Dołączył: 04 Mar 2008
Posty: 1
Wysłany: 2012-07-13, 11:03   

Hej,

Jak by ktoś miał problem z MyMobiler-em to polecam takie rozwiązanie :

1.ściągnij CEremote ( plik exe )
2.Podłącz navi do PC i sprawdź czy łączy się AS
3.Uruchom CEremote
4.kliknij z prawej strony na "kalkulator"
5.w linie poleceń wpisz \windows\SCreenClibrate.exe
6. kliknij OK
8. Przeprowadź kalibracja

Pozdrawiam
 
 
dexth
azymut


Dołączył: 10 Mar 2013
Posty: 2
Wysłany: 2013-03-10, 09:34   

mslaw napisał/a:
Jak by ktoś miał problem z MyMobiler-em to polecam takie rozwiązanie:
Dzięki za tą podpowiedź. Męczyłem się tydzień na Win7 i WinXP z tym My Mobilerem, podmieniałem pliki zmieniałem wartość MobileClient=0 na MobileClient=1 i nic. Znalazłem to wczoraj o 22-giej, zastosowałem tęn sposób, 10 minut trwało, bo plik jakiś mały i się szybko ściągnął i mam działającą nawigację.

[ Komentarz dodany przez: imar42: 2013-03-10, 09:53 ]
Proszę nie cytować całej wypowiedzi bezpośredniego poprzednika. Poprawiłem.
Ostatnio zmieniony przez imar42 2013-03-10, 09:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
michaelpol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Paź 2015
Posty: 9
Wysłany: 2015-10-03, 23:02   Lark 43.3 uwalone urządzenie i firmware

Witam.
Mam uwaloną nawigację Lark 43.3
Zaczęło się od tego, że uruchomiłem nawigację, wszedłem w ustawienia i przez przypadek kliknąłem w kalibrację, której nie mogłem wyłączyć. Zresetowałem urządzenie i ekran był już rozkalibrowany.
Mam windows 10. Korzystałem z Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile.
Niestety nie ma tam czegoś takiego jak my mobile a remote display control nie chciał się zainstalować. (Wyskakiwało info, żebym upewnił się że urządzenie jest podłączone, czy jest miejsce i nie jest zabezpieczone przed zapisem). W efekcie nie miałem dostępu do folderu ukrytego.
Za namową porad innego użytkownika z innego forum, zacząłem mieszać z plikami tak, że uwaliłem całkowicie urządzenie.
W tej chwili widnieje tylko biały ekran. Słychać natomiast dźwięki i kliknięcia, więc wyświetlacz jak i dotyk wydają się być sprawne, jak przed całym zamieszaniem.
Próbowałem różnych aktualizacji, firmware na kartę sd, za każdym razem nic to nie dało.
Nawigacja bez problemu łączy się z centrum obsługi windows phone.
Próbowałem skorzystać z mymobiler, jednak aplikacja nie chce się połączyć z urządzeniem (Zmieniałem wartośc na 1 w pliku MyMobiler.ini, instaluje coś tam sobie connect, reconnect i tak w kółko bez żadnego efektu).
Czy miałby ktoś pomysł na całą tą sytuację ?
Rozumiem, że tutaj pomogłoby tylko na nowo wrzucanie całego firmware urządznia na kartę sd, które jak rozumiem nie jest dostępne w sieci ?
Ostatnio zmieniony przez michaelpol 2015-10-03, 23:36, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4519
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-10-03, 23:09   

Zobacz tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=283621#283621
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
michaelpol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Paź 2015
Posty: 9
Wysłany: 2015-10-03, 23:32   

___Olivia_ napisał/a:
Zobacz tu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=283621#283621


Z tego korzystałem wcześniej. Niestety nic to nie dało. Urządzenie w żaden sposób nie zareagowało na plik umieszczony na karcie sd.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2324
Skąd: Google
Wysłany: 2015-10-04, 15:49   

michaelpol napisał/a:
Zaczęło się od tego, że uruchomiłem nawigację, wszedłem w ustawienia i przez przypadek kliknąłem w kalibrację, której nie mogłem wyłączyć.
Trzeba było ją poprawnie zrobić. Na forum jest poradnik prawidłowej kalibracji. Link w moim podpisie.
michaelpol napisał/a:
Za namową porad innego użytkownika z innego forum, zacząłem mieszać z plikami tak, że uwaliłem całkowicie urządzenie.
Nie wiem czy opłaca się je naprawiać w serwisie.

Ja kupiłem http://allegro.pl/nawigac...5657136423.html taką jak uwaliłeś za 70zł i pomimo że w opisie był zapis że jest uszkodzony wyświetlacz nawigacja była sprawna. Była tylko rozładowana do ,,0,, . Po naładowaniu działa. A nówka sztuka się trafiła.
_________________
Poradniki
 
 
michaelpol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Paź 2015
Posty: 9
Wysłany: 2015-10-04, 22:42   

A proszę powiedzieć, jak w końcu dostanę się do tego ukrytego folderu.
Podłączam do centrum obsługi windows phone i nie mam pokazanych tych ukrytych folderów, a w windowsie mam ustawione, żeby pokazywało.
MyMobilzer u mnie nie działa.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9530
Wysłany: 2015-10-05, 07:03   

michaelpol napisał/a:
jak w końcu dostanę się do tego ukrytego folderu.
Opisano dokładnie w p.23 wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573

[ Dodano: 2015-10-05, 07:05 ]
P.S. Do scalenia z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28752
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
michaelpol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Paź 2015
Posty: 9
Wysłany: 2015-10-05, 20:10   

Zainstalowałem wtyczkę windowsce do totalcommandera.
Wszedłem w otoczenia sieciowe oraz windowsce i nadal nie pokazuje mi ukrytych partycji:



Co robię źle ?
MyMobiler mi nie działa.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9530
Wysłany: 2015-10-06, 06:42   

michaelpol napisał/a:
Co robię źle ?
Dopisz na pasku "2"

Szczegóły - podałem link w poprzednim poście
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
michaelpol
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Paź 2015
Posty: 9
Wysłany: 2015-10-06, 19:39   

Pokazuje, że nie znaleziono folderu o takiej nazwie.
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 26
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4519
Skąd: Wawa
Wysłany: 2015-10-06, 19:46   

michaelpol,
Bo nie ma tego katalogu, bo:
michaelpol napisał/a:
Za namową porad innego użytkownika z innego forum, zacząłem mieszać z plikami tak, że uwaliłem całkowicie urządzenie.
michaelpol napisał/a:
W tej chwili widnieje tylko biały ekran.
Trzeba wgrać nowe Firmware.
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12