Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-18, 12:29
Mireo - problem z aktualizacją map ze strony GoClevera
Autor Wiadomość
Arty
Waypoint


Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 55
Wysłany: 2011-06-12, 23:12   Mireo - problem z aktualizacją map ze strony GoClevera

Próbuję zaktualizować mapy w moim Goclever 5066FMBT - mapę mam ściągnięta ze strony producenta, postępuje według instrukcji producenta, przy koncu kopiowania nowej mapy wyskakuje komunikat ze za malo pamieci... Jak to wgrac aby sie zmiescilo w urzadzeniu - chce aby mapa dzialala tez bez karty SD .
Aktualnie mam menu Blow 2.9
Moze da sie jakos wygospodarowac troche miejsca stare pliki zajmowaly 106 Mb nowe 124MB)
Druga sprawa ,ze plik nowej mapy ma 124 Mb - jest wiekszy od oryginalnej z tym ze w oryginale bylo 5 plik0ow w katalogu mapa ( byly tez poland_em_200910_eeu.3d.cpf ; poland_em_200910_eeu.3d.lic)
to co sciagnolem nie ma tych plikow - czy wszystko bedzie dzialalo, czy beda tez budynki 3d
Ostatnio zmieniony przez imar42 2013-09-09, 08:30, w całości zmieniany 9 razy  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-13, 09:09   

Jak nie ma to zostawiasz pliki ze starą datą (nowszych widocznie jeszcze nie ma). Możesz pousuwać języki.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Arty
Waypoint


Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 55
Wysłany: 2011-06-13, 12:45   

Wgralem menu 3.0 final..
Sprubuje z tymi jezykami, ale widzialem ze nie sa to duze pliki - nie wiem czy wystarczy... Nie ma cos jeszcze do usuniecia... Pomyslalem jeszcze - moze menu seryjne mniej miejsca by zajmowalo, a wgrac tylko menu na karte (chyba BLACK) czy to by cos pomogło? Tylko wtedy transmiter nie dziala z tego co pamietam.....
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-13, 14:35   

Menu siedzi na innym dysku przecież.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Arty
Waypoint


Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 55
Wysłany: 2011-06-13, 15:05   

Tzn w urzadzeniu jest wiecej niz jedna partycja... myslalel ze wszystko jest w jednym miejscu... Swoja droga w takim razie ile jest pamieci na mapy w urzadzeniu?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-13, 17:18   

pamięci czy miejsca na dysku??
Ogonie dzielą jak podleci wiec musisz sam sprawdzić.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Arty
Waypoint


Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 55
Wysłany: 2011-06-13, 17:29   

Sprawdzilem z poziomu windowsa w urzadzeniu - na ResidentFlash 136,5Mb- wolnego 9,32Mb
(Na starej mapie ktora ma 106Mb razem z poland.3d... ktore zajmuje ok 18Mb - sama mapa cos ok 91Mb)
Nowa mapa 124Mb a jeszzce gdybym chaial zostawic ten plik 3d to bedzie raczej ciezko...
A czy w nowej mapie nie sa juz wgrane te dane 3d?
Wyglada mi ze jesli jest wolne 9Mb to drugie tyle brakuje na sama mape polski... Co oni za aktualizacje robia ze sie w pamieci nie chce zmiescic!!!!

Wywalilem kilka jezykow i udalo sie wcisnac nowa mape - niestety chyba nie ma budynkow 3d.....
Chyba powroce do poprzedniej wersji ....
Mam jeszzce jeden pomysl
W ustawieniach preferencji oryginalnej mapy jest opcja wyboru mapy
- gdyby zostawic stara mape w urzadzeniu, a na karcie wgrac nowa i wrzucic tylko skrót tej mapy do tego samego folderu na RF
czy bylaby wtedy mozliwosc wyboru mapy albio stara z urzadzenia, albo nowa z karty... - troche to kombinowane, ale juz nie mam pomyslu co zrobc, aby wszystko dzialalo tak jak powinno...
Ostatnio zmieniony przez Arty 2011-06-13, 18:11, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-13, 17:37   

Nikt tego może po prostu nie sprawdzał, zobaczę jutro jak to jest u mnie.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
electronic 
Waypoint
| 4366FMBT 8GB |



Wiek: 25
Dołączył: 01 Maj 2010
Posty: 43
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-06-23, 23:11   

Apropo nowej mapy, to czy mógłbyś się nią z nami podzielić? Chodzi mi o ten link do mapy i plik .lic który wysłali Ci pocztą. Byłbym bardzo wdzięczny, gdyż moje aktualizacje wygasły w Kwietniu. A korzystam głównie z Mireo, a że wakacje, to nowe mapy by się przydały.

-----------------

A jeżeli chodzi o Twój problem, to ja mam tak zrobione że Mireo mam na karcie i miejsce na mapy nieskończone (8GB).
_________________

| GoClever 4366FMBT 8GB | iPad2 menu|

 
 
 
Arty
Waypoint


Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 55
Wysłany: 2011-06-24, 07:52   

Nestety ten link jest wazny przez 24 godz.. . a to juz dawno temu minelo...
 
 
electronic 
Waypoint
| 4366FMBT 8GB |



Wiek: 25
Dołączył: 01 Maj 2010
Posty: 43
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-06-24, 16:19   

A mógłbyś mi jeszcze powiedzieć która to wersja mapy(ta zaktualizowana)? Czy to Poland EM 2010.06?
_________________

| GoClever 4366FMBT 8GB | iPad2 menu|

 
 
 
Arty
Waypoint


Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 55
Wysłany: 2011-06-27, 16:15   

Dostalem aktualizacje na: poland_em_201012_eeu
 
 
naitsyrk85
azymut


Dołączył: 06 Cze 2010
Posty: 2
Wysłany: 2011-06-29, 10:21   

Mam ten sam problem, co za debile robią aktualizaqcję która zajmuje więcej niż jest wolnego miejsca
 
 
jaix
azymut


Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 1
Wysłany: 2011-08-10, 10:17   

Ja mam inny problem z aktualizacją, jakoś udało mi się wcisnąć mapę, musiałem też usunąć kilka plików, tylko teraz jak mapa się uruchamia to po chwili wraca do głównego menu, co jest nie tak ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18780
Wysłany: 2011-08-10, 10:37   

jaix napisał/a:
usunąć kilka plików
Których?
Aktualizacja ze strony GC, czy mapka z forum?
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11