My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Becker Ready 43 nowe mapy
Autor Wiadomość
varth 
Navi Expert
Radek



Pomógł: 7 razy
Dołączył: 01 Kwi 2009
Posty: 389
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-07, 12:03   Becker Ready 43 nowe mapy

Witam. Poszukuję plików licencji z tego Beckera.
_________________
Lark 43.1 -> Navigon 2110 Max -> Becker 7928 -> Alga AS-6005 BT HD TMC Wi-FI -> Alga AN-5050 -> NavRoad Leeo S6 (soft Auro S6) (szykuję do zabudowy w Mazdzie 6)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-05-14, 07:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
mysia79
Waypoint


Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 30
Wysłany: 2011-10-21, 20:38   Becker ready 43 problem z wielkością nowych map

Witam. Bardzo proszę o pomoc bardziej doświadczonych Kolegów w sprawie aktualizacji oprogramowania i mam w nawigacji Becker ready 43. Mianowicie nowe mapy tj, z 2011 roku nie mieszczą się na pamięci wewnętrznej nawigacji. Trzeba usunąć z nich np. całą Skandynawię, aby dokonać aktualizacji. Czy te pozostałem mapy tj. Skandynawię, można jakoś wgrać na kartę pamięci aby można było z nich też korzystać i jak to zrobić, aby nawigacja je "widziała". Pozdrawiam!!!
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9454
Wysłany: 2011-10-21, 20:53   

Dopisz do sys.txt ścieżkę do folderu MAPS na SD.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mysia79
Waypoint


Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 30
Wysłany: 2011-10-21, 21:21   

W folderze IGO8 mam dokument tekstowy SYS a w nim : [device]
type="BECKER_2010Q3E1"
jak więc powinien wyglądać ten wpis?
Bardzo dziękuję za zainteresowanie moim problemem!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18065
Wysłany: 2011-10-21, 21:24   

Opisano w wątku o pliku sys.txt w dziale iGO
_________________

 
 
mysia79
Waypoint


Dołączył: 30 Paź 2008
Posty: 30
Wysłany: 2011-10-21, 21:28   

...tyle przeglądania i szukania... czy można prosić o jakiś link do tego tematu?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-10-21, 21:36   

mysia79, proszę dobry człowieku :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...ys.txt&start=30 :-)
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18065
Wysłany: 2011-10-21, 21:38   

Instrukcja obsługi wyszukiwarki: http://www.my-navia.pl/vi...p=269629#269629
_________________

 
 
termobulbulator 
azymut


Dołączył: 02 Lut 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-02-02, 22:51   Problem z licencją

Witam.
Posiadam nawigację Becker Ready 43 i chciałbym wgrać nowe mapy. Po wgraniu map Navteq(samych map) pojawił się problem, mianowicie wyświetlił się błąd, że licencja nie obsługuje tych map.
Co mogę zrobić, potrzebuję szybkiej pomocy ponieważ ruszam jutro w trasę. Muszę mieć aplikację iGo i mapy Navteq 2012 q3. Da się coś z tym zrobić? Jeśli nie, to cobyście radzili?
Z góry dziękuję.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 50 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 4828
Wysłany: 2013-02-02, 22:56   

PW
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
ksei
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 98
Wysłany: 2013-02-04, 21:45   

Witam!
Mam taki sam problem z Becker 50 Active. Po wgraniu nowych map Navteq nawigacja domaga się licencji. Pierwotnie były zainstalowane "fabryczne".
 
 
czesiekwiesiek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Maj 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-05-13, 16:51   Becker Ready 43 Traffic V2 i mapy iGO Primo

Witam

Mam kilka pytań.

Czy mogę do tego Beckera wgrać mapy iGO Primo stąd http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0 ?

W nawigacji jest już folder iGO, czy wystarczy tylko dorzucić nowe mapy do folderu Map? Jeśli tam mi mapy nie wejdą to jak zrobić aby pobierało mapy iGO z karty pamięci?

Przepraszam jeśli są to głupie pytania, po prostu nie wiem jak zacząć.

Pozdrawiam
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9454
Wysłany: 2013-05-13, 18:02   

Zacznij od http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=36182
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
czesiekwiesiek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 13 Maj 2013
Posty: 10
Wysłany: 2013-05-13, 21:13   

Dziękuję

[ Dodano: 2013-05-13, 22:42 ]
jestem_ktoś napisał/a:
Zacznij od http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=36182


Przejrzałem te linki, ale niewiele mi rozjaśniły sytuację.
Może napiszę wszystko od początku co wiem i proszę o jakąś wskazówkę.

Jak już pisałem mam Beckera Ready 43 Traffic V2, wersja oprogramowania 8.5.12.199800 (SR2) i w nim mapy 2011.Q1 [110406] , które chciałbym zaktualizować + dograć nowe państwa.

Ściągnąłem z tej strony mapy iGO Navteq 2012.Q4, które zawierają następujące foldery:
map
poi

W folderze map, który ściągnąłem są mapy krajów z różnymi rozszerzeniami: fbl, fpa, fda, fsp (na nawigacji tylko fbl). Chciałem spróbować na przykładzie mapy Niemiec, więc wziąłem je i skopiowałem na nawigację ustawiając taką samą nazwę jak ta mapa co była. Niestety nie działa, a w ustawieniach pisze Niemcy 2012.Q4 jednak pod spodem jest Zawartość nieaktywna (map\Ger...

Proszę napisać od czego powinienem zacząć, ponieważ spędziłem trochę czasu aby jakoś zacząć a nadal nie wiem jak zacząć.

Dziękuję
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9454
Wysłany: 2013-05-14, 06:55   

jacekp1313 napisał/a:
Droga możliwością są mapy "z neta"
Problem w tym, ze program jest zabezpieczony i szuka licencji do mapy (w kupionych jest, w lewiźnie nie ma)
Ale można to obejść, podmieniając cały program
Co w Tym dla Ciebie nie jest zrozumiałe?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11