Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
instalacja MapaMap na Lark 50.5HD
Autor Wiadomość
jgora
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 13
Wysłany: 2011-06-09, 12:49   instalacja MapaMap na Lark 50.5HD

Temat był już raz poruszany na tym forum ale po ukazaniu się nowej wersji MapyMap wraca znowu. Mam legalną wersję mapy Map 7. Próba uruchomienia tego cuda na Larku 50.5 kończy się komunikatem"Invalid OEM Name Lark Freebird50.5hd 800x480" Napisałem o tym firmie imagis odesłali mnie do producenta urządzenia, czyli jak Lark od nich odszedł, to klient może się pocałować. Totalna żenada. Raz już mi pomogliście. poproszę o więcej. Poprzedni sposób nie zadziałał
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9611
Wysłany: 2011-06-09, 12:51   

Cóż, Pawła na forum nie ma, czekamy, az ktoś napisze patcher do nowej wersji z usuwaniem OEMinfo...
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-06-10, 18:47   

Czekam na exeka i sprawę załatwię od ręki lub dwóch, bo mogli coś odrobinę zmienić, ale nie wydaje mi się, żeby to było trudne.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jgora
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 13
Wysłany: 2011-06-10, 19:25   

Wrzucone na http://www.przeklej.pl/pl...xe-002ao528s7tb
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-06-11, 13:24   

Już doję, później deasm i puszcze łatkę.

[ Dodano: 2011-06-11, 13:34 ]
Kod:
6D464: 2D 00 00 1A > 2D 00 00 EA


Generalnie to instrukcje szukania tej instrukcji zamieszczę w dziale spec grupy jak będą zainteresowani.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jgora
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 13
Wysłany: 2011-06-11, 13:59   

OK ruszyło. Nie wiem tylko dlaczego nie może zrobić tego Imagis. Pewnie dla nich to zbyt skomplikowane. Dostałem od nich dwa dni temu maila aby przesłać im zrzut ekranu i ... cisza. Może coś jednak zrobią, w podobnej sytuacji może być więcej osób. Z mojej strony wielkie dzięki.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-06-11, 14:53   

jgora, ja całkowicie wyłączyłem zabezpieczenie, które oni sami założyli. Dziwne by było, jakby zdjęli zabezpieczenie lub podesłali zcukrowanego exeka.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jgora
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 13
Wysłany: 2011-06-11, 18:38   

A ja dalej nie rozumiem postępowania firmy Imagis, wyrazili zgodę na zmianę urządzenia i wtedy ani słowem nie zająknęli się że aplikacja nie będzie działać na tym typie nawigacji. Widocznie polityka firmy jest taka że wziąć forsę o resztę niech martwią się inni. Ale piszesz o instrukcji, rozumiem że dotyczy to instrukcji szukania tego zabezpieczenia. Ja byłbym zainteresowany bo mam u nich dalsze aktualizacje a podejrzewam że przy każdej będzie powtórka z historii. Jeżeli mógłbyś to podrzucić na jgora@onet.eu byłbym wdzięczny a przede wszystkim nie zawracał bym dalej głowy.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-06-12, 00:54   

Podsylaj exeki. To nie jest tak prosta sprawa jak sie nie zna podstaw asm. A po za tylko dla Spec Grupy.

O dostarczenie OEM info powinien zadbac Lark, ale tego nie zrobil i uznal, ze tego urządzenia na tym sprzecie nie bedzie dzialać MapaMap, ale nie powiasomil o tej sytuacji. Imagisu.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jgora
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 13
Wysłany: 2011-06-12, 10:09   

Coś faktycznie nie działa. Po uruchomieniu duża część napisów w ustawieniach widoczna tylko w połowie Np. Pokaż /ukryj, wybór mapy, itd. wydaje mi się że związane jest to z rozdzielczością Larka. Suwaka w kalkulacji trasy którym tak chlubi się Imagis nie ma wcale (no chyba że ja nie potrafię go znaleźć). no i najważniejsze pomimo zmiany w pliku mapamap.opt cały czas idzie komunikat "brak sygnału z satelity", co ciekawsze że jeżeli wchodzi się GPS mapymap to w trzecim okienku nawet przy oknie, pokazuje że widzi 3 lub 4 satelity. Jak dla mnie to zakup tego urządzenia w połączeniu z Mapąmap to totalna klęska.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-06-12, 10:22   

Kontaktuj się z imagisem oraz Larkiem.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
lisek1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Maj 2010
Posty: 12
Wysłany: 2011-07-22, 19:13   

Podpowie mi ktos jak to uruchomic na larku 50.5 hd? Jestem w tym zielony :) jakis plik do podmiany czy cos innego trzeba zrobic? Mapamap 7
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18781
Wysłany: 2011-07-22, 23:21   

Zainstalować.
Spatchować.
Gotowe
_________________

 
 
lisek1
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Maj 2010
Posty: 12
Wysłany: 2011-07-23, 11:10   

Wszystko mam juz zainstalowane lecz po wlaczeniu wywala blad "Invalid OEM Name Lark Freebird50.5hd 800x480" tak jak u kolegi w pierwszym poscie

[ Dodano: 2011-07-23, 12:06 ]
z uruchomieniem sobie poradzilem tylk mam takie pytanie czy to wina sprzetu ze wszystko jest takie scisniete tzn napisy itp oraz program strasznie wolno chodzi. Czy mozna cos z tym zrobic
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2011-07-25, 11:14   

lisek1 napisał/a:
czy to wina sprzetu ze wszystko jest takie scisniete tzn napisy itp oraz program strasznie wolno chodzi.

Wina rozdzielczości.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10