My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
5055+ firmware
Autor Wiadomość
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-06-07, 21:30   

Oni raczej nie mają nowszego niz ten udostępniony.
Firma lepsza tylko akurat 5055+ to porażka bo ma ce6.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
danthe
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 6
Wysłany: 2011-08-23, 13:55   

janusz_40 napisał/a:
Jesli szukasz firmvare do 5055+ podaje link:
Kod:
http://www.multiupload.com/WM974BZDKH

Mam nadzieje, ze Wiesz jak wgrac, a jesli nie wiesz, pytaj...


To jest czysty windows bez mozliwsci instalacji plikow cab (brak pliku wceload.exe). Czy jest mozliwosc zainstalowania bardziej "wypasionego" CE6 ktory by reset wytrzymał?

W mio robiulem to skryptami po kazdym resecie, moze w 5055+ jest to mozliwe aby na stale zachowywalo ustawnienia?
Chcialbym aby permanentnie zainstalowac np. .NET 3.5

Brakuje tez mozliwosci ustawienia podswietlenia na "auto" - jest to mozliwe z oryginalnego menu goclever.

ps:
jak to menu dograc po wgraniu tego FW?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9517
Wysłany: 2011-08-23, 15:06   

danthe napisał/a:
Czy jest mozliwosc zainstalowania bardziej "wypasionego" CE6
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15377
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
danthe
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 6
Wysłany: 2011-08-24, 17:32   

jestem_ktoś napisał/a:
danthe napisał/a:
Czy jest mozliwosc zainstalowania bardziej "wypasionego" CE6
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15377


Hmm, to jest o upgrade 5 do 6 a ja szukam sposobu na dopasienie 6 brakujacymi dll'kami i zeby bylo to odporne na reset diwajsu. Tak Przy okazji to raczej bym sie sklanial do downgrade do 5 - jest chyba lepsza od 6.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18400
Wysłany: 2011-08-24, 17:43   

Nie da się. Ani z 5 do 6, ani z 6 do 5. Ani dograć dll-ek tak, aby nie znikały po resecie.
To nie jest komputer, tylko taki bardziej inteligentny kompas
Windows jest w pamięci ROM i po uruchomieniu wszystkie foldery na flashu (szczególnie folder WINDOWS) tworzony jest od nowa - zwiększa to szansę przetrwania urządzenia w rękach niewprawnych użytkowników.
_________________

 
 
danthe
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Lut 2010
Posty: 6
Wysłany: 2011-08-24, 17:53   

jacekp1313 napisał/a:
Nie da się. Ani z 5 do 6, ani z 6 do 5. Ani dograć dll-ek tak, aby nie znikały po resecie.
To nie jest komputer, tylko taki bardziej inteligentny kompas
Windows jest w pamięci ROM i po uruchomieniu wszystkie foldery na flashu (szczególnie folder WINDOWS) tworzony jest od nowa - zwiększa to szansę przetrwania urządzenia w rękach niewprawnych użytkowników.


Czyli zabieram sie za przerabianie skryptow z mio...
 
 
zdanowim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lip 2010
Posty: 13
Wysłany: 2012-03-05, 10:06   

Witam
Mam problem ze swoją GC 5055+. Problem można opisać następująco.
Po restarcie navigacji "przesuneła" się kalibracja (tak jak by cały ekran przesunął się w prawo). Przy próbie wgrania firmwaru od nowa, krzyknął jakimś błedem i odrazu wyświetlił ekran kalibracji. Tu zaczął się problem, bo przeklikanie kalibracji nic nie daje. Nie można ponownie wgrać firmwaru. Proszę o pomoc.

[ Dodano: 2012-04-03, 10:50 ]
Witam
Ponawiam wątek ponieważ staciłem już nadzieję.
Nie mogę sobie poradzić z moim goclever 5055+. Po wgraniu FW pojawia mi się okienko kalibracji i po przeklikaniu wszystkich punktów proces kalibracji zaczyna się od początku. Nie wiem w czym jest problem.
Podejżewam, że winna jest sytuacja która miała miejsce wcześniej. Po którymś włączeniu navi na trasie przestawiła sie ustawienia kalibracji (żeby kliknąć w przycisk z lewj strony ekranu musiałem kliknąć na krawędzi prawej strony). Proszę o pomoc. Może format flasha pomoże? Czy coś jeszcze można z tego zrobić, czy lepiej dać sobie spokój i pozbyć się tego złomu?

pozdrawiam
 
 
damianmu
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 39
Wysłany: 2012-12-28, 09:56   

Może ktoś wstawić lub podesłać na damianmu@gmail.com to fw do 5055+ bo niestety wszystkie inne linki padły.
 
 
Franio
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Sie 2008
Posty: 127
Wysłany: 2013-06-02, 13:46   

Dzień dobry.
Mój GC 5055+ ma ok. 4 lata i używany jest ( był) tylko jako nawigacja dla MapyMap SD TOP
- legalnej i zarejestrowanej. Od jakiegoś czasu wszystko w nim się zamraża po namierzeniu paru satelit. Urządzenie zamiera i dalej nic się z nim nie dzieje, choćby i całą dobę.
Waszym zadaniem pomoże coś upgrade firmware, czy jest to raczej problem sprzętowy ?
Urządzenie kupiłem, kiedy rozleciała się Manta, na której miałem MapęMap i kiedy Imagis zmienił mi instalkę na SDTop. Dlatego nigdzie się nie rejestrowałem, bo też nigdy nie używałem oryginalnej mapy z GC.
Gdyby nic się dało zrobić, to co sądzicie o GC 405 ? Może służyć dla mojej MM ? Jest najtańszy w necie.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9517
Wysłany: 2013-06-02, 14:19   

Sprawdź na innym programie nawigacyjnym (np. oryginalnym Mireo).
Będzie mozna coś więcej powiedzieć.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
zdanowim
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Lip 2010
Posty: 13
Wysłany: 2013-06-02, 22:13   

Witam
Czy może ktoś polecić jakiś dobry serwis navi w Białymstoku.
 
 
SQT
Waypoint


Dołączył: 15 Mar 2010
Posty: 28
Wysłany: 2013-06-03, 09:26   

@Franio, miałem podobny przypadek. Nawigacja wieszała się nawet w menu gdzie pokazuje satelity. Pomogło mi zresetowanie jej poprzez trzymanie przez minutę resetu - tak jak było napisane w instrukcji. Jednak po pewnym czasie już nawet reset przestał pomagać. Zmieniłem firmware i chodzi nawet lepiej niż ze sklepu.
 
 
Franio
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Sie 2008
Posty: 127
Wysłany: 2013-06-04, 20:25   

Tak i u mnie się stało SQT.
Poczytałem trochę o zmianie FW i wydawało mi się, że to dość długi proces, a tu całość nie zajęła nawet minuty :-) .
Jutro zabiorę ją do auta i zobaczę jak się sprawuje w trasie do pracy i z powrotem.
Thx
 
 
gacek_krzych
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Gru 2008
Posty: 6
Wysłany: 2013-08-06, 15:39   

witam,
moge prosic o odswieżenie plików firmware GC-5055+ gdyż link nie aktualny a nie moge znaleźć w sieci również.

Pozdrawiam,
Krzysiek
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 46
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2013-08-07, 07:23   

gacek_krzych Witam. http://chomikuj.pl/januszek2245/GOCLEVER/FIRMWARE
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 9