My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker Ready 43 nowe mapy
Autor Wiadomość
czesiekwiesiek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Maj 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-05-14, 08:04   

jestem_ktoś napisał/a:
jacekp1313 napisał/a:
Droga możliwością są mapy "z neta"
Problem w tym, ze program jest zabezpieczony i szuka licencji do mapy (w kupionych jest, w lewiźnie nie ma)
Ale można to obejść, podmieniając cały program
Co w Tym dla Ciebie nie jest zrozumiałe?


Witaj

Kilka rzeczy.
Na przykład gdzie pobrać program, ponieważ udało mi się tylko pobrać mapy w których były tylko foldery map, poi etc.
Jaka wersja programu będzie pasować? Zależy mi na jak najnowszej.
Czy mogę nowy program umieścić na karcie pamięci razem z mapami bez nadpisywania starego w urządzeniu? Np. zmieniając ścieżkę do pliku .exe? Jeśli ten trop jest dobry, to jak to zrobić?

Dziękuję za pomoc.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17998
Wysłany: 2013-05-14, 08:42   

Program pobrać z wątków o wersjach programu lub działu z linkami
Pasuje każda wersja
Stare iGO 8.3.4 różni sie od najnowszego Primo 9.x mniejszymi wymaganiami i brakiem wodotrysków - logika wyznaczania tras identyczna
Dwie wersje iGO mogą się gryżć - nowy w miejsce starego
_________________

 
 
czesiekwiesiek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Maj 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-05-14, 09:46   

jacekp1313, dziękuję za odpowiedź.

Chciałbym jeszcze coś sprecyzować, ponieważ piszesz aby zastąpić stary nowym. Udało mi się pobrać wersję 8.3.4 , która w folderze "map" ma tylko 3 pliki:
Basemap.fbl
Poland_R3_NQ_2011.Q2_110829.fda
Poland_R3_NQ_2011.Q2_110829.ftr

Czy mogę do folderu wrzucić mapy, które pobrałem czyli iGO Navteq 2012.Q4 i tam są m.in.:
Poland_83_NQ_2012.Q4_130205.fbl
Poland_83_NQ_2012.Q4_130205.fpa
Poland_83_NQ_2012.Q4_130205.fda
Poland_83_NQ_2012.Q4_130205.fsp

?

Co zrobić jeśli chcę dodać więcej map niż wejdzie na urządzenie? Jak skorzystać z karty?

I na koniec, czy takie zastąpienie plików jest bezpieczne. Można to cofnąć mając kopie plików zgraną na PC?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17998
Wysłany: 2013-05-14, 10:33   

Możesz miec iGO w Beckerze, a na SD folder z mapami, ale wówczas trzeba zmienić wpisy w sys.txt (i miejsca starczy na cały świat) wg http://www.my-navia.pl/vi...p=209990#209990

Do folderu MAPS możesz kopiować wszystkie pliki map i dodatków

Jeżeli podmieniasz tylko folder iGO (zachowując nazwy plikuexe i folderu), to nic się nie stanie.
_________________

 
 
czesiekwiesiek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Maj 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-05-14, 10:50   

Zrobiłem tak jak piszesz, podmieniłem tylko folder iGO8 i teraz przy ekranie startowym mam błąd:

Program application database cannot be bound.

Ps. czy jest różnica, że w oryginalnym folderze iGO wszystko jest pisane wielkimi literami a w tym co zastąpiłem małymi?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17998
Wysłany: 2013-05-14, 10:59   

Wywal z sys.txt wszystko poza sekcją FOLDERS i GPS oraz cały folder SAVE i SPEEDCAM

[ Dodano: 2013-05-14, 12:03 ]
I podaj, jakie masz foldery w iGO oraz na SD oraz zawartość sys.txt
Oraz link do użytego iGO
_________________

 
 
czesiekwiesiek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Maj 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-05-14, 11:20   

Udało się uruchomić.

Masz rację, problem był w pliku sys.txt.

sys.txt wygląda teraz tak:

Kod:
[device]
type="BECKER_BMC03"

[interface]
laneinfo_signpost_enabled=1
exit_on_restart=0
shutdown_time=0

[map]
2dheadup=1
3dcarsizemax=2000
3d_max_zoomlevel=2000
3d_max_tiltlevel=9000
stop_rotate_on_map_move=1
inertia_on_map_move=1
follow_gps=1

[debug]
enable_roadshadow=1
show_residentonly=1
enable_roadsign=1
enable_landmark_occlusion=1
show_oneway_3d=1
show_oneway=1
show_gps_pos=1
show_signpost=1
background_navigation=1
screen_calibration=1
skip_eula=1
;max_memory=25000000

[roundaboutcam]
enabled=0
centery=20

[poi]
poi_show_all_btn=1
poi_labels=1
show_poi_boundingrects=1
show_poi_areas=1

[navigation]
show_current_city=1
show_countrychange=1
autoreplan_action="AUTO"
gps_pos_to_road=1

[timezone]
patch_dst=1

[timezones]
use_timezone_setting_fix=1
use_new_timezone_ini=1
timezone_key="Time Zones"

[3d_config]
disable_roadsign_navigation_mode=1

[route.histspeed]
enabled=1
show=1
use_timeslice=1

[route.histspeed.timeslice]
day=1
hour=8
minute=1


Foldery na urządzeniu mam takie:



I folder iGO8



Na karcie mam StorageCard i w środku folder iGO8 z takimi samymi plikami jak powyżej (zastąpiłem na urządzeniu stary folder iGO tak jak pisałeś)

Mapy mam te: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=37507 (pierwszy i przedostatni post). Linku do oprogramowania nie mogę znaleźć, gdzieś pobrałem to z chomika.

Ps. zauważyłem, że "nowe" iGO nie wyłącza urządzenia. Cały czas pisze że trwa zamykanie...
 
 
da-r-ko
azymut


Dołączył: 19 Lis 2015
Posty: 1
Wysłany: 2015-11-19, 19:25   

Jestem tu zupełnie nowy, bez jakiegokolwiek doświadczenia. Nie rozumiem większości postów i skrótów myślowych. Problem mam taki :
Mam nawigację Becker Ready 43 i chciałbym zaktualizować mapę Polski. Nawigacja była kupiona legalnie. Próbowałem kupić aktualizację mapy Polski w firmie Becker, ale mi powiedzieli że samej Polski nie ma, jest tylko aktualizacja Europy i kosztuje kilkaset EUR, czyli drogo. Całej Europy nie potrzebuję.
Poszukuję aktualnej mapy Polski w rozsądnej cenie. Reszta map (korzystam także z Niemieckiej i jest wystarczająca). Moja akt. mapa to Navteq 2010 (Polska 2010.Q2).
Pytania mam takie :
- czy można wgrać do GPS najnowszą mapę Polski ?
- jak to zrobić (proszę łopatologicznie, krok po kroku)
Proszę o pomoc.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-11-20, 07:29 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku IGO > Mapy NAVTEQ / HERE
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 3
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 49 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4714
Wysłany: 2015-11-19, 19:44   

Nie wgrasz nieoficjalnej mapy do oficjalnego programu.
Przykro mi
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17998
Wysłany: 2015-11-20, 07:32   

Wszystko masz w wątku, do którego dołączyłem Twój post oraz w mini-poradniku "Aktualizacja map w Beckerach"
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 9